ΕκδηλώσειςΚύριο άρθρο

Τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου αύριο Κυριακή

Τελετή εγκαινίων του ανακαινισμένου θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου, θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Παράλληλα θα δοθεί η  επίσημη πρεμιέρα της παιδικής παράστασης «Ο πρίγκιπας και ο ζητιάνος» του Μαρκ Τουέιν σε σκηνοθεσία Ελεάννας Τσίχλη που θα ακολουθήσει.

Για το θέμα αυτό δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Πέτρος Πετρόπουλος.

Αρχικά ανέφερε ότι «Τελείωσαν όλες οι εργασίες ενώ ξεκινήσαμε με τελείως διαφορετικό σκεπτικό και τελείως διαφορετικό πρίσμα σε ό,τι έχει να κάνει με το είδος και την πληθώρα των εργασιών και στην συνέχεια διαπιστώσαμε ότι έπρεπε να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα για να βελτιωθεί και η εικόνα αλλά και η ποιότητα φιλοξενίας των θεατών στο Αντιγόνη Βαλάκου.

Σήμερα που μιλάμε έχουν ολοκληρωθεί κατά 95% τα έργα. Βέβαια υπάρχουν και κάποιες μικροεργασίες που πρέπει να γίνουν και εκτιμούμε όλο το σύνολο των εργασιών θα συμβάλει στον μέγιστο βαθμό στην εικόνα που θέλουμε να έχουμε ώστε να ανεβάσουμε τον πήχη της φιλοξενίας και των θεατών αλλά και των εργαζομένων που βρίσκονται σε αυτό αλλά και των εργαζομένων που θα έρθουν στην συνέχεια, όπως είναι οι ηθοποιοί, οι σκηνοθέτες και όλοι οι τεχνικού και γενικότερα η παρεχόμενη ποιότητα να είναι η καλύτερη δυνατή.

Έτσι τελικά θέλουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα και με την ιδιότητα του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας  σκέφθηκα και είπα ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν αυτά τα έργα. Και οφείλαμε και στους θεατές και σε εμάς τους ίδιους και σε όλους αυτό το έργο της ανακαίνισης,

Και αν σκεφθεί κανείς τα χρήματα που δόθηκαν σε σχέση με την εικόνα που είχε το θέατρο και με αυτή που έχει σήμερα μετά τις παρεμβάσεις καταλαβαίνει κανείς εύκολα ότι πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που έγινε και τιμά γενικότερα και τις παραγωγές και όσα θα γίνουν από εδώ και πέρα».

ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι «Για εμένα ήταν αυτονόητο να γίνει κάτι. Δεν γίνεται η εικόνα που είχε πέρσυ το θέατρο να συνεχίζονταν και φέτος και να φιλοξενούσαμε εκεί 15000 θεατές. Για αυτό και είπα ότι πρέπει κάτι να γίνει, έφερα την πρόταση στο Δ.Σ. και ψηφίσθηκε ευθύς αμέσως. Μόνο η αντιπολίτευση δεν ψήφισε και δεν θα σχολιάσω σε καμία περίπτωση την στάση αυτή, είτε ήταν παρούσα ή απούσα.

Αλλά αυτό το θέμα πέρασε και μιλάμε για μια άλλη εικόνα. Και όλα αυτά με 10500 ευρώ συν ΦΠΑ για ένα στολίδι. Πρέπει να καταλάβουμε και εμείς που είμαστε σε κάποια θέση σήμερα και αύριο ίσως όχι, όταν ένας πρόεδρος δρα με πολιτική βούληση πρέπει να έχει συμπαράσταση. Και ευχαριστώ την Δήμαρχο κ. Τσανάκα η οποία εδώ και ένα χρόνο και αυτή και όλοι οι Αντιδήμαρχοι, και οι Πρόεδροι και το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ με στήριξαν και αυτή ήταν μια μεγάλη τιμή για εμένα. Έναν χρόνο στο τιμόνι του ΔΗΠΕΘΕ νοιώθω την αγάπη και τη δύναμη της Δημάρχου. Έτσι θα προχωρήσουμε σε μια κοινωνία που αξίζει να έχει ένα θέατρο δυνατό. Με 23.000  θεατές στο Φεστιβάλ Φιλίππων μας κάνει να αναλογιστούμε πόσα πρέπει να κάνουμε, πόσα να προσφέρουμε στους ντόπιους αλλά και στους φιλοξενούμενους. Αυτό ήταν το βασικό μας μέλημα, βάλαμε τον πήχη ψηλά και νομίζω ότι στην αυτοκριτική μας υπάρχει ικανοποίηση. Και αυτό φαίνεται από την ικανοποίηση που βλέπουν και οι καβαλιώτες στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας».

ΜΕ ΓΚΟΝΗ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Με τον Θοδωρή Γκόνη που έχω φοβερές σχέσεις, έχουμε μια άριστη συνεργασία Αυτός καλλιτεχνικός διευθυντής, εγώ Πρόεδρος. Για αυτό και πάμε ομαλότατα. Δεν υπάρχει κανένα τρωτό σημείο. Και η αναγνώριση του έρχεται από την Αθήνα. Για αυτό και δεν ήταν τυχαίες οι επιλογές που έκανε στο φετινό Φεστιβάλ.

Προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, κάναμε κιόλας και γιορτή Θεάτρου με μαθητές από όλο το νομό Καβάλας και φέτος θα πάμε και σε θεατρικές ομάδες σχολείων.  Θα σταλούν προσλήψεις στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας αγκάλιασαν τις προτάσεις μας και 1-15 Μαΐου θα έχουμε θέατρο για τα παιδιά.

Και θα έχουμε και διαγωνιστικό χαρακτήρα στα σχολεία ανάμεσα όπου τα έξι ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού θα αναδείξουμε την καλύτερη θεατρική ομάδα. Τέλος η παιδική σκηνή παίζει κανονικά. Δίδονται και πρωινές παραστάσεις και φιλοξενούμε και μικρά παιδιά και παιδιά με ειδικές ανάγκες., Τα παιδιά είδαν την παράσταση, φρόντισαν να σεβαστούν τον χώρο και έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό, Πέρσι είχαμε 7 χιλιάδες θεατές τέτοιων ηλικιών. Φέτος θα πάμε επίσης καλά και δημιουργούμε ένα θεατρικό κοινό με θεατρική παιδεία. Οφείλουμε να δώσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε και το οφείλουμε σε αυτά τα παιδιά. Γιατί μέσα από τέτοιες δράσεις θα ανέβει το επίπεδο και θα δείξει ο μετέπειτα ενήλικας πόσο έτοιμος είναι για το θέατρο. Στις έξι το απόγευμα της Κυριακής πάμε για τελετή εγκαινίων από τη Δήμαρχο κ. Τσανάκα και μετά θα δούμε και την παιδική σκηνή, διάρκειας 1.5 ώρα περίπου. Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επαγγελματίες της Καβάλας, στην επιχείρηση Μασούτης που θα μας κάνει μπουφέ και τον Κώστα Λαλίκο που θα μας δώσει τα κρασιά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *