Κύριο άρθροΥγεία

Σύσκεψη των γιατρών όλων των Νοσοκομείων της Περιφέρειας ΑΜΘ έγινε χθες στο Νοσοκομείο Καβάλας

Σύσκεψη έγινε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο Καβάλας με πρωτοβουλία της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας και την συμμετοχή όλων των γιατρών ΕΣΥ ΑΜΘ. Ο πρόεδρος της κ. Γιώργος Τεπελόπουλος σημείωσε ότι συζήτησαν όλα τα προβλήματα με αιχμή του δόρατος την έλλειψη προσωπικού.
Συγκεκριμένα δήλωσε χθες το πρωί ότι «πρόκειται για μία σύσκεψη που θα φιλοξενήσουμε εμείς ως Ένωση στο Νοσοκομείο Καβάλας. Οι συνάδελφοι των Νοσοκομείων, Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και του δικού μας φυσικά, συναντιόμαστε για να συνεννοηθούμε σε κοινό τραπέζι και να βάλουμε κάτω τα προβλήματά μας. Είναι μια πρωτοβουλία που δεν έχει προηγούμενο, τόσα νοσοκομεία, της Περιφέρειας ΑΜΘ, να βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι και να συζητάνε για να βρουν κάποιες λύσεις σ’ αυτά που τους απασχολούν».
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Πρόσθεσε ότι «αυτήν τη στιγμή το κυριότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού. Το Νοσοκομείο για το ρόλο που έχει κληθεί να επιτελέσει δεν έχει το προσωπικό που χρειάζεται, είναι υπόστελεχωμένο. Από ‘κει και πέρα, προβλήματα υπάρχουν όσον αφορά το μισθολογικό μας. Θεωρούμε ότι οι μισθοί μας δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο της εργασίας μας, έχουμε θέμα με την υπερεφημέρευση, με την κοστολόγηση των εφημεριών μας. Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα. Και φυσικά ένα τεράστιο θέμα είναι οι μετακινήσεις. Είναι μια μόδα που έχει προκύψει τα τελευταία 1,5-2 χρόνια κι έχει μετατρέψει τους γιατρούς του νοσοκομείου μας σε γυρολόγους. Την Τρίτη, ενημερώθηκα από τους διευθυντές των Παθολογικών Κλινικών ότι πρόθεση της ΥΠΕ είναι τους 6 από τους 8 γιατρούς των Παθολογικών Κλινικών, καθώς οι δύο θα βγουν στη σύνταξη σε ένα μήνα, να τους εμπλέξουν είτε σε πρωινό καθημερινό ωράριο, είτε σε εφημερίες στο Νοσοκομείο της Δράμας. Μιλάνε για μία κλινική που ήδη δίνει γιατρούς στο Νοσοκομείο της Ξάνθης. Και δεν είναι μόνο αυτοί. Είναι οι νεφρολόγοι που καλύπτουν το Νοσοκομείο του Πολύγυρου, είναι οι αναισθησιολόγοι που καλύπτουν κατά καιρούς το Νοσοκομείο Σερρών, είναι οι ακτινολόγοι που γνωματεύουν αξονικές τομογραφίες από τον Πολύγυρο. Είναι πάρα πολλοί».