«Τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται, δεν δίνονται χρήματα στους Δήμους ώστε να τα δώσουν στα σχολεία» τονίζει η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας Ελένη Σακαλή
Οι γιορτές τελείωσαν και επαναλειτούργησαν και τα Γυμνάσια και Λύκεια της Καβάλας. Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας κ. Ελένη Σακαλή δήλωσε πως η επαναλειτουργία των σχολείων έγινε κανονικά χωρίς προβλήματα. «Μπαίνουμε σιγά σιγά στους ρυθμούς μας και προχωρούμε κανονικά. Σίγουρα το διάστημα μετά τις γιορτές είναι πιο χαλαρό καθώς πριν το κλείσιμο του Δεκεμβρίου μπαίνουν όλα τα διαγωνίσματα ώστε να γίνει η αποτίμηση της εκτίμησης των μαθητών, η οποία ολοκληρώνεται και στο τέλος του μήνα θα δώσουμε και τους πρώτους ελέγχους στους μαθητές μας. Οι ενημερώσεις στους γονείς έχουν γίνει, αν και μπορούν να ενημερώνονται ανά πάσα ώρα και στιγμή για την επίδοση των παιδιών τους από τους καθηγητές. Υπάρχουν κάποιες ειδικές ώρες για συγκεκριμένους καθηγητές οι οποίοι πηγαίνουν και σε άλλα σχολεία ενώ έχουν γίνει και απογευματινές ενημερώσεις» όπως σημείωσε.
ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ
Σε ότι αφορά τις εξετάσεις του Ιουνίου, η κ. Σακαλή τόνισε πως «ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για τις εξετάσεις. Βέβαια οι μαθητές τις 3ης Λυκείου μπαίνουν στην τελική ευθεία καθώς αρχίζουν οι επαναλήψεις και τα μαθήματα θα ολοκληρωθούν μέσα στον Μάρτιο ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες».
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Για το θέμα της κατάργησης των Σχολικών Επιτροπών, η κ. Σακαλή ανέφερε πως «τα σχολεία υποχρηματοδοτούνται. Απ΄ όσο γνωρίζω οι διευθυντές δεν έχουν πάρει ακόμα χρήματα και προσπαθούν να λύσουν τα οικονομικά τους προβλήματα με διάφορους τρόπους. Ένας εξ αυτών είναι η ανάληψη προγραμμάτων Erasmus για τα οποία παίρνουν κάποια χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και να απευθύνονται σε χορηγούς, οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους γονείς των παιδιών και βάζουν το χέρι στην τσέπη τους. Σήμερα για να γίνει η αλλαγή πόρτας σε τάξεις, ο Δήμος Καβάλας δεν θα μπορέσει να δώσει χρήματα κι έτσι θα πρέπει να απευθυνθούν σε κάποιο χορηγό και αυτό γιατί δεν δίνονται χρήματα στους Δήμους».