«Τεράστια είναι η ζήτηση των πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι Καβάλας» παραδέχεται ο Πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης

Τεράστια είναι η ζήτηση των πλωτών εξεδρών στο κεντρικό λιμάνι Καβάλας ενώ ο Οργανισμός Λιμένα δημιουργεί και νέες θέσεις ελλιμενισμού στο λιμάνι για σκάφη αναψυχής. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει σχεδιασμός για την Ιχθυόσκαλα και την επέκταση του κρηπιδώματος της με στόχο να ελλιμενίζονται σε αυτήν τα αλιευτικά σκάφη και να προκύψει χώρος για σκάφη αναψυχής στο κεντρικό λιμάνι.

Αξίζει να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το φετινό καλοκαίρι θα  είναι το δεύτερο για τις πλωτές εξέδρες του κεντρικού λιμανιού. Οι θέσεις σε αυτές είναι περιζήτητες, υπάρχει ακόμη και σήμερα λίστα αναμονής! Εντός των ημερών ο ΟΛΚ θα διαθέτει στους ιδιοκτήτες σκαφών (επισκέπτες και μόνιμους) ηλεκτρονική εφαρμογή με πληροφορίες ακόμη και τουριστικού ενδιαφέροντος. Ελάχιστες κενές θέσεις σκαφών και στα όμορα λιμάνια Σφαγείων- Καλαμίτσας- Νέας Ηρακλέιτσας.

Ο Πρόεδρος του ΟΛΚ κ. Χρήστος Ηλιάδης τόνισε ότι   «Όπως εξαρχής φάνηκε, έτσι και στην πορεία προέκυψε το συμπέρασμα, ότι οι θέσεις που δημιουργήθηκαν θα γινόταν περιζήτητες  αφού το ενδιαφέρον ήταν και παραμένει μεγάλο. Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη και θα πω ότι αυτό ήταν τελικά αναμενόμενο. Ακόμη και σήμερα, στον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας υπάρχει λίστα αναμονής με 25 τουλάχιστον ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής να περιμένουν, προκειμένου να αδειάσει κάποια από τις θέσεις και να ικανοποιηθεί το δικό τους αίτημα. Και Έλληνες και αλλοδαποί αναμένουν. Οι θέσεις στις πλωτές και στα φίνγκερς σχεδόν έχουν εξαφανιστεί.

Δημιουργούμε χώρο βόρεια στο Λιμάνι σε συνέχεια των πλωτών εξεδρών. Το λιμάνι μας θα αναπτυχθεί τουριστικά αυτό το βλέπουμε όλοι… Και έτσι στο σχέδιο μας το επιχειρησιακό έχουμε σύνταξη μελέτης αρχικά και κατόπιν έργο μέσου δημοσίας δαπάνης βέβαια, έργου που θα αφορά την επέκταση μόλου στην περιοχή της Ιχθυόσκαλας ώστε να παρέχεται η υποδομή και φυσικά η ασφάλεια με στόχο και σκοπό να πάνε εκεί όλα τα αλιευτικά σκάφη που είναι η φυσική τους θέση ώστε να υπάρχουν πλέον πολύ περισσότερες θέσεις ελλιμενισμού στο λιμάνι της Καβάλας».

ΣΚΑΦΗ ΠΑΝΤΟΥ

Εντύπωση προκαλεί ότι ταυτόχρονα παραμένουν γεμάτα από σκάφη αναψυχής και το λιμάνι της Νέας Ηρακλείτσας και το λιμανάκι των Σφαγείων. Πολλές είναι επίσης οι βάρκες και τα σκάφη αναψυχής και στο λιμανάκι πλησίον του ξενοδοχείου LUCY. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή της πόλης και της περιφερειακής ενότητας γενικότερα προσελκύει το ενδιαφέρον ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

«Γενικά η ανάπτυξη φαίνεται, τα οφέλη θα είναι μεγάλα όχι τόσο για τα έσοδα του ΟΛΚ όσο για την τοπική οικονομία. Μιλάμε βέβαια και για δεύτερο βήμα, δημιουργίας και νέων πλωτών εξεδρών. Ας μεταφερθούν  πρώτα τα καΐκια στην Ιχθυόσκαλα και θα δούμε αν θα πάμε σε μια άλλη μαρίνα. Σχεδιασμός για να αναπτυχθεί και άλλο το λιμάνι μας υπάρχει. Το ζύγι βέβαια είναι υπέρ της ωφέλειας» σημείωσε με έμφαση.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ

Ο ΟΛΚ, εισερχόμενος στη δεύτερη χρονιά λειτουργίας των πλωτών εξεδρών θέλει να διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους ιδιοκτήτες των σκαφών. Τόσο τους μόνιμους όσο και τους επισκέπτες. Ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική εφαρμογή η οποία θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών των σκαφών αναψυχής. Μέσω της ίδιας εφαρμογής θα παρέχονται επιπλέον πληροφορίες τουριστικού περιεχομένου, όπως για παράδειγμα σχετικά με τα αξιοθέατα της περιοχής. Οι πληροφορίες θα παρέχονται σε τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Βουλγάρικα και Τουρκικά.

ΦΑΡΟΙ

Αναφορικά τέλος με τους Φάρους στο Κεντρικό Λιμάνι Καβάλας  ο κ. Ηλιάδης τόνισε ότι  «Είμαστε στις διαδικασίες και για τους δύο φάρους για τον προσήνεμο και τον υπήνεμο μόλο  να πάμε μπροστά. Δεν θα βάλουμε μια απλή κατασκευή. Θέλουμε οι φάροι να μην είναι μια απλή σιδηροκατασκευή, κάτι αν όχι σημείο αναφοράς, τουλάχιστον όμορφο και ωραίο και θα κάνει σωστά τη δουλειά του. Θα είναι δύσκολη και χρονοβόρα η διαδικασία απλά χρειάζεται λίγη υπομονή για να γίνουν όλα ως πρέπει» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση