ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σύσκεψη χθες στην Αθήνα για τους απολυμένους της ΒΦΛ

Ο βουλευτής κ. Γιώργος Παπαφιλίππου συμμετέχει στην συζήτηση στην Βουλή για τον προϋπολογισμό. Ο κ. Παπαφιλίππου έκανε σχετικές δηλώσεις αρχικά για την χθεσινή σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα για τους απολυμένους της ΒΦΛ..

«Καταρχάς βρίσκομαι στην Αθήνα όπου θα μιλήσω για τον προϋπολογισμό. Για τη ΒΦΛ τώρα, την εικόνα που και εγώ έχω και που θα γνωρίζετε όλοι σας, είναι ότι θα γίνει μια συνάντηση με διευθυντικά στελέχη του υπουργείου Εργασίας όπως επίσης και με τα στελέχη των εργαζομένων. Πιστεύω ότι θα βγει κάτι καλό από την σύσκεψη και τελούμε όλοι εν αναμονή.

Η σύσκεψη δεν μπορεί να είναι τελική αλλά θα είναι καθοριστική για την έκβαση του προβλήματος.  Επίσης ακούγονται πολλά αλλά δεν θα πούμε πολλά και δημόσια. Το επίδομα  που εξασφαλίστηκε για τους απολυμένους της ΒΦΛ  νομίζω ότι θα το λάβουν πριν τα Χριστούγεννα» σημείωσε λίγη ώρα πριν την σύσκεψη.

Στην σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα των απολυμένων, μία σύσκεψη που έγινε υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των απολυμένων, νομικοί τους σύμβουλοι, οι κ. Χαρίτσης και Πιτσιόρλας αλλά και παράγοντες του υπουργείου και έγινε μία προσπάθεια από κοινού για να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων. Ο κ. Παπαφιλίππου σχολίασε πως έπρεπε πρώτα να ενημερωθεί ο κ. Φλαμπουράρης από τον κ. Δραγασάκη μετά τον ανασχηματισμό για να γίνει αυτή η σύσκεψη. Ο κ. Παπαφιλίππου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της υπόθεσης στην οποία συνάντησαν πολλά νομικά κωλύματα που πρέπει να ξεπεραστούν. «Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων, θέλουμε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα τους καθώς συμπάσχουμε με αυτούς όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ενώ χρειάζεται πίστωση χρόνου και ως κυβέρνηση πρέπει να στηριχθούμε στην νομιμότητα και να κινηθούμε πολύ προσεκτικά για να μην εκτεθούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων με 1000 ευρώ εξέφρασε την πίστη

ότι θα τους δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.  Η σύσκεψη πάντως έγινε σε πολύ καλό κλίμα και το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι δρομολογήθηκε η επίλυση του προβλήματος για πρώτη φορά με προοπτική.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ

Ο κ. Παπαφιλίππου αναφέρθηκε και στους συμβασιούχους των Παιδικών Σταθμών Δήμου Καβάλας τονίζοντας ότι  «Όσο για τους εργαζόμενους ΕΣΠΑ των παιδικών σταθμών ξέρω ότι θα πληρωθούν πριν από τα Χριστούγεννα. Μου το υποσχέθηκαν, οι προθεσμίες δεν εξέπνευσαν αλλά τα χρήματα εκταμιεύτηκαν  από το ταμείο του ΕΣΠΑ.

Τώρα η πληροφορία που έχω είναι ότι θα υπάρξει πλήρης εξόφληση. Επικοινωνία θα έχω και θα δω».

ΠΕΡΙ ΑΓΩΓΟΥ

Αναφορικά με την υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ δήλωσε ότι  «Όσο για τον αγωγό ΤΑΡ, είχαμε συνάντηση χωρίς τον Υπουργό Περιβάλλοντος  κ. Σταθάκη βέβαια που ήταν ομιλητής στη Βουλή, όπου συζητήσαμε με το διευθυντή του πολιτικού του γραφείου και με παράγοντες του υπουργείου και ξέρουμε ότι δρομολογούν την  διεξαγωγή της εν λόγω σύσκεψης, αυτό που είχαμε αποφασίσει με τη Δήμαρχο κ. Τσανάκα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο και τους εκπροσώπους των αγροτών.

Μέχρι την σύσκεψη θα δούμε ποια δυνατότητα υπάρχει και θα δούμε ποια απάντηση θα λάβουμε μετά από τις διαβουλεύσεις που θα γίνουν. Φιλοδοξία μας είναι η σύσκεψη να γίνει πριν τα Χριστούγεννα».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *