ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Τελικά η κοινοπραξία TAP  κάνει αυτό που θέλει και ουδείς αντιδρά» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας  Θέμης Καλπακίδης

Σκαπτικά μηχανήματα της εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου TAP εισχώρησαν σε χωράφια του Ζυγού και μετά από τις διαμαρτυρίες των αγροτών έφυγαν, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης.

«Είναι γεγονός πως η εταιρεία ήρθε με μηχανήματα και θέλησε να κάνει κάποιες σκαπτικές εργασίες αλλά οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν το επέτρεψαν να συνεχισθεί κάτι τέτοιο. Και έτσι έφυγαν πήραν το ένα μηχάνημα και έφυγαν για τη Δράμα, ενώ το δεύτερο το άφησαν σε κάποια χωράφια ιδιοκτητών που φαίνεται ότι συμφώνησαν τελικά να περάσει από εκεί ο αγωγός.

Το κυριότερο είναι ότι για άλλη μια φορά η κοινοπραξία αποδεικνύεται ότι λέει ψέματα και για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι θα πρέπει να παρέμβει κάποιος επιτέλους γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται. Εμάς μας λένε ότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε γιατί είμαστε αγροτικός σύλλογος ή γιατί δεν είμαστε άμεσα θιγόμενοι, λες και δεν είναι δική μας  η γη… Tουλάχιστον αυτό ισχύει μέχρι σήμερα» σημείωσε αρχικά.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Πρόσθεσε δε ότι «Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία η κοινοπραξία έχει την υποχρέωση να βρεθεί με όλους τους ιδιοκτήτες και να κάνει διαπραγμάτευση και να γίνει η διαβούλευση. Λένε  κάποιοι για παράδειγμα ότι ο αγωγός περνά και κανείς δεν βλέπει τι γίνεται ακριβώς…. Θα μου πείτε εδώ οι βουλευτές μας δεν ξέρουν σε ποια υπουργεία παίρνουν τηλέφωνα… Όταν λέμε ότι έχουμε ισονομία και δικαιοσύνη θα πρέπει αυτή να υφίσταται. Δεν μπορεί θύτης και θύμα να είναι το ίδιο πράγμα. Πρέπει ορισμένα πράγματα να ρυθμιστούν. Εμείς θα προσπαθήσουμε όμως να μείνουμε στις επάλξεις και με νόμιμα και ξεκάθαρα μέσα να αλλάξουμε την αλλάξουμε την όδευση. Ίσως κάποιοι να γελάν. Αλλά αυτό είναι τραγικό. Και μάλιστα ορισμένοι πληρώθηκαν. Και όμως με το που βγήκαν στη δημοσιότητα οι προσφορές της κοινοπραξίας και ανακοινώθηκαν διάφορα για παραμάγαζα τότε είδαμε να βγάζουν ανακοίνωση διάψευσης. Αλλά όσα εμείς καταγγείλαμε κανείς δεν τα σχολίασε. Μάλιστα στα χωριά γίνονται διάφορα αλλά όλα τα περνούν στα ψιλά. Σε άλλες χώρες του κόσμου, γίνονται σοβαρά πράγματα. Εδώ δεν υπάρχει σοβαρότητα. Αλλού παραιτούνται υπουργοί, Εδώ τόσα και τόσα γίνονται και πολλοί συνεχίζουν να αποδέχονται τα οφέλη των θέσεων τους. Και κάποιοι εκμεταλλεύονται και αυξάνουν τους τζίρους της δουλειάς τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *