ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τα Σωματείο Θερμουδραυλικων Καβάλας ζητά καλύτερη διαχείριση για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία

Με Δελτίο Τύπου που έστειλε το Σωματείο Θερμουδραυλικών Καβάλας στον Δήμο Καβάλας, τα Μ.Μ.Ε., τον Ο.Ε.Β.Ε. Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, διαμαρτύρεται για τον τρόπο που διαχειρίστηκε ο Δήμος Καβάλας την αποκατάσταση των ζημιών στις δημοτικές υδραυλικές εγκαταστάσεις, αναφέροντας  τα εξής:

«Με αφορμή τα γεγονότα που διαδραματιστήκαν της προηγούμενες ημέρες στον δήμο Καβάλας λόγο των ακραίων καιρικών φαινομένων και την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την δημοτική αρχή. Καταθέτουμε την διαφωνία μας για τον τρόπο διαχείρισης που αφορά την αποκατάσταση ζημιών των υδραυλικών εγκαταστάσεων  .

Στης 4 Ιανουαρίου ο Δήμος Καβάλας μέσω του τύπου ενημέρωνε τους συμπολίτες μας για το πώς θα προστατέψουν τα σπίτια τους και της μηχανολογικές τους εγκαταστάσεις από τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα για τα οποία μας προειδοποιούσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία την ίδια ώρα λοιπόν που ο δήμος έδινε συμβουλές άφησε στο έλεος του θεού τα δημόσια μας κτήρια και αυτο το μαρτυρούν οι εκτεταμένες ζημιές που ανάγκασαν τον δήμο να διαθέσει το ποσό των 35.000 ευρώ  με απόφαση η οποία είναι και αναρτημένη στην διαύγεια . Ποιοι αμέλησαν και γιατί ;

Α) Βλέποντας την συγκεκριμένη ανάρτηση στη διαύγεια και ειδικότερα το κομμάτι που αφορά την επαγγελματική μας δραστηριότητα της θερμουδραυλικές εγκαταστάσεις   εύλογα προκλήθηκε η αγανάκτηση μας . Συγκεκριμένα  υπάρχει το ποσό των 6.000 ευρώ που αφορά την παροχή υπηρεσιών δηλαδή της εργασίες αποκατάστασης στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που θα έπρεπε να εφαρμόζει ο δήμος  για να έχει  και άμεση αποτελεσματικότητα όσον αφορά την γρήγορη αποκατάσταση θεωρούμε σωστό  το κομμάτι αυτό της δουλειάς να το  μοιρασθεί σε πέντε οι και παραπάνω επαγγελματίες θερμουδραυλικούς του δήμου μας προφέροντας τους έτσι και κάποια μεροκάματα στης δύσκολες εποχές που ζούμε . Γιατί επιλέχθηκε μόνο ένας ?

Β) Απαιτείτε το ποσό των 29.000 ευρώ το οποίο αφορά την προμήθεια των υλικών για την αποκατάσταση των ζημιών  διαπιστώνουμε τρομερή ασάφεια στην περιγραφή των υλικών ενδεικτικά θα αναφέρουμε : Κυκλοφορητής ινβέρτερ  χωρίς εταιρεία παραγωγής και μοντέλο τεμάχια    5 Χ 2.500 ευρώ σύνολο 12.500 ευρώ . Οι πλέον επώνυμοι και πιστοποιημένοι στην αγορά  ξεκινούν από 180 ευρώ και φθάνουν στης 2.200 ευρώ , καυτήρας 10 κιλών καμία αναφορά στην εταιρεία παραγωγής και στο μοντέλο τεμάχια 2 Χ 780 ευρώ σύνολο 1.560 ευρώ αρκετοί επώνυμοι πιστοποιημένοι κοστίζουν 450 με 500 ευρώ.

Γ)  Διαπιστώνουμε  υπερτιμολογήσεις υλικών όπως: Δοχείο διαστολής 200 λίτρα κόστος 470 ευρώ τα πλέον επώνυμα στην αγορά κοστίζουν 250 με 300 ευρώ , βάνα 1’ με ρακόρ τεμάχια 50 Χ 52 ευρώ σύνολο 2.600 ευρώ οι καλύτερες της αγοράς κοστίζουν μόλις 20 ευρώ ,σωλήνα ύδρευσης φ 16Χ2 600 μέτρα  Χ 1,55  στην αγορά επώνυμες και με πιστοποίηση κοστίζουν κάτω από ευρώ ,  μόνωση  φ 16 Χ 9  400 μέτρα Χ 1,90 κοστίζει κάτω από ευρώ την ώρα που η ΔΕΥΑΚ χρεώνει στους συμπολίτες μας το αντιπαγωτικό υδρόμετρο ½’ 18,40 ευρώ την ίδια ώρα αγοράζει 35 ευρώ , και πολλά ακόμη.

 

Οπωσδήποτε θα  έπρεπε οι υπεύθυνοι των προμηθειών να πάρουν και μια δεύτερη προσφορά ώστε να πετύχουν την καλύτερη δυνατόν τιμή προς το συμφέρων όλων μας . Θα κάνατε το ίδιο κύριοι αν επρόκειτο για προσωπική σας υπόθεση;

Αυτοί οι λόγοι μας  οδήγησαν να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας  και με την ανάδειξη  τους ελπίζουμε να υπάρχει καλύτερη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον .

Το Δ.Σ.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *