«Τα τουριστικά μηνύματα για το καλοκαίρι  είναι ενθαρρυντικά και περιμένουμε τα αποτελέσματα» δηλώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας   Αντώνης Μιτζάλης.

Περισσότερους Γερμανούς τουρίστες θα έχουμε αυτό το Καλοκαίρι στην Καβάλα σύμφωνα με τις προκρατήσεις στα ξενοδοχεία.  Αυτό επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης.

Όπως τόνισε αρχικά «Σίγουρα θα έχουμε αύξηση των Γερμανών τουριστών στην περιοχή της Καβάλας, κυρίως λόγω Θάσου βέβαια.   Έχουμε ήδη περισσότερες πτήσεις αλλά και περισσότερες προκρατήσεις. Είναι μεγάλο το ποσοστό της αύξησης, εξαρτάται βέβαια από τους tour operatorς  ωστόσο η εικόνα είναι γενικά καλή».

Στο ερώτημα πόσοι ήταν οι επισκέπτες Γερμανοί την περασμένη χρονιά ο ίδιος σχολιάζει και απαντά ότι  «Γύρω στις 15 χιλιάδες αφίξεις Γερμανών κατεγράφησαν οι οποίοι ήρθαν οργανωμένα στην περιοχή. Και έχουμε και αυτούς που έρχονται μόνοι είτε γιατί έχουν εδώ σπίτια, είτε απλά γιατί είναι μετανάστες. Οι Γερμανοί έρχονται από Μάιο και πέρσι είχαμε αύξηση Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Μπορούμε να μιλήσουμε για επιμήκυνση της  τουριστικής περιόδου προς το τέλος της.  Ο Μάιος έχει πολλά σκαμπανεβάσματα και δεν μπορούμε να τον φέρουμε εκεί που θα θέλαμε. Αλλά οι οργανωμένες αγορές, όπως είναι η αγγλική, η γερμανική και η σκανδιναβική που ξεκινάει βέβαια λίγο αργότερα, φέτος έχουν δείξει καλά σημάδια αρχικά και νομίζω ότι θα βοηθήσουν στην λεγόμενη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου».

ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ  ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

Ο κ. Μιτζάλης πρόσθεσε πως «Από την άλλη εμείς θέλουμε και τουρίστες από παντού.  Έχουμε όμως μια ιδιαιτερότητα βέβαια ως τόπος τουριστικός. Λόγω   της ευκολίας στην πρόσβαση,  την ρουμανική αγορά την έχουμε κατακτήσει.

Άρα δεν είναι κάτι το δύσκολο αυτό και είμαστε πολύ ψηλά στην ρουμάνικη αγορά. Στην πολωνική αγορά τώρα, θα πρέπει να πούμε ότι έχουμε παρουσία με τα αεροπλάνα εδώ και δέκα χρόνια περίπου.

Με τον πολωνικό τουρισμό βλέπουμε περισσότερο οι Πολωνοί να πηγαίνουν στην Κατερίνη και δεν έχει και πολύ χώρο να αναπτυχθεί εδώ. Αναμένεται να ξεπεράσουν το 1.000.000 τουριστών, μιλάμε για μια χώρα που είναι σε ανάπτυξη για αυτό και έχουμε μέλλον και προς τα εκεί».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση