Την αποκατάσταση των ζημιών στο Εκθεσιακό Κέντρο προσδοκά το Επιμελητήριο Καβάλας
Στο προσκήνιο είναι και πάλι η αναγκαιότητα της αποκατάστασης των φθορών που υπέστη το Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη λόγω της φιλοξενίας των προσφύγων πριν λίγους μήνες. Σε δηλώσεις του σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Άγγελος Τσατσούλης τόνισε πως «αν μας άκουγαν από την αρχή ο Δήμος δεν θα είχαμε καμιά ζημιά. Δεν μας άκουσαν όμως, τα ήξεραν όλα. Η τεχνική υπηρεσία ειδικά είχε μια αντιμετώπιση προς τα στελέχη του Επιμελητηρίου απαράδεκτη. Δεν κάνανε τίποτα τελικά και αποδείχτηκε ότι δεν έκαναν τίποτα. Πέντε μήνες τώρα δεν έκαναν τίποτα και θα τα έκαναν όλα. Δεν μπορούσαν να βγάλουν το διαγωνισμό, τώρα πάνε για απευθείας ανάθεση. Όταν τα έλεγα με κορόιδευαν, με κατηγορούσαν όλοι. Επιβεβαιώθηκα για μια ακόμα φορά; Τι να το κάνω όμως να επιβεβαιώνομαι συνέχεια; Τι να το κάνω; Ποιος θα πληρώσει τα έξοδα τώρα; Εμείς την έκθεση θα την κάνουμε, είτε έτσι είτε αλλιώς θα την κάνουμε την έκθεση».
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ
Και πρόσθεσε πως «Θα αναγκαστούμε τώρα τι; Να προσφύγουμε δικαστικά απέναντι στο δήμο καθώς δεν τήρησε το συμφωνητικό του, δεν μας παρέδωσε το κτήριο και θα είναι το Επιμελητήριο και ο Δήμος στα δικαστήρια γιατί ο δήμος δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του. Είναι ωραία πράγματα αυτά; Τι να πω. Θα αρχίσουν πάλι να λένε ότι φωνάζει ο Τσατσούλης, ε φωνάζει τι να κάνει. Προασπίζει τα συμφέροντα του Οργανισμού στον οποίο είναι πρόεδρος. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι κακώς το δώσαμε το κτήριο. Θυμόμαστε όμως τι γινόταν τότε, όλους τους βγάλαμε από τη δύσκολη θέση, μα όλους. Περιφέρεια, βουλευτές, δήμους, όλοι έκαναν την «πάπια». Βολευτήκανε εκεί μέσα δύο μήνες, μας έλεγαν για προσωπικές εγγυήσεις, μη στεναχωριέστε, ο Δήμος είναι εδώ, η Περιφέρεια, όλοι ήταν εκεί. Τώρα όλοι λάκισαν, όλοι όμως. Τον βλέπω το Δήμο, να βάψουν έναν τοίχο δεν μπορούν. Ένας τοίχος δεν έχει μεγάλη διαδικασία, πέντε κιλά μπογιά και βάφεις τον τοίχο, αυτόν που λερώσατε βρε παιδιά. Γιατί δεν το κάνετε αυτό; Κι αφήστε για τα υπόλοιπα να γίνει διαγωνισμός. Πηγαίνετε βάλετε τα πλακάκια που έσπασαν, δύσκολο είναι; Ούτε κόστος είναι για το Δήμο, να είναι 100 ευρώ; Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί δεν κάνουν διαγωνισμό για το ηλεκτρολογικό υλικό που χάλασε, τις 50 μπρίζες και τις 30 λάμπες. Δηλαδή τα απλά. Δεν λέω για τα πάνελ που είναι το δύσκολο και για τη μοκέτα. Τόσο δύσκολο είναι να βγάλουν ένα διαγωνισμό για τη μοκέτα και για τα πάνελ δηλαδή; Τι, πυρηνικό υλικό ζητάμε; Μοκέτα και πάνελ είναι το πρόβλημα το μεγάλο».
ΔΕΗ
«Και η ΔΕΗ. Το ξέρετε ότι η ΔΕΗ πήγε να κοπεί και πήγαμε και κάναμε ρύθμιση; Ούτε τη ΔΕΗ μας πληρώσανε. Απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών πόσο είναι, ορίστε ο λογαριασμός. Εγώ τους είπα, θα αφαιρέστε το πάγιο που πληρώναμε εμείς, δεν θέλουμε να μας πληρώσετε το πάγιο που πληρώναμε, ήταν 300 ευρώ, 400 πόσα ήταν το πάγιο το δικό μας, αφαιρέστε το. Εμείς ότι κάναμε το κάναμε δωρεάν στους πρόσφυγες. Και το κτήριο το δώσαμε όλο δωρεάν στο Δήμο. Δεν πήραμε ενοίκιο. Είναι δαπάνες αποκατάστασης ζημιών αυτά τα χρήματα. Τόσο δύσκολο είναι; Και τώρα θα πάμε να βρούμε τρόπο για να κάνουμε ανάθεση για να πάρουμε μοκέτα και πάνελ δηλαδή. Να φανταστεί κανείς να είχαμε ένα πυρηνικό υλικό τι θα γινόταν. Είναι να γελάς. Τα ακούω και γελάω. Τι χρειάζεται δηλαδή; Επαναλαμβάνω ένα βάψιμο, αγορά μοκέτας και τα πάνελ και τις βελτιώσεις που έσπασαν πλακάκια κλπ και μερικά ηλεκτρολογικά υλικά. Τόσο δύσκολο είναι δεν μπορώ να καταλάβω. Απλώς όταν δεν θέλουν οι υπηρεσίες δεν γίνεται τίποτα. Αυτό το βλέπουμε παντού. Κολλάνε οι υπηρεσίες τελείωσε, δεν κάνει κανένας τίποτα» τόνισε καταληκτικά ο κ. Τσατσούλης.