ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Τα έσοδα της ΔΕΥΑΚ αυξήθηκαν αλλά δεν αρκούν για να καλύψουν το κενό του προηγούμενου διαστήματος

Αυξημένα παρουσιάζονται τα έσοδα της ΔΕΥΑΚ το τελευταίο διάστημα από την στιγμή που επαναλειτούργησαν τα ταμεία της. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι αναμένουν από το Υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει καθώς και άλλες ΔΕΥΑ είναι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα ταμεία έχουν ανοίξει, υπάρχει ροή κόσμου για να πληρώσουν λογαριασμούς. Δεν αρκεί, βέβαια, για να καλύψει το κενό του προηγούμενου διαστήματος. Δεν θα καλύψει ούτε τα λειτουργικά έξοδα του μήνα. Από ‘κει και πέρα, εμείς έχουμε σταματήσει να πληρώνουμε κάποιες δαπάνες όπως η ΔΕΗ, κάποια χρήματα στην εφορία και θα δούμε τι θα κάνουμε. Περιμένουμε κάποια πρωτοβουλία από την πλευρά του υπουργείου μήπως και ξεπεράσουμε τον σκόπελο γιατί πιθανόν να υπάρχουν κι άλλες ΔΕΥΑ που δεν θα περάσει η πρόταση από το δημοτικό συμβούλιο για δανειοδότηση, οπότε είμαστε σε στάση αναμονής».

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Μετά την εξέλιξη από τη στάση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο που καταψήφισε την δανειοδότηση της επιχείρησης είπε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο από τη στιγμή που έχει απορριφθεί το αίτημα. Περιμένουμε από το υπουργείο κάποια πρωτοβουλία μήπως μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο μέσω μιας άλλης απόφασης. Προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα. Ζητάμε από τον κόσμο να στηρίξει την επιχείρηση. Ο κόσμος ανταποκρίνεται αλλά δεν αρκεί αυτό. Το χρηματοδοτικό κενό θα συνεχίσει να υπάρχει».

Για τις οφειλές του Νοσοκομείου προς την ΔΕΥΑΚ είπε ότι «είναι λίγο μπερδεμένη η ιστορία. Δεν έχει να κάνει μόνο με τους τόκους. Στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου δεν υπάρχουν χρήματα για τις φετινές καταναλώσεις. Θα πρέπει να γίνουν αναμορφώσεις προϋπολογισμού και στο Νοσοκομείο. Εμείς δεν μπορούμε να διαγράψουμε τόκους. Παρ’ όλα αυτά θα το φέρουμε στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ. Θα πρέπει να ψηφιστεί ομόφωνα από όλους. Πιθανόν να πάει και στο δημοτικό συμβούλιο και θα δούμε τι θα γίνει. Αν δεν συμφωνήσουν όλες οι παρατάξεις, σε περίπτωση καταστατικού ελέγχου ενέχουν τον κίνδυνο καταλογισμού αυτών των ποσών. Όπως και για το Νοσοκομείο υπάρχει θέμα. Δεν μπορούν εύκολα να κάνουν τη διαδικασία. Πιθανόν να τους πουν από το υπουργείο ότι δεν εμπίπτει η ΔΕΥΑ στις περιπτώσεις που προβλέπονται στο νόμο που βγήκε. Μιλάμε με τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κλειτσιώτη αλλά έχει δρόμο αυτή η διαδικασία. Δεν είναι εύκολο και δεν ελπίζω σε πολλά πράγματα. Εννοείται ότι θέλουμε να εισπράξουμε τις 275 χιλιάδες ευρώ που μας οφείλουν αλλά διαδικαστικά δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Οι τόκοι είναι 15-20 χιλιάδες ευρώ  αλλά δεν σου δίνει το δικαίωμα ο νόμος,  δεν μπορείς να το κάνεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *