Την αντίθεσή του με τη λειτουργία της αγοράς όλες τις Κυριακές του χρόνου εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Καβάλας

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Καβάλας δηλώνει την αντίθεσή του με τη λειτουργία της αγοράς όλες τις Κυριακές του χρόνου. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η λειτουργία  των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει εξόντωση του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και οφέλη μόνο για  τις μεγάλες πολυεθνικές. Καταληκτικά τονίζεται ότι οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία θα υπερασπιστούν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία που είναι η μέρα για να χαρούν οι εργαζόμενοι και οι  επαγγελματίες τις οικογένειες τους.

Κάθετα αντίθετο λοιπόν το ΕΥΚ με το άνοιγμα της αγοράς τις Κυριακές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του κ. Μακρογιάννης Ευθύμιος, ο οποίος συγκεκριμένα ανέφερε πως «φυσικά αντιδράσαμε διότι ανοίγοντας τα καταστήματα τις Κυριακές όταν καταργούμε την κυριακάτικη αργία, σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι θα βρεθούν εκτεθειμένοι και το δικαίωμα της αργίας θα το χάσουν. Αυτό που έχει περάσει μέσα στη συμφωνία είναι ότι μιλάνε για 30 Κυριακές, μπορεί να φτάσουν και τις 52, είναι δεδομένο ότι θα ανοίγουν πλέον τα καταστήματα τις Κυριακές, απλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ο χάρτης πώς ακριβώς και πού. Αλλά από κει που είχαμε τις 8 Κυριακές πιλοτικά για να βοηθηθεί η αγορά και οι εργαζόμενοι το δεχτήκανε για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά, τώρα ξαφνικά ερχόμαστε για 52 Κυριακές, σχεδόν όλο το χρόνο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάθε δικαίωμα για ξεκούραση σε έναν εργαζόμενο ή έναν επαγγελματία χάνεται».

ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «και βέβαια αυτό που έχουμε πει πάρα πολλές φορές είναι ότι το πρόβλημα στις ελληνικές οικογένειες δεν είναι ότι έχουν έλλειψη χρόνου για να πάνε να ψωνίσουν. Υπάρχει έλλειψη χρημάτων. Μακάρι ο κόσμος να είχε χρήματα και θα πήγαινε και να ψωνίσει στην αγορά και θα έβγαινε και τις υπόλοιπες μέρες. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δεν θα ανακουφίσει την αγορά η Κυριακή. Το μόνο που θα κάνει θα είναι να εξυπηρετήσει τα μεγάλα Mall και τις μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και στο τέλος το μόνο αποτέλεσμα θα είναι και οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες θα αφανιστούν γιατί δεν θα μπορούν να κρατηθούν τις Κυριακές οι άνθρωποι ανοιχτά, σε καμία περίπτωση. Ήδη έχουμε μέσα σε αυτές τις πολυεθνικές και στα Mall εκατοντάδες εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι τις Κυριακές που έχουν περάσει. Άρα δεν αλλάζει κάτι σε αυτό και το λέμε ακόμα μια φορά. Έλλειψη χρόνου δεν υπάρχει, έλλειψη χρημάτων υπάρχει στις ελληνικές οικογένειες».

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ερωτηθείς ο κ. Μακρογιάννης αν ετοιμάζονται κάποιες κινητοποιήσεις, σημείωσε πως «εμείς με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία έχουμε πάρει μια απόφαση οι εργαζόμενοι γενικά ότι θα είναι δίπλα σύσσωμοι και με τους υπόλοιπους θεσμούς. Θα πάμε από ότι φαίνεται σε πανελλαδική απεργία στις 17 του Μάη όχι μόνο για το θέμα της αγοράς, αλλά και για όλα τα θέματα όπως το αφορολόγητο, για τις μειώσεις των συντάξεων και για τα εργασιακά μας δικαιώματα, οπότε κινητοποιήσεις θα υπάρχουν. Μια πιο ξεκάθαρη εικόνα και ο χάρτης για να ξέρουμε ποιες κινητοποιήσεις ακριβώς θα γίνουν, πιστεύω ότι από βδομάδα θα υπάρχει. Πάντως γνωρίζω ότι αυτήν την Κυριακή έχει βγάλει και ο Εμπορικός Σύλλογος ανακοίνωση προς τους συναδέλφους να κρατήσουν τα καταστήματά τους κλειστά, για να δείξουν και αυτοί ότι υπάρχει αντίδραση από την πλευρά τους για το νέο μέτρο αυτό που πάνε να φέρουν με όλες τις Κυριακές ανοιχτά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση