Την αναστολή της αποχής των δικηγόρων αποφάσισε o Δικηγορικός  Σύλλογος  Καβάλας

Συνεδρίασε την Τρίτη η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων στην Αθήνα και ομόφωνα αποφάσισε την αναστολή της αποχής τους από τις δίκες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αθανασίου χθες ήταν προγραμματισμένο να συνεδριάσει το ΔΣ του συλλόγου τους για να λάβει σχετική απόφαση.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως «προηγήθηκε η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής στις 11.30 και στη συνέχεια περίπου στις 2.45 το μεσημέρι η Ολομέλεια. Τόσο η πρόταση της Συντονιστικής προς την Ολομέλεια αλλά και η ίδια η απόφαση της Ολομέλειας σχετικά με το ειδικό αυτό θέμα ήταν ομόφωνες και αποφασίστηκε να προταθεί προς όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους η αναστολή των κινητοποιήσεων των δικηγόρων, η ανασύνταξη μας και η ενίσχυση πλέον του νομικού μας οπλοστασίου με όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να προσφύγουμε κατά των ατομικών διοικητικών πράξεων που θα εκδοθούν σε εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου για το οποίο αντιδρούσαμε, αντιδρούμε και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε. Αυτό, παράλληλα με την εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, είναι δύο θέματα τα οποία ενδεχομένως πάρα πολύς κόσμος να μην τα θυμάται, οφείλω να το υπενθυμίσω όμως. Ήδη και το Δεκέμβριο του 2015 ήμασταν σε κινητοποιήσεις για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, τη διαδικασία αναγκαστικής εκτελέσεως, κατασχέσεις κλπ που θίγουν βάρβαρα και άμεσα τον οποιοδήποτε Έλληνα οφειλέτη, ειδικά έναντι των τραπεζών. Και βεβαίως από κει και μετά από τις αρχές Ιανουαρίου του 2016 οι κινητοποιήσεις είχαν σχέση και με το ασφαλιστικό και έκτοτε συνεχίστηκαν αδιάκοπα με καθολική αποχή μέχρι και τις 30 Ιουνίου και από τις 30 Ιουνίου και μετά μέχρι και σήμερα με τη μορφή στοχευμένων κινητοποιήσεων».

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Συμπλήρωσε δε πως «το Σώμα των δικηγόρων στην Ολομέλειά του στην Αθήνα αποφάσισε την αναστολή αυτών των κινητοποιήσεων, προκειμένου να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας και να είμαστε σε αναμονή συγκεντρώνοντας μία προς μία και όλο αυτόν τον μεγάλο αριθμό των υπουργικών αποφάσεων που πρέπει να δημοσιευτούν για την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της προσπάθειας ήδη έχει συγκροτηθεί και επιτροπή η οποία συγκεντρώνει και επεξεργάζεται όλο αυτό το υλικό της νομοθεσίας που υπάρχει ήδη στα χέρια μας και αυτό που αναμένεται άμεσα να εκδοθεί έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο καταπολέμησης των αποφάσεων αυτών όταν πλέον θα αρχίσουν να δημοσιεύονται οι διοικητικές εκτελεστές πράξεις έτσι ώστε να ασκηθούν προσφυγές στα κατά τόπους διοικητικά πρωτοδικεία».

ΜΕ ΘΕΣΜΟΥΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου «στις 15 του μηνός υπάρχει συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με τους θεσμούς για τη συζήτηση των 14 επιπλέον προαπαιτουμένων μεταξύ των οποίων θεμάτων θα γίνει και συζήτηση για το επαγγελματικό ταμείο των δικηγόρων, δηλαδή την αντικατάσταση του επικουρικού ταμείου με κάποιο επαγγελματικό ταμείο δικηγόρων. Για την καταρχήν δυνατότητα λειτουργίας του υπάρχει αίτημα πάγιο από πλευράς δικηγορικών συλλόγων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι από τη στιγμή που θα αναγνωριστεί η δυνατότητα μιας τέτοιας δημιουργίας ενός τέτοιου ταμείου, από κει και μετά θα πρέπει με αναλογιστικές μελέτες και έρευνα να δούμε κατά πόσο είναι δυνατή η συγκρότηση και η διατήρηση της βιωσιμότητάς του με στόχο να ελαφρύνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούσαν στο σημερινό επικουρικό ταμείο, έτσι ώστε να υπάρχει τουλάχιστον μια σχετική ελάφρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές των δικηγόρων».

Σημειώνεται ότι η  απόφαση της Ολομέλειας είναι μια κατευθυντήρια γραμμή και μια πρόταση. Προγραμματίζεται να συγκληθούν τα Σώματα και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις κατά τόπους. Όσον αφορά το Δικηγορικό Σύλλογο Καβάλας χθες ήταν προγραμματισμένο να γίνει αυτή η διαδικασία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση