Τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus γιορτάστηκαν στο ΤΕΙ ΑΜΘ με την παρουσία των φοιτητών από 22 χώρες

Τα 30 χρόνια του προγράμματος Erasmus γιορτάστηκαν στο ΤΕΙ ΑΜΘ με την παρουσία των φοιτητών από διάφορες χώρες και συγκεκριμένα από 22 χώρες, που θα ολοκληρώσουν το 6μηνο τους τον Ιούλιο, στις 15 του μήνα. Ο καθηγητής του ΤΕΙ κ. Δημήτρης Μαδυτινός σχολίασε πως πρόκειται για ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, που δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές για ένα 6μηνο να σπουδάσουν μέσα από μία πρωτόγνωρη διαδικασία.

Στις δηλώσεις του συγκεκριμένα ο κ. Μαδυτινός σημείωσε πως «δίνει το πρόγραμμα τη δυνατότητα να δώσει πληροφορίες στους φοιτητές οι οποίοι υπάρχουν, να δείξει ποιους φοιτητές φιλοξενεί και να ενθαρρύνει τους υπόλοιπους να μεταβούν στο εξωτερικό. Έχει μεγάλη παράδοση το ΤΕΙ στο πρόγραμμα Erasmus, έχει όλα τα 30 χρόνια ιστορίας, για αυτό είμαστε και το δεύτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα στην Ελλάδα που διοργανώνουμε αυτήν την εκδήλωση. Τα υπόλοιπα έπονται».

ΣΤΟΧΟΙ

Αναφορικά με τους στόχους για το επόμενο χρονικό διάστημα, ο κ. Μαδυτινός ανέφερε πως «ο στόχος μας είναι η κινητικότητα των φοιτητών. Να στείλουμε τα παιδιά να πάρουν εφόδια και να τα «σώσουμε». Κάνουν μαθήματα εξάμηνα, κάνουν πρακτική πλέον τώρα, γράφουν τις πτυχιακές τους, έχουν δυνατότητα πολύ μεγάλη. Λέω για το φοιτητή ότι μέσω του προγράμματος «σώζεται», γιατί πρώτον αντιλαμβάνεται σε τι περιβάλλον ζούμε. Δεύτερον συγκρίνει να δει αυτά που έμαθε εδώ πόσο συνυπάρχουν με τα άλλα πανεπιστήμια του εξωτερικού που είναι στο ίδιο επίπεδο, το διαπιστώνει και ο ίδιος. Μπαίνει σε μια αγορά εργασίας πολύ μεγαλύτερη και έχει πολλές πιθανότητες για να απορροφηθεί και να προχωρήσει στο μέλλον».

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ

Ερωτηθείς δε αν είναι ακριβό το Erasmus για τη μέση ελληνική οικογένεια, αν ο φοιτητής την επιβαρύνει δηλαδή την οικογένειά του οικονομικά, διευκρίνισε πως «όχι δεν την επιβαρύνει. Παίρνει υποτροφία από το Erasmus, η οποία κυμαίνεται από 500 μέχρι 600-700 ευρώ το μήνα. Αν πάει σε χώρες όπως Τσεχία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, που είναι πολύ καλά οργανωμένες με πολύ καλά πανεπιστήμια, τα χρήματα περισσεύουν κιόλας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση