Τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης θα ξεκινήσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, σχολείο που είναι από τα πιο ιστορικά της πόλης. Η Αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Καβάλας κ. Ευαγγελία Δρακονάκη έκανε γνωστό ότι το σχολείο θα κλείσει λόγω των εργασιών.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είναι μια αλήθεια ότι το σχολείο θα κλείσει για τις εργασίες και δεν μπορεί να γίνει το αντίθετο. Μιλάμε για μία εργολαβία, για ένα έργο χρηματοδοτούμενο το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί, να εφαρμοστεί για να μπορέσει να αναβαθμιστεί ένα από τα παλαιότερα σχολεία του δήμου Καβάλας. Ένα σχολείο που είναι και όμορο διατηρητέων κτηρίων, οπότε γίνεται αμέσως κατανοητή η αξία και η σημαντικότητα αυτού του έργου. Από ‘κει και πέρα έχουμε ενημερώσει και το Σύλλογο Γονέων αλλά και τους δασκάλους, ότι με την υπογραφή της σύμβασης και με το στήσιμο του εργοταξίου θα πρέπει το σχολείο να μην λειτουργήσει, να απομακρυνθούν τα παιδιά. Σε συνεργασία με τον κ. Μπαντίκο που είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά και τη λειτουργία των σχολείων σε χώρους που υποδεικνύει η Πρωτοβάθμια, έχουν επιλεγεί δύο σχολεία, το 15ο και το 25ο, για να φιλοξενήσουν τα παιδιά. Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει μία ταλαιπωρία ειδικά για κάποιες οικογένειες που μπορεί να έχουν παιδιά σε διαφορετικές ηλικίες και θα πρέπει κάποιο να πηγαίνει στο ένα σχολείο, στο 15ο και το άλλο στο 25ο, αλλά μ’ όλα ταύτα μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο χρηματοδοτούμενο έργο το οποίο δεν μπορούμε να το υλοποιούμε με την παρουσία μικρών παιδιών μέσα στο σχολείο».

ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Σε ό,τι αφορά τις εργασίες που θα γίνουν στο 12ο Δημοτικό, είπε ότι «είναι μια προσπάθεια ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου. Μιλάμε για αλλαγές κουφωμάτων, για επεμβάσεις στο χώρο της αυλής, για σκίαστρα. Είναι ένα πρώτο υποέργο και ένα θα ακολουθήσει ένα δεύτερο το οποίο είναι κι αυτό για να δημοπρατηθεί, να εγκριθεί. Εκεί μιλάμε για κατασκευές τουαλετών, που είναι ακόμη στο εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου και όχι στον εσωτερικό. Όλα αυτά θα γίνουν στο πλαίσιο της βελτίωσης και ενός χρηματοδοτούμενου έργου, οπότε η πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας είναι επιτακτική ακόμη περισσότερο.

Ο προϋπολογισμός του είναι γύρω στο 1 με 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε ανάδοχο και τώρα περιμένουμε να μας προσκομίσει τα δικαιολογητικά για να υπογράψουμε τη σύμβαση και να ξεκινήσουν οι εργασίες. Λογικά τέλη Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν αυτές οι εργασίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.