Κύριο άρθροΠολιτική

«Τα πάνω κάτω μας έφερε το Προεδρικό Διάταγμα για τους ναυαγοσώστες» εξηγεί ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Καλανταρίδης

Το θέμα με τους ναυαγοσώστες προβληματίζει ιδιαίτερα  τον Δήμο Καβάλας λόγω του ότι θα υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην πρόσληψη τους.  Ο Αντιδήμαρχος  Οικονομικών Καβάλας κ. Ηλίας Καλανταρίδης  έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις.

Όπως  τόνισε «Όπως έχουμε πει και στο δημοτικό συμβούλιο όταν και έγινε ενημέρωση και συζήτηση για τους ναυαγοσώστες, μέσα στον Μάιο έγινε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου.

Ενώ είχε ξεκινήσει ουσιαστικά για όλη την χώρα η καλοκαιρινή περίοδος και σύμφωνα με το παλιό προεδρικό διάταγμα είχαμε προχωρήσει στη διαδικασία για την πρόσληψη των ναυαγοσωστών, μέσα στον Μάιο εμφανίσθηκε ένας καινούριος νόμος, ο οποίος ουσιαστικά ανέτρεπε την κατάσταση τη γνωστή μέχρι τώρα, με αποτέλεσμα να προκύπτουν καινούριες απαιτήσεις σε ό,τι αφορά τους ναυαγοσώστες, σε ποια σημεία δηλαδή πρέπει αυτοί να βρίσκονται, ανά πόσα μέτρα πρέπει να βρίσκονται, τι εξοπλισμό πρέπει να φέρουν, με αποτέλεσμα σε όλη την χώρα να αντιμετωπίζουν οι Δήμοι και γενικότερα όλοι οι φορείς που τους έριξε για μια ακόμη φορά η διοίκηση το μπαλάκι και το αποτέλεσμα είναι όλοι να τρέχουν και να μην φτάνουν!

Εμείς για άλλη μια φορά έχουμε προχωρήσει από τον Μάιο τις διαδικασίες και έχουμε προσλάβει τρεις ναυαγοσώστες σύμφωνα με τη νομοθεσία που έτρεχε τότε!

Ήδη από την 1η Ιουνίου αυτοί οι άνθρωποι απασχολούνται σύμφωνα με τα μέχρι πέρσι δεδομένα. Εμείς προτιμήσαμε να καλύψουμε όλη την παραλία της Καλαμίτσας, όπου μέχρι πέρσι απαιτούνταν ένας ναυαγοσώστης και φέτος απαιτούνται δύο.

Εμείς με τους τρεις καλύπτουμε τις δύο θέσεις που απαιτούνται εκεί και ο τρίτος είναι αυτός που ουσιαστικά καλύπτει τα κενά αυτών των ανθρώπων, τα ρεπό τους ή κάνει την περιπολία με την βάρκα που απαιτείται να υπάρχει στην παραλία».

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Πρόσθεσε δε πως «Μετά από αυτό όμως εμείς ξεκινήσαμε μια αλληλογραφία τόσο με το υπουργείο όσο και με το λιμεναρχείο για να δούμε πώς θα κινηθούμε. Για αυτό και στο δημοτικό συμβούλιο υπήρχε  ως θέμα η πρόσληψη άλλων πέντε ναυαγοσωστών.  Με αυτούς θα καλυφθούν και οι καινούριες παραλίες που πρέπει να καλύψει ο Δήμος Καβάλας ενώ αυτοί θα είναι το προσωπικό για τις νέες περιπολίες που πρέπει να κάνει επίσης ο Δήμος Καβάλας».

Βέβαια ανακοίνωσε ότι πρέπει να βρεθούν και τα κονδύλια μια και αλλιώς είχαν ξεκινήσει τα πράγματα. «Το Περιγιάλι και η Ραψάνη αν τρέξουμε τη διαδικασία θα έχουν ναυαγοσώστη τέλος του μήνα και αν!!!

Ήδη έχει ζητηθεί επισήμως από την ΚΕΔΕ με επιστολή προς τον πρωθυπουργό να υπάρξει αναστολή του Προεδρικού Διατάγματος. Γιατί όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Μέσα στον Ιούλιο θα έχουμε προσλήψεις. Ξαφνικά ανατράπηκαν τα δεδομένα!

Εμείς πήραμε τρία άτομα και τα βάλαμε στην Καλαμίτσα γιατί αλλιώς δεν θα καλύπταμε τίποτε. Αυτοί οι άνθρωποι δεν δουλεύουν επτά μέρες την εβδομάδα από δέκα ώρες. Αυτοί δουλεύουν 8ωρο, πρέπει να κάνουν τα ρεπό τους άρα αυτή είναι η μόνη λύση που υπάρχει και δεν γίνεται να εξασφαλισθεί κάτι το διαφορετικό.

Μέχρι πέρσι είχαμε έναν ναυαγοσώστη  στην Καλαμίτσα, έναν στο Περιγιάλι  και ο τρίτος έκανε τε ρεπό των άλλων. Φέτος μας προέκυψε καινούρια πολυσύχναστη παραλία, συν το γεγονός ότι πρέπει οι πυργίσκοι να είναι πιο πυκνά πια.

Εμείς δεν μπορούμε να καλύψουμε δύο ακτές με τους τρεις. Μας ζητούν δύο στην Καλαμίτσα! Προτιμήθηκε να καλυφθεί πλήρως μια παραλία, αυτή που είναι πιο πολυσύχναστη. Πήγαμε σε αυτή την λύση».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *