«Τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται όσο περνάει ο καιρός», δηλώνει για την αγορά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βασίλης Λεμονίδης

Διαρκώς αυξάνονται τα προβλήματα της αγοράς της Καβάλας λόγω της μειωμένης εμπορικής κίνησης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη λόγω του ότι δεν οργανώθηκαν οι πύλες εισόδου στα βόρεια σύνορα μας έχει προκαλέσει τεράστια μείωση στην είσοδο Βαλκάνιων τουριστών με αποτέλεσμα να πληγεί η τοπική οικονομία.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται όσο περνάει ο καιρός. Οι φόνοι μας επιβεβαιώνονται όσον αφορά το τουριστικό κομμάτι. Από ‘κει που θα ήταν σε ποσοστό που να καλύψει ένα κομμάτι που χάνεται από την εσωτερική αγορά, με τα τελευταία γεγονότα και τη μη προετοιμασμένη κατάσταση στην εισροή τουριστών που Ιούλιο μήνα δεν είναι οργανωμένες οι πύλες εισόδου. Η παράλογη λογική δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα σε όλο το τουριστικό προϊόν. Σε όλες τις περιοχές με καταλύματα, εγκαταστάσεις, που έχουν επενδύσει αποκλειστικά στον τουρισμό, καταστήματα, περνάνε δύσκολα ενώ βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού κι έπρεπε να έχουμε 100% πληρότητα. Όμως δουλεύουν με σβησμένες μηχανές, κάποιοι ίσως να μην έχουν ανοίξει κιόλας. Οι ακυρώσεις είναι σε ποσοστό 70%-80%, ενώ κάποτε υπήρχε 80% πληρότητα. Η εικόνα μετατοπίζεται χρονικά το Σεπτέμβριο που όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν θα έχουν κερδίσει, δεν θα έχουν να ξοδέψουν στην αγορά. Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι είμαστε μία αλυσίδα που θα διαλυθεί αν σπάσουν οι κρίκοι. Το Μάιο που ανοίξαμε μετά από δύο μήνες, προσδοκούσαμε. Φτάσαμε στον Ιούλιο, έχουμε καταλάβει τι γίνεται. Το πρόβλημα είναι μπροστά, πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Φτάνει πια η κοροϊδία ότι βοηθούν μέσω τραπεζών. Οι τράπεζες είναι απέναντί μας ειδικά τώρα που έχουμε προβλήματα και είμαστε για να κλείσουμε, έρχονται και μας πατάνε από πάνω για να μας διώξουν τελείως από την αγορά. Οι τραπεζίτες κάνουν ουσιαστικά κουμάντο σε μία χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα διακυβέρνησης και δεν γίνεται τίποτα. Τα χρηματοδοτικά εργαλεία πήγαν σε λίγους μεγάλους για να μην υπάρχει διασπορά φόβου για το 20% για τις τράπεζες, όσον αφορά το ΕΤΕΑ δεν προχώρησε τίποτα σε οικονομικό επίπεδο. Λέγαμε και λέμε την υγεία μας πάνω απ’ όλα, ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες, αλλά η υγεία των επιχειρήσεων παράλληλα θα έπρεπε να έχουν σκεφτεί τρόπους για τη διασώσουν. Δεν το έκαναν και φτάσαμε εδώ. Να δούμε πώς θα πάει μέχρι τέλος Αυγούστου, αλλά τα μηνύματα είναι αποθαρρυντικά και οι προβλέψεις δυσοίωνες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.