ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου του οδικού άξονα Καβάλας – Δράμας Ε 61 επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Την αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου του οδικού άξονα Καβάλας – Δράμας Ε 61 επισημαίνει στις δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θεόδωρος Μαρκόπουλος. Ένα έργο άκρως απαραίτητο για την Ανατολική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως «τη Δευτέρα κόβοντας τη βασιλόπιτα της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας είπα ότι πρέπει να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα τα οποία αναλογούν στην Καβάλα. Πρέπει να διεκδικήσουμε κάποια πράγματα γιατί μέχρι σήμερα το κράτος δεν συμβάλει σε πολλά πράγματα. Το βάρος το σηκώνουμε εμείς ως Περιφέρεια, αλλά πρέπει να δούμε κάτι παραπέρα, γιατί όσα περισσότερα χρήματα επενδύσει σε υποδομές στο Νομό Καβάλας το ελληνικό κράτος, τόσα περισσότερα χρήματα ανταποδοτικά θα εισπράξει από την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, τα οποία χρήματα θα πάνε στον κρατικό κορβανά. Είναι ένα θέμα λοιπόν το οποίο πρέπει να το δούμε, είναι ένα θέμα το οποίο είναι ένα σημαντικό. Ε61 και το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμανιού με τους Τοξότες είναι θέματα τα οποία πρέπει μέσα στο 2018 να προχωρήσουν. Μπορεί να μην τελειώσουν, μπορεί να λυθούν απλά κάποια θέματα, κάτι όμως πρέπει να ξεκινήσει. Δεν μπορεί όλο το βάρος της ανάπτυξης να το σηκώνουμε εδώ ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και σε κάποια θέματα τα οποία είναι μεγάλης σημασίας να μη βλέπουμε την απαραίτητη ανταπόκριση. Για αυτό χρησιμοποίησα και την έκφραση πρέπει να διεκδικήσουμε. Ας ελπίσουμε βέβαια ότι θα υπάρξει και ανταπόκριση, γιατί για να χορέψεις ταγκό χρειάζονται δύο, μόνος σου και να θέλεις δεν μπορείς. Το έργο πρέπει να προχωρήσει. Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα και καμία λογική να σταθεί απέναντι.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΕΝΟ

Για τη σιδηροδρομική σύνδεση σχολίασε πως «στην κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου το 2000 πρόεδρος του Επιμελητηρίου ήταν ο Απόστολος Μαρδύρης και τον άκουσα να λέει ότι το τρένο ούτε και φέτος σφύριξε. Από τότε έχουν περάσει άλλα 18 χρόνια. Το θέμα δεν είναι ότι δεν έχει σφυρίξει. Το θέμα είναι ότι δεν έχει γίνει κάτι ώστε να το επισπεύσει κάπως».

ΤΑΡ

Για τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ σχολίασε πως «επισήμως δεν ακούω τίποτα. Επισήμως από τότε που φύγαμε με τη δήμαρχο από το γραφείο του υπουργού Σταθάκη μας είπαν ότι θα γίνει μια διαβούλευση υπό την αιγίδα του υπουργού. Εγώ δεν την εντόπισα πουθενά. Ας μην γκρινιάζουμε αρχές του χρόνου αλλά η αλήθεια είναι αυτή».

ΕΥΧΕΣ

Κλείνοντας ο κ. Μαρκόπουλος απηύθυνε τις ευχές του για τη νέα χρονιά, τονίζοντας πως «εμείς θα διεκδικούμε το καλύτερο για την περιοχή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *