Κύριο άρθροΠολιτική

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας με 14 θέματα!!!

Με 14 θέματα συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Πεφάνης.

Όπως εξήγησε  “Συνεδριάζει το Δ.Σ. με 14 θέματα και πρόκειται για λίγα θέματα και τυπικά που πρέπει να περάσουμε για να προχωρήσουν και κάποιες διαδικασίες. Βλέπετε είμαστε στον Αύγουστο, μήνα διακοπών και όλα αλλάζουν κάπως. Βέβαια άλλα “σοβαρά” θέματα δεν έχουμε ενώ η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει τον Σεπτέμβριο.

Γενικά οι συνεδριάσεις έχουν λίγα θέματα και δυστυχώς το πρόβλημα της πανδημίας έφερε πολλά πράγματα να πηγαίνουν πίσω. Παραγωγή δεν υπάρχει και πλέον υπάρχουν διαφορετικές διαδικασίες οπότε όλα αλλάζουν.  Αλλά εκτιμώ ότι από Σεπτέμβρη κάτι καλύτερο θα υπάρξει.

Όσο υπάρχουν περιορισμοί σαφώς και δεν μπορούμε να κάνουμε συνεδριάσεις δια ζώσης. Με τις μάσκες δεν τα καταφέραμε. Έξι ώρες με μάσκα δεν γίνεται και για αυτό και προτιμάμε την τηλεδιάσκεψη. Μας αρέσει το δια ζώσης αλλά αναγκαστικά πάμε σε τηλεδιάκεψη.

Όσο για την επιτροπή που θα συζητήσει τον κανονισμό συνεδρίασης του Δ.Σ. μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε μια συνεδρίαση με εκπροσώπους των παρατάξεων για να προσχωρήσουμε στην επικαιροποίηση ουσιαστικά του υφιστάμενου κανονισμού με τους όρους του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ και τη διαφορετικότητα που έχει επιβάλλει η σύνθεση του Δ.Σ. Καβάλας και βέβαια ο χρόνος είναι αυτός που μας απασχολεί πολύ για να είμαστε αποδοτικοί».

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Και πρόσθεσε πως «Προσωπικά για εμένα το μεγάλο πρόβλημα είναι ο χρόνος και εκεί θα σταθούμε κυρίως. Τα υπόλοιπα θέματα είναι γνωστά για το πως θα συγκαλείται το Δ.Σ. Όσο για τους ανεξάρτητους δημοτικού συμβούλους  βάσει της προσωπικής μου άποψης είναι να δίδουμε προτεραιότητα στους ανεξάρτητους. Γιατί όλες οι παρατάξεις έχουν τους επικεφαλής που τους εκπροσωπούν.  Το να αφήσουμε έναν ανεξάρτητο στο τέλος δεν νομίζω ότι είναι σωστό. Απλά όλα θα τα συζητήσουμε και θα λάβομε αποφάσεις”. Κατέληξε θυμίζοντας ότι σημασία δεν έχουν τα πρόσωπα αλλά ο ρόλος του καθενός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *