Κύριο άρθροΠολιτική

Τα θέματα της παραχώρησης κτηρίων και των δρομολογίων της Θάσου στην ατζέντα των επαφών της δημάρχου Καβάλας Δ. Τσανάκα στην Αθήνα

Σειρά επαφών είχε στην Αθήνα η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα για το θέμα των δρομολογίων της Θάσου αλλά και για το θέμα παραχωρήσεως κτιρίων, όπως του παλιού Νοσοκομείου και της Παλιάς Μεραρχίας. Η ίδια σε δηλώσεις χθες ανέφερε ότι είχε και σχετική ενημέρωση από το βουλευτή κ. Εμμανουηλίδη σε ότι αφορά την συνάντηση των βουλευτών με την υφυπουργό Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου και την παραχώρηση κάποιων κτιρίων στον Δήμο Καβάλας.

Στις δηλώσεις της συγκεκριμένα η κ. Τσανάκα σημείωσε πως «τα έμαθα από τον Τάκη Εμμανουηλίδη που με πήρε τηλέφωνο. Χαίρομαι που προχωρήσανε αυτά που προχωρήσανε, είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί είναι ακριβώς από το σημείο που τα είχαμε αφήσει πέρσι με την προγραμματική  έντυπη σύμβαση.  Εγώ τα έδωσα στους βουλευτές όταν ήρθαν στο γραφείο μου για να το δουν ότι υπήρχε η προγραμματική σύμβαση για την παραχώρηση αυτών των δύο κτιρίων  και ότι ήταν θέμα να το βάλουν κάτω να το μελετήσουν και χαίρομαι που προχώρησε το θέμα για την παλιά Μεραρχία και το παλιό Νοσχοκομείο. Θεωρώ ότι συμμετείχε σε αυτό το γεγονός η ίδια η υπουργός, το είδε όταν ήρθε πάνω στην Καβάλα, την πήγα και τα  είδε τα κτίρια  και είχε εντυπωσιαστεί».

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ

Συμπλήρωσε πως «και βέβαια το παλιό Πρωτοδικείο στο οποίο επίσης με το νομικό σύμβουλο του υπουργείου το είχαμε προχωρήσει τότε το φτάσαμε σε σημείο να ετοιμάσουμε μία μελέτη και ευτυχώς που προλάβαμε και την κάναμε επί Αντιδημάρχου κ. Φιλιππίδη για να εξασφαλίσουμε ανάλογο ποσό ας πούμε τα ενοίκια κάποιων ετών προς το υπουργείο, βάζοντας ο Δήμος Καβάλας  ως αντιπαροχή ένα ποσό για να συμμαζέψει το κτήριο. Να επισκευάσει τη σκεπή, τα κουφώματα, τα πατώματα κι όλα τα σχετικά. Γιατί κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαμε να το ισοφαρίσουμε με τα ενοίκια για την παραχώρηση του παλιού Δικαστικού Μεγάρου. Τα είχαμε έτοιμα όλα αυτά από πέρσι. Αυτά είναι έτοιμα, είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης να προχωρήσουν. Αυτά είναι τα έτοιμα. Όπως είναι γνωστό όμως τίποτα δεν γίνεται σε ότι εμπλέκεται η ΕΤΑΔ γιατί εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα του προέδρου της εταιρείας κ.  Τερζάκη και μάλιστα όχι μόνο για τη δική μας την περιοχή αλλά και για άλλες περιοχές. Και ο λόγος για την παραλία της Καλαμίτσας και του Πάρκου Φαλήρου. Τέλος πάντων, θα δούμε. Πιστεύω ότι αν θέλουν να το ξεπεράσουν και αυτό μπορούν να το ξεπεράσουν, φτάνει να θέλουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *