Κύριο άρθροΠολιτική

«Τα ψεύδη του είναι μεγαλύτερα από το μπόι του» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ξανθόπουλος για το δημοτικό σύμβουλο Μάκη Παπαδόπουλο

Για ασύστολα ψεύδη από πλευράς του κ. Μάκη Παπαδόπουλου κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ξανθόπουλος σε ότι αφορά τις κατηγορίες για σύναψη σύμβασης της επιχείρησης με συγγενικό πρόσωπο της δημάρχου.

Συγκεκριμένα ο κ. Ξανθόπουλος σημείωσε πως «με έκπληξη άκουσα και διάβασα τη συνέντευξη του κ. Μάκη Παπαδόπουλου και την επίθεση την οποία απηύθυνε κατά της ΔΕΥΑΚ. Και μάλιστα μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε φωτογραφική σύμβαση με την οποία κατά τη γνώμη του η ΔΕΥΑΚ υποτίθεται με απευθείας ανάθεση έδωσε έργο αξίας 20.000 ευρώ σε συγγενικό πρόσωπο της δημάρχου. Ευθέως λέω ότι τα ψεύδη του είναι μεγαλύτερα από το μπόι του, είναι ασύστολα. Δεν υπάρχει καμία τέτοια σύμβαση στη ΔΕΥΑΚ με την οποία να ανατίθενται σε πρόσωπο συγγενικό της κ. δημάρχου εργασίες για νομικές υπηρεσίες αξίας 20.000 ευρώ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια σύμβαση και τον προκαλώ δημόσια να μας πει ποια είναι αυτή η σύμβαση, πότε υλοποιήθηκε και ποια είναι η αξία της. Δεν υπάρχει καμία τέτοια σύμβαση».

ΨΕΥΤΗΣ

Πρόσθεσε δε πως «Άρα λοιπόν καταλήγω ότι είναι ένας ψεύτης κατ΄ επάγγελμα θα έλεγα, διότι διαλέγει και επιλέγει να κάνει κριτική για πράγματα τα οποία ή δεν έχει καλή πληροφόρηση άρα κάποιοι τον παραπληροφορούν και του δίνουν ψευδή πληροφόρηση και θα πρέπει να το προσέξει αυτό ή ο ίδιος το κάνει σκόπιμα με δόλο και πρόθεση μόνο και μόνο για να σπιλώσει την εικόνα της διοίκησης της δημάρχου Καβάλας κ. Τσανάκα και βέβαια για να πλήξει την εικόνα της ΔΕΥΑΚ. Και είναι γνωστό ότι η ΔΕΥΑΚ το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να λειτουργήσει με τρόπους οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τη μέχρι τώρα παρουσία της. Κι εκτός από το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΚ είναι μια επιχείρηση η οποία υλοποιεί τα δύο πολύ συγκεκριμένα και σημαντικά έργα της υψηλής και μέσης κεντρικής ζώνης, βοηθάει στην εκτέλεση του έργου της Βενιζέλου, είναι έργα που βρήκαμε και προχωρούμε με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Η ΔΕΥΑΚ όλο αυτό το χρονικό διάστημα προσπαθεί και είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της προς διάφορους προμηθευτές, μελετητές, εργολάβους. Τις υποχρεώσεις μας προς τη ΔΕΗ που είναι ύψους 1,8 εκ. ευρώ τις έχουμε διακανονίσει και τις τηρούμε, κι όχι μόνο τις τηρούμε, αλλά επειδή είμαστε συνεπείς πετυχαίνουμε και παίρνουμε την έκπτωση του 10% που η ΔΕΗ δίνει. Είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποσχέσεις που δώσαμε στους εργαζομένους και ιδιαίτερα στους εργαζομένους ΑΜΕΑ, όχι τους τέσσερις αυτούς οι οποίοι στραφήκανε κατά της επιχείρησης με ένδικα μέσα, αλλά για τους υπόλοιπους. Και προχωρούμε το αμέσως επόμενο διάστημα σε ότι πρέπει να γίνει για να καταβάλουμε αυτά που οφείλονται στη ΔΕΗ και στον ΟΑΕΔ».

ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΣ

Επίσης ανέφερε ότι «Είμαστε απόλυτα συνεπείς στο έργο το οποίο κάνουμε και οι Καβαλιώτες το βιώνουν, κι είμαστε επίσης απόλυτα συνεπείς στον τρόπο με τον οποίο αναδιαρθρώνουμε τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ για να μπορέσουμε να γίνουμε η επιχείρηση αυτή που πρέπει να είναι και αξίζει και στο δήμο και στους δημότες της Καβάλας. Ο κ. Παπαδόπουλος εκτός από το γεγονός ότι θα μπορούσε πάρα πολύ πρόχειρα να κάνει κριτική για χίλια πράγματα, επιλέγει όμως να χτυπήσει τη δήμαρχο Καβάλας και επιλέγει να το κάνει με έναν τρόπο βρώμικο. Και λέω ότι είναι βρώμικος ο τρόπος που το κάνει γιατί το πρόσωπο το οποίο υπονοεί δεν είναι συγγενικό με τη δήμαρχο Καβάλας. Άρα λοιπόν αφού το κάνει και είναι σε γνώση του ότι δεν είναι συγγενικό πρόσωπο, αυτό το οποίο κάνει είναι βρώμικο, είναι αηθές και ο ίδιος εκτός βεβαίως από το ότι λέει ψέματα είναι και συκοφάντης. Γιατί όταν χρησιμοποιείς πράγματα που δεν είναι αληθινά, προφανώς είσαι συκοφάντης. Το κάνει αυτό γιατί του λείπει η δημοσιότητα; Το κάνει γιατί θέλει να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΔΕΥΑΚ; Νομίζω ότι το κάνει γιατί είναι μπερδεμένος και το μόνο που θέλει να εξυπηρετήσει είναι η υπέρμετρη φιλοδοξία του να γίνει δήμαρχος Καβάλας κάποια στιγμή. Αλλά δεν είναι τρόποι αυτοί που πείθουν τους ψηφοφόρους ότι κάποιος από τους αιρετούς αξίζει την εμπιστοσύνη τους όταν αυτός ξεφεύγει από τα όρια της σφαίρας του δημόσιου λόγου και της δημόσιας κριτικής που πρέπει να κάνει ο καθένας από το δικό του ρόλο».

ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ

«Επίσης δεν μπορεί να μιλάει για ηθική ο κ. Παπαδόπουλος. Ας δει λίγο τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης την οποία διευθύνει, ας δει με ποιον τρόπο η επιχείρηση αυτή συσσωρεύει ζημιές της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ και ας μας εξηγήσει πώς γίνεται μια επιχείρηση η οποία έχει αυτές τις ζημίες και στην οποία είναι μέτοχος και ο Δήμος Καβάλας και για αυτό το αναφέρω, πώς γίνεται με αυτές τις ζημιές να έχει αμοιβές διοικητικού συμβουλίου της τάξεως των 140 χιλιάδων ευρώ; Ας μας το εξηγήσει για να δούμε τελικά τι είναι ηθικό σε αυτή τη χώρα, σε αυτήν την πόλη. πώς μετράμε την ηθική, τι είδους αιρετοί είναι αυτοί που θα διεκδικήσουν την εμπιστοσύνη των Καβαλιωτών αύριο. Όχι με αυτούς τους τρόπους, έχει ξεπεράσει τα όρια. Η υπέρμετρη φιλοδοξία του είναι αυτή η οποία τον παρασύρει σε αυτούς τους δρόμους. Και βέβαια νομίζω ότι το μόνο που πετυχαίνει είναι να βάζει ένα αυτογκόλ, χρησιμοποιώ έναν ποδοσφαιρικό όρο γιατί από το ποδόσφαιρο προέρχεται και ίσως αυτό καταλαβαίνει καλά μόνο. Έχει βάλει ένα αυτογκόλ απο τα αποδυτήρια ο κ. Παπαδόπουλος» τόνισε με έμφαση καταληκτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *