ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τα Χριστούγεννα του 2018 σχεδιάζεται να λειτουργήσει η νέα ξενοδοχειακή μονάδα στο σπίτι του Στρατηγού στη συνοικία της Παναγίας στην Καβάλα

Μέσα στο 2018 αναμένεται να λειτουργήσει η νέα ξενοδοχειακή μονάδα στη συνοικία της Παναγίας στο λεγόμενο σπίτι του Στρατηγού. Ο επενδυτής φοροτέχνης λογιστής κ. Ντίνος Κλειτσιώτης δήλωσε πως ευελπιστεί το ξενοδοχείο να λειτουργήσει τα Χριστούγεννα του 2018.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κλειτσιώτης σημείωσε πως «είναι γεγονός ότι είχε βγει σε δημοπρασία το σπίτι του Στρατηγού, ήμουν αυτός ο οποίος πήρα τη δημοπρασία. Όλα μέχρι στιγμής κυλάνε ομαλά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι υπάρχει μια διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα. Η διαδικασία είναι αυτή η οποία πρέπει οπωσδήποτε να πάρουμε άδεια από την υπηρεσία των Νεοτέρων Μνημείων που εδρεύει στην Ξάνθη, γιατί το κτήριο αυτό είναι ένα νεοκλασικό κτήριο. Είναι μια διαδικασία η οποία θα χρειαστεί κάποιο χρόνο είναι γεγονός. Εγώ αυτή τη στιγμή έχω αναθέσει σε κάποιον αρχιτέκτονα ο οποίος θα επιμεληθεί του σχεδίου που θέλουμε να κάνουμε. Είναι μια επένδυση η οποία πραγματικά θα προσδώσει στην περιοχή της πόλης μας. Είναι μια επένδυση η οποία πραγματικά θα είναι ένα στολίδι στην περιοχή της Παναγίας. Η παλιά μας πόλη είναι πραγματικά μια πανέμορφη περιοχή, το κτήριο αυτό είναι ένα νεοκλασικό το οποίο πραγματικά είναι πανέμορφο, αλλά η προσπάθεια η οποία θέλω να κάνω και θα την κάνω είναι να γίνει ένα πανέμορφο κτήριο, ένα σημείο αναφοράς της πόλης μας και για τους κατοίκους της πόλης μας αλλά και για την ευρύτερη περιοχή. Η σκέψη μου, αυτό το οποίο θέλω να γίνει είναι να γίνει σημείο αναφοράς πραγματικά, είναι τέτοια η περιοχή που ενδείκνυται να προσδώσουμε στην πόλη μας ένα κτήριο το οποίο έχει την ιστορική του σημασία, αλλά και να γίνει ο πόλος έλξης για πολλούς ξένους τουρίστες».

ΣΟΒΑΡΑ ΠΟΣΑ

Τόνισε δε πως «είναι γεγονός ότι θα χρειαστούν κάποια σοβαρά ποσά για την ανακαίνιση και τη δημιουργία αυτού του ξενοδοχείου το οποίο σκέφτομαι, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και ο αναπτυξιακός νόμος ο οποίος βοηθάει πάρα πολύ στο επιχειρείν. Θα ενταχθώ στον αναπτυξιακό νόμο οπωσδήποτε και θέλω να πιστεύω ότι θα τρέχουν όλες οι διαδικασίες πολύ πιο σύντομα. Άλλωστε όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή πρέπει να δώσουν βάρος σε αυτό που λέγεται επένδυση στη χώρα, γιατί ο μοναδικός τρόπος για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια την οποία έχουμε τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας είναι να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους επενδυτές είτε Έλληνες είτε ξένα κεφάλαια. Και θα έρθουν αυτοί οι επενδυτές μόνον αν γίνει το περιβάλλον πιο φιλικό σε όλους τους επενδυτές και αν οι διαδικασίες, η γραφειοκρατία λίγο πολύ παταχθεί και θα είμαστε σε θέση πιο γρήγορα να τελειώνουμε κάποιες εργασίες οι οποίες πρέπει να γίνονται για την κάθε επένδυση. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος του 2018 θα είμαστε έτοιμοι. Αυτός είναι ο στόχος μου, αυτό το πλάνο έχουμε κάνει και θέλω να πιστεύω ότι στα Χριστούγεννα του 2018 να είμαστε τελειωμένοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *