ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την ανάγκη να διοργανωθεί η ετήσια Έκθεση του Επιμελητηρίου τονίζει ο νέος Α` Αντιπρόεδρος του Μάκης Δημητριάδης

Την θέση του Α` Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου κατέλαβε ο κ. Μάκης Δημητριάδης που έλαβε 12 ψήφους, καταλαμβάνοντας την θέση του παραιτηθέντα κ. Παναγιωτίδη. Ο τελευταίος χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την θέση αυτή που προκύπτει από την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του στο πρόσωπο του.

 Ο ίδιος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι «Η θέση είναι άκρως τιμητική και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Είναι σημαντικό να είσαι Αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο Καβάλας για εμένα είναι εξέχουσα τιμητική θέση και ευχαριστώ όσους με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια βέβαια και τώρα με την επιλογή τους.

 Από την τελευταία μας συνεδρίαση θα κρατήσουμε ένα ερωτηματικό στην λέξη της προωθητικής ενέργειας. Θέλουμε να κάνουμε μια προωθητική ενέργεια όσον αφορά τον τουρισμό και δη τους Βαλκάνιους επισκέπτες μας τους οποίους και θέλουμε να προσελκύσουμε.

 Βλέπουμε μια κίνηση από όλους τους γειτονικούς νομούς τουριστικού προορισμού πάντα, εδώ και πάρα πολύ καιρό οι οποίοι προσδοκούν ουσιαστικά στον οδικό τουρισμό. Πιστεύουμε και πιστεύαμε και εν καιρώ ιού και εγκλεισμού αλλά και τώρα ότι  ο οδικός τουρισμός είναι ίσως η μοναδική ελπίδα να σωθεί κάτι. Αυτό θα γίνει με τον οδικό τουρισμό και εμείς θέλουμε να κάνουμε μια ενέργεια προώθησης. Υπήρχε άλλωστε μια ευρεία συναίνεση και όλοι πιστεύουμε ότι ως Επιμελητήριο επειδή δεν έχουμε και μεγάλες οικονομικές δυνατότητες καλό είναι να μην αναλάβουμε από μόνοι μας να κάνουμε μια καμπάνια προώθησης».

 ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Εξήγησε δε πως «Δηλαδή τα οικονομικά μας είναι  συγκεκριμένα και αν θέλουμε να κάνουμε μια προωθητική ενέργεια αυτή πρέπει να είναι ουσιαστική και σοβαρή για να πιάσει τόπο.  Θα καλέσουμε λοιπόν τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να βάλουμε όλοι  το χέρι στην τσέπη  και να είμαστε έτοιμοι στο χρονικό εκείνο περιθώριο που θα  ανοίξουν πραγματικά τα σύνορα, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους να μπορέσουμε να προσελκύσουμε τους ανθρώπους που είτε έχουν έρθει είτε θα είναι εν δυνάμει επισκέπτες για να σώσουμε την τουριστική παρτίδα».

 Αναφορικά με την έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλα ΕΧΡΟ 2020 τόνισε ότι  «Απόφαση δεν υπάρχει, συζητήσεις γίνονται. Σαν είδηση μπορώ να πω ότι μια άλλη έκθεση που ήταν να γίνει μέσα στον ιό ακυρώθηκε και ευτυχώς δεν προλάβαμε να την εξαγγείλουμε κιόλας. Πιστεύω ότι η Καβάλα ΕΧΡΟ πρέπει να γίνει όχι μόνο για λόγους προβολής και εξωστρέφειας αλλά για την ουσιαστική στήριξη καβαλιώτικων επιχειρήσεων. Απόφαση δεν πάρθηκε ακόμη και σίγουρα όλες οι παρατάξεις  του Επιμελητηρίου πρέπει να εκφέρουν μια σοβαρή και τεκμηριωμένη άποψη,

 Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε μια και η έκθεση δεν γίνεται δύο μέρες πριν. Η έκθεση πρέπει να γίνει με σχεδιασμό που θα ξεκινήσει τώρα. Αν μπούμε λοιπόν στην περιπέτεια να κάνουμε όλες τις ενέργειες για να διοργανωθεί μια έκθεση και αν υπάρξει θέμα, είτε νομικό είτε υγειονομικό καλύτερα να την ακυρώσουμε παρά να μην την κάνουμε. Αυτής της άποψης είμαι εγώ προσωπικά»¨.

 ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Για τις εκλογές στο Επιμελητήριο που έγιναν με εντάσεις και καυγάδες και για το κλίμα το σημερινό, κλίμα ηρεμίας πια, σχετικά τόνισε ότι  «Όντως τα πράγματα έχουν μαλακώσει και κάποιοι αντιλήφθηκαν ότι δεν είναι όλα πόλεμος και μάλιστα χωρίς αιτία. Συνειδητοποιήσαμε άπαντες ότι αυτά που μπορεί να κάνει το Επιμελητήριο είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Μπορεί να παρέμβει, μπορεί να στείλει επιστολές, μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις αλλά πάντα μιλάμε για τον επαγγελματικό κόσμο. Δεν μπορούμε ούτε κονδύλια να διαχειριστούμε, ούτε πολιτικές να χαράξουμε, ούτε να κάνουμε αυτά  που πιστεύαμε πριν τις εκλογές. Κάποιοι προσγειώθηκαν, κάποιοι έχουν αναλάβει σοβαρά τον ρόλο της αντιπολίτευσης και τον  ασκούν το ρόλο τους με απόλυτη σοβαρότητα.

 Πέρασε καιρός λοιπόν, πέρασαν δύο χρόνια από τις εκλογές αλλά ο κάθε άνθρωπος για να αντιληφθεί θέλει τον χρόνο του. Άλλος αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα και άλλος πολύ αργά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *