Κύριο άρθροΠολιτική

Την απόφαση της Αποκεντρωμένης περιμένει ο Δήμος Καβάλας για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Παναγία

Δεν απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη η απόφαση του Δήμου Καβάλας για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θόδωρος Μουριάδης εξήγησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστεί το μέτρο.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «την Τετάρτη ο κ. Ξανθόπουλος ρώτησε στο δημοτικό συμβούλιο τι γίνεται με την ελεγχόμενη στάθμευση που είναι μόνο για τους κατοίκους, στη χερσόνησο της Παναγίας. Και μάλιστα τον τελευταίο καιρό κυκλοφορεί η φήμη ότι απορρίφθηκε η απόφαση που είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία. Του εξήγησα, όμως, ότι δεν απορρίφθηκε. Ζήτησαν κάποια μελέτη, κυκλοφοριακή, την οποία θεωρούσαν ότι έπρεπε να υπάρχει. Ζήτησαν να το στείλουμε επιπρόσθετα. Ό,τι στοιχεία ζήτησαν, τα έχουμε στείλει ήδη από τις 11 Οκτωβρίου και πλέον περιμένουμε την απόφαση της Αποκεντρωμένης. Είναι κάτι που ζήτησαν επιπρόσθετα και δεν απορρίφθηκε κάτι, ώστε να συνεχιστεί ο έλεγχος.
Η ελεγχόμενη στάθμευση θα γίνει ούτως ή άλλως. Ακόμη και να το απορρίψουν, που δεν νομίζω, θα επανέλθουμε ξανά, διότι είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί το μέτρο στην Παναγία. Είναι από τα μέρη τα οποία αξίζει. Οι ξένοι που έρχονται, ανεβαίνουν εκεί καθώς η Παναγία αποτελεί αξιοθέατο και δεν μπορεί να γίνεται κομφούζιο με τα αυτοκίνητα, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες».
ΑΣΑΝΣΕΡ
Για τη δημιουργία του ασανσέρ είπε ότι «το έχουμε δώσει ήδη σε μία μελετητική ομάδα και για την ανάπλαση της Θεοδώρου Πουλίδου και για το ασανσέρ. Καθυστερήσαμε πάρα πολύ αυτά τα 4 χρόνια και μάλλον φταίω εγώ. Θέλαμε το ασανσέρ να γίνει ανάμεσα στο Ιμαρέτ και στα ΣΟΑ. Τελικά, δεν μας παραχωρούν για χρήση αυτό το μέρος και έτσι μετά και την τελευταία απόρριψη πήγαμε επάνω στο παλιό στρατιωτικό νοσοκομείο. Στο οικόπεδο που υπάρχει απέναντι από το άγαλμα του Μοχάμεντ Αλη. Και θα γίνει πλέον εκεί».