Την ανάγκη ενίσχυσης του Ειρηνοδικείου Παγγαίου με προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας

Την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης στο Ειρηνοδικείο Παγγαίου ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Αθανάσιος Αθανασίου αναφέρει ότι υπάρχει μία μόλις υπάλληλος για τη γραμματειακή υποστήριξη του Ειρηνοδικείου, γεγονός πρωτόγνωρο για τα δικαστικά δεδομένα.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως «από τα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου το Ειρηνοδικείο Παγγαίου, που καλύπτει έναν από τους μεγαλύτερους σε γεωγραφική επιφάνεια δήμους της Ελλάδα, έχει μείνει με μία γραμματέα. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί κατά πολύ η αρμοδιότητα των Ειρηνοδικείων και την κίνηση του Ειρηνοδικείου από πλευράς χειρισμού όγκου υποθέσεων, αντιλαμβάνεται κανείς ότι στην πραγματικότητα με μια υπάλληλο το Ειρηνοδικείο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Και εμείς και οι αρμόδιες δικαστικές υπηρεσίες είχαν τονίσει αρμοδίως το πρόβλημα το οποίο θα δημιουργηθεί, δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής δεν έχουμε εισακουστεί. Και προσπαθεί μία γραμματέας να αντιμετωπίσει όλο το φόρτο εργασίας».
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Συμπλήρωσε δε πως «για το λόγο αυτό με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας την Τετάρτη ήμασταν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου. Σημειώνω ότι ο Δήμος Παγγαίου έχει παραχωρήσει δωρεάν τις κτηριακές εγκαταστάσεις όπου στεγάζονταν παλιά οι υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου και στεγάζονται σήμερα εκεί οι υπηρεσίες του Ειρηνοδικείου Παγγαίου. Και ζητήσαμε και ομόφωνα έγινε δεκτό από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παγγαίου η έγκριση ψηφίσματος διαμαρτυρίας, έτσι ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να καλυφθεί τουλάχιστον μια θέση ακόμα από πλευράς προσωπικού σε γραμματειακή υποστήριξη. Επιβάλλεται η άμεση αναπλήρωση του κενού η δημιουργία του οποίου ήταν γνωστή ήδη προ μηνών. Μια και η δεύτερη υπάλληλος που υπηρετούσε εκεί είχε υποβάλει αίτηση για μετάθεση. Προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να το καταστήσουμε σαφές ότι είναι επιβεβλημένη η αναπλήρωση αυτού του κενού. Μια δικαστική υπηρεσία λειτουργεί με τρεις πυλώνες. Με τους δικαστές, τους δικηγόρους και τους δικαστικούς υπαλλήλους. Αν κάποιος από τους τρεις αυτούς πυλώνες έχει πρόβλημα δεν λειτουργεί, υπάρχει θέμα δυσλειτουργίας. Νομίζω ότι δεν αξίζει στην επαρχία Παγγαίου και στο Ειρηνοδικείο Παγγαίου μια τέτοια μεταχείριση, είναι ένα Ειρηνοδικείο που λειτουργεί αδιαλείπτως μέχρι σήμερα από το 1913».
ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ
Κληθείς να εκτιμήσει ο κ. Αθανασίου πώς λειτουργεί η αντίστοιχη δικαστική υπηρεσία στην Καβάλα, σημείωσε πως «είναι ικανοποιητική η πλήρωση των οργανικών θέσεων, χωρίς να είναι τέλεια, αλλά υπό τις κρατούσες συνθήκες μπορούμε να πούμε ότι είναι ικανοποιητική. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κενά ακόμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση