ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τα θεατρικά σχήματα Λιμένα και Λιμεναρίων θα παρουσιάσουν τις παραγωγές τους στην Πάφο

Την Πέμπτη αναχωρεί για την Κύπρο μία αποστολή 40 ατόμων του Δήμου Θάσου όπου τα θεατρικά σχήματα Λιμένα και Λιμεναρίων θα παρουσιάσουν θεατρικές παραγωγές τους στην Πάφο. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κώστας Χατζηεμμανουήλ  επεσήμανε την σπουδαιότητα αυτής της αποστολής που φυσικά θα έχει και συνέχεια.

Λίγο πριν κάνει μια ενημερωτική εκδήλωση για παιδιά του δημοτικού στη Θάσο σχετικά με την ανακύκλωση, είπε ότι «είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα που ο Δήμος Θάσου ταξιδεύει στην Κύπρο. Πριν από λίγο καιρό είχε πάει με τη χορωδία του για να δώσει συναυλία στην Κερύνεια, στην περιοχή της Αμμοχώστου κοντά στα κατεχόμενα. Τώρα έχουμε μία αποστολή των δημοτικών θεατρικών ομάδων μας στην Πάφο, η οποία είναι και η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και αντίστοιχα θα ανεβάσουν και οι Κύπριοι τα δικά τους έργα. Είναι μια συνάντηση λαϊκής τεχνογνωσίας. Ξεκινάμε μια συνεργασία πρωτίστως σε επίπεδο πολιτισμού αλλά στη συνέχεια θα πάμε παρακάτω, σε μία ευρύτερη συνεργασία».

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Για αυτήν την καλλιτεχνική αποστολή ανέφερε ότι «θα παρουσιάσουμε τις παραγωγές των θεατρικών συνόλων μας, του Λιμένα και των Λιμεναρίων. Είναι δικές μας παραγωγές οι οποίες έκαναν πρεμιέρα προχθές στη Θάσο και ταξιδεύουν στην Κύπρο όπου θα έχει την ευκαιρία και το κυπριακό κοινό να απολαύσει. Αυτό είναι μόνο η αρχή. Είναι ένα ξεκίνημα. Θα περιμένουμε τους Κύπριους να επισκεφθούν το νησί μας το καλοκαίρι, με τις δικές τους χορωδίες και θεατρικές ομάδες, για να ανοίξουμε ακριβώς αυτόν τον δρόμο της επικοινωνίας και της ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *