ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Την άμεση αδειοδότηση της νέας εταιρείας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ζητά ο εκπρόσωπος του Σωματείου Αυτοκινητιστών «Άγιος Χριστόφορος» Ανέστης Τσουρουκίδης

Την άμεση αδειοδότηση της νέας εταιρείας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ζητά ο εκπρόσωπος του Σωματείου Αυτοκινητιστών «Άγιος Χριστόφορος» κ. Ανέστης Τσουρουκίδης. Διαφορετικά σύμφωνα με τον ίδιο η Βιομηχανία μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί. Συγκεκριμένα ο κ. Τσουρουκίδης σημείωσε πως «εμείς οι αυτοκινητιστές αυτό που κάναμε την Τετάρτη ήταν το αυτονόητο. Από την αρχή έχουμε δηλώσει, γιατί έχει παρεξηγηθεί και η παρουσία μας από τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν απολυθεί από το εργοστάσιο, εμείς την Τετάρτη διαδηλώσαμε στο να μην κλείσει κανένα φουγάρο της ΒΦΛ και αυτό που θέλουν όλοι οι Καβαλιώτες το εργοστάσιο να μείνει ανοιχτό γιατί νομίζω ότι είναι από τους τελευταίους μαζί με τα Πετρέλαια οικονομικούς πνεύμονες της Καβάλας, βοηθάει στην οικονομία της πόλης μας. Άρα λοιπόν αυτό που μας ενδιαφέρει όλους είναι να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο. Πρέπει με κάθε τρόπο να δοθεί η άδεια, ας δοθεί ένας χρόνος παράταση μέσα στον οποίο θα ζητούν τα έγγραφα που ζητούν και θα πρέπει να είναι συγκεκριμένα. Αυτή είναι μία πρόταση. δηλαδή όταν θέλουμε να λειτουργήσει και να έρθουν επενδυτές τους αφήνουμε ελεύθερα, αυτό που γίνεται σε όλη την Ευρώπη κάνουνε την επένδυσή τους και αφήνουμε τους υπεύθυνους τους πολιτικούς μηχανικούς ή τους χημικούς ή οποιουσδήποτε άλλους αυτοί να έχουν την ευθύνη για ότι συμβεί στο εργοστάσιο. Νομίζω ότι παντού γίνεται αυτό και δεν υπάρχει αυτή η παρέμβαση του κράτους, της κυβέρνησης για να παίζονται διάφορα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος του εργοστασίου, εις βάρος των εργαζομένων και όσων ζούνε από αυτό το εργοστάσιο. Εμείς είμαστε νυχθημερόν έξω από το εργοστάσιο και περιμένουμε να βγάλει ένα δρομολόγιο για να μπορέσουμε να ζήσουμε την οικογένειά μας. Και πίσω από μας πόσοι άλλοι κρύβονται».

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Και όπως συμπλήρωσε με έμφαση ο κ. Τσουρουκίδης «αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι πασιφανές, έπρεπε να είχε δοθεί η άδεια λειτουργίας του εργοστασίου, ίσως κάποιοι θέλουν να παίξουν παιχνίδια. Θυμάμαι ας πούμε την κ. Φωτίου να λέει τότε στους εργαζόμενους και κάποιοι την πιστέψανε, ότι το εργοστάσιο μπορεί να το κρατικοποιήσουν. Δηλαδή αυτά τα πράγματα αν είναι δυνατόν σήμερα κάποιος να τα πιστεύει, δηλαδή είναι τρελό το να τα λες, αλλά ακόμα χειρότερο το να τα πιστεύουν κάποιοι. Ότι μπορεί να γίνουν τέτοια πράγματα. Να πάρεις από έναν ιδιώτη το εργοστάσιο τη στιγμή που έχει αποδειχθεί ότι όσο και αν το εργοστάσιο αυτό βοηθάει στην οικονομία του κράτους, έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να γίνει κρατικό. Τελείωσε, γιατί με τις πολιτικές παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται, εδώ θέλουμε εργαζόμενους οι οποίοι πραγματικά θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο να λειτουργήσει αυτό το εργοστάσιο. Νομίζω ότι πολιτικά θα μπορούσε να είχε δοθεί λύση χθες, αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και η εμπειρία μου από το 1980. Μην μου πει κανένας ότι όλα αυτά τα χρόνια όλα ήταν νόμιμα. Προσπαθούσαμε όλοι και δίναμε λύσεις, όλοι όσοι περάσανε, νομάρχες, βουλευτές, δίνανε λύσεις και προσπαθούσαμε και βοηθούσαμε και όλοι οι πολίτες της Καβάλας με τις μυρωδιές, με τις κακές στιγμές του εργοστασίου, αλλά μας ενδιέφερε να κρατηθεί το εργοστάσιο. Όχι ότι δεν πρέπει να γίνονται προσπάθειες να καλυτερεύει συνέχεια και να μη ρυπαίνει το περιβάλλον. Όχι προς Θεού δεν λέω αυτό. Αλλά μην είμαστε συνέχεια τόσο απόλυτοι αυτή τη δεδομένη στιγμή. Κι ο τελευταίος πολίτης καταλαβαίνει ότι παίζονται παιχνίδια αυτή τη στιγμή, ξεκάθαρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *