Τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ

Με τα προβλήματα των αγροτών ασχολήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ την περασμένη Παρασκευή και στο πλαίσιό του θα εκδώσει σύντομα και σχετικό ψήφισμα – ανακοίνωση. Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστας Αντωνιάδης σε δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την πρωτοβουλία του Σώματος.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως «στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των κτηνοτροφικών και των αγροτικών συλλόγων της Περιφέρειάς μας και οι τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης, ο κ. Δημοσχάκης από τον Έβρο, ο κ. Κυριαζίδης από τη Δράμα και ο κ. Παναγιωτόπουλος από την Καβάλα. Δυστυχώς δεν παραβρέθηκαν βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Από κει και πέρα να δώσω συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση και εξέθεσαν με κάθε λεπτομέρεια και με σαφήνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και κυρίως το φορολογικό και το ασφαλιστικό, όπως επίσης και το κόστος παραγωγής των προϊόντων. Επίσης στους επικεφαλής των παρατάξεων που με τις τοποθετήσεις τους έδειξαν ότι η Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν είναι ένα αποστειρωμένο θεσμικό όργανο, αλλά έχει άμεση επικοινωνία και επαφή με τα προβλήματα των συμπολιτών μας και νομίζω ότι έγινε μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση».

ΟΜΟΦΩΝΑ

Συμπλήρωσε δεν πως «αποφασίστηκε ομόφωνα όλα αυτά να κωδικοποιηθούν σε ένα ενιαίο κείμενο από την αντίστοιχη Αντιπεριφέρεια και τον αντίστοιχο Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνοτροφίας, ο οποίος σε επαφή με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα θα συντάξουν ένα κείμενο που θα έρθει ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο προκειμένου να είναι ο μπούσουλας για να το στείλουμε στο αντίστοιχο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ότι καλύτερο όσον αφορά τη βελτίωση και της ποιότητας ζωής, αλλά και των ανθρώπων που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου έξι ώρες, νομίζω ότι σε γενικές γραμμές υπήρξε ελεύθερος και απεριόριστος χρόνος από όλους τους ανθρώπους να εκθέσουν την αγωνία τους για το μέλλον, αλλά και το τι μπορεί να κάνει και η Περιφέρεια. Εδώ να πούμε ότι η Περιφέρεια δια του Περιφερειάρχη του Χρήστου Μέτιου υποσχέθηκε ότι μέσα από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το παλιό «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» θα μπορέσει να χρηματοδοτήσει οτιδήποτε αφορά δράση νέων αγροτών, καθώς επίσης και δράσεις για την αγροτική οδοποιΐα. Τέθηκαν επίσης προβληματισμοί για το αρδευτικό σύστημα σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες, καθώς επίσης και για τους αναδασμούς. Τέλος, υπήρξε και μια τοποθέτηση από τον Ζυγούλα από την επαρχία Νέστου ότι πρέπει να υπάρξει άμεση σύνδεση με το αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος, ώστε τα αγροτικά προϊόντα να μπορούν να φεύγουν εύκολα στο εξωτερικό χωρίς καθυστερήσεις. Από κει και πέρα νομίζω ότι αυτές οι προτάσεις και οι σχεδιασμοί είναι ωφέλιμοι, προκειμένου να σχεδιάσουμε στην εντέλεια ότι είναι καλύτερο για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και την Περιφέρειά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση