Την αναγκαιότητα να γίνουν διορισμοί στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επισημαίνει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Σοφία Φιλιππίδου

Την αναγκαιότητα να γίνουν διορισμοί στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επεσήμανε με δηλώσεις της η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας κ. Σοφία Φιλιππίδου, καθώς μέχρι σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί 30.000 εκπαιδευτικοί χωρίς να αναπληρωθούν. Σε επίπεδο Καβάλας το τοπίο με τις όποιες ελλείψεις θα ξεκαθαρίσει την ερχόμενη Δευτέρα, καθώς από σήμερα επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας στα πόστα τους.

Αναλυτικά στις δηλώσεις της η κ. Φιλιππίδου ανέφερε πως «ξεκινάει μια σχολική χρονιά χωρίς να έχουμε δει καμιά ιδιαίτερη φροντίδα από το υπουργείο προς τα εμάς και αυτό ξεκινάει κυρίως με το ότι δεν έχουν γίνει διορισμοί. Μας έχει υποσχεθεί 20.000 διορισμούς ο υπουργός, τα τελευταία χρόνια της κρίσης έχουν φύγει περίπου 30.000 εκπαιδευτικοί στη σύνταξη και αυτό δεν αναπληρώθηκε ποτέ και ούτε πρόκειται να αναπληρωθεί. Και όσο και να πιέζουν τα ωράριά μας όσο και να προσπαθούν με δεύτερες αναθέσεις, γιατί τώρα αυτά είναι της μόδας, δηλαδή ένας πληροφορικός να κάνει μαθηματικά στο γυμνάσιο κλπ, έτσι δεν καλύπτονται τα κενά και περισσότερα προβλήματα θα δημιουργηθούν μέσα στη χρονιά. Φυσικά οι δαπάνες για την παιδεία δεν έχουν ούτε στο ελάχιστο αυξηθεί. Τώρα από κει και πέρα θα δούμε από την 1η Σεπτεμβρίου (σ.σ. σήμερα), πάνε στα σχολεία οι εκπαιδευτικοί και θα συνεδριάσουν οι σύλλογοι να δούμε τι κενά υπάρχουν. Επειδή τελευταία είναι της μόδας ο θεσμός του υπεράριθμου εκπαιδευτικού, αυτό είναι ένας μύθος. Κανείς δεν περισσεύει, όλοι στο τέλος υπερβαίνουν τα ωράριά τους και δουλεύουν πολύ και υπερωρίες και είναι πολύ ψευδές να λέμε ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι υπεράριθμοι. Για αυτό και ποτέ δεν δέχομαι αυτόν τον όρο».

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

Η κ. Φιλιππίδου αναφέρθηκε στις υπηρεσιακές μεταβολές που γίνονται αυτό το διάστημα στην  Δευτεροβάθμια, εξηγώντας ότι πρόκειται για εκπαιδευτικούς που μετακινούνται με αποσπάσεις για διάφορους λόγους π.χ.  λόγω ασθενείας ή προσωπικών προβλημάτων. «Είναι άνθρωποι που είναι σε ένα σχολείο και δεν φτάνει το ωράριο και είναι στη διάθεση του υπηρεσιακού συμβουλίου και τους βάζει σε όποιο σχολείο υπάρχουν ανάγκες, τέτοιες καταστάσεις που πρέπει ο καθένας να πάει στο σχολείο που υπάρχουν οι ανάγκες. Σαφή εικόνα θα έχουμε από τη Δευτέρα, δυο μέρες θα συνεδριάζουμε και τα σχολεία και τα υπηρεσιακά συμβούλια προκειμένου να γίνει ότι καλύτερο γίνεται με το υπάρχον προσωπικό και φυσικά να αρχίσουν αμέσως να διορίζονται αναπληρωτές γιατί είναι άμεση η ανάγκη» ανέφερε σχετικά.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Αναφερθείσα η κ. Φιλιππίδου στις ελλείψεις που υπήρχαν κατά τη την περσινή σχολική χρονιά, σημείωσε πως «στην Καβάλα δεν υπήρχαν ιδιαίτερα, αλλά στην Ελλάδα όλη είχαμε ελλείψεις μέχρι το τέλος της χρονιάς. Υπήρχαν μαθήματα που δεν διδάχθηκαν σε κάποια σχολεία. Και ιδιαίτερα η νησιωτική Ελλάδα έχει μεγάλο πρόβλημα και η Θάσος φέτος σε εμάς έχει σοβαρό πρόβλημα, πρέπει να καλυφθούν πολλά κενά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση