Τελειώνουν οι εργασίες στο Ασημακοπούλου, εμβολιασμοί παιδιών στον Νέστο

Σήμερα  αποστολή των Γιατρών του Κόσμου  θα επισκεφθεί την Κοινότητα Χρυσοχωρίου του Δήμου Νέστου καθώς και τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το Αγροτικό ιατρείο Πηγών του Δήμου Νέστου  με παιδιάτρους, νοσηλευτές και διοικητικούς για εμβολιασμό ανασφάλιστων παιδιών κυρίως Ρομά. Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν στην Κοινότητα Χρυσοχωρίου και στο Αγροτικό ιατρείο Πηγών  από τις 9 το πρωί  ως τις 2 μετά το μεσημέρι.  Τα εμβόλια είναι δωρεά της Περιφέρειας Α.Μ.Θ, του Ροταριανού Ομίλου Νεάπολις  και των Γιατρών του Κόσμου. Δηλώσεις έκανε η εκπρόσωπος των Γιατρών του Κόσμου Άννα Γιοβανιού τονίζοντας ότι   «Χρόνια τώρα και δη δύο φορές τον χρόνο κάνουμε τους εν λόγω εμβολιασμούς στο Δήμο Νέστου. Δεν είναι βέβαια εμβολιασμοί μόνο για παιδιά ΡΟΜΑ αλλά και για άπορα παιδιά, για παιδιά δηλαδή που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα και δεν μπορούν να καλύψουν και αυτές τις δαπάνες.

Έχοντας λοιπόν την λίστα των παιδιών που θα πρέπει να εμβολιασθούν έχουμε ήδη παραγγείλει τα εμβόλια που θα χρειασθούμε. Να σημειώσω μάλιστα ότι τα εμβόλια είναι μια ευγενική χορηγία της Περιφέρειας ΑΜΘ,  και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο που φροντίζει συνεχώς και μας αγοράζει και μας προμηθεύει όλα αυτά τα εμβόλια. Μάλιστα έχουμε και την χορηγία του Ροταριανού Ομίλου Καβάλας ΝΕΑΠΟΛΙΣ μέσω της εταιρείας Φαίζερ και τα υπόλοιπα εμβόλια είναι αγορά των Γιατρών του Κόσμου.

Οπότε καλύπτουμε όλη την γκάμα των απαιτήσεων, ενώ την πρώτη ημέρα θα κάνουμε τους εμβολιασμούς στο Χρυσοχώρι και την επόμενη ημέρα στις Πηγές και στο εκεί αγροτικό ιατρείο.

Μιλάμε για μια παλιά ενέργεια που συνεχίζεται».

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Αναφορικά με τις εργασίες στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου Καβάλας όπου θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες η ίδια σχολιάζει ότι  «Προχωρούν οι εργασίες με πάρα πολλά άτομα να δουλεύουν εκεί, και περιμένουμε την ηλεκτροδότηση για να μεταφερθούν και τα άτομα που είναι εκτός σε αυτό το καμπ. Έχουν φύγει στο εξωτερικό αρκετοί από τους πρόσφυγες που φιλοξενούνταν στην Καβάλα και μεταφέρθηκαν στα Πορόια Σερών, 67 άτομα έφυγαν από τα Κάτω Πορόια και αυτή την στιγμή έχουμε 19 άτομα που θα φύγουν και αυτοί. Οπότε εμείς περιμένουμε άλλα άτομα από την Συρία και Ιράκ που θα έρθουν εδώ στο Ασημακοπούλου. Παράλληλα όπως μας διαβεβαίωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ. Μουζάλας δεν θέλουν να μπερδεύουν τα καμπ για να είναι διαχείρισιμος ο αριθμός των φιλοξενούμενων. Στην Καβάλα μέχρι στιγμής επειδή δεν έχει τελειώσει το κεντρικό κτήριο που βρίσκεται πίσω από τον συναυλιακό χώρο στο Ασημακοπούλου, περιμένουμε 300 άτομα αν και η αρχική πρόβλεψη ήταν για 450 άτομα και 20 ασυνόδευτα παιδιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση