Σύσκεψη ετοιμάζει ο Αντιπεριφερειάρχης  Κ. Αντωνιάδης για την γραμμή Καβάλας – Πρίνου

Το θέμα των  δρομολογίων από την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου απασχολεί έντονα τους Θασίους αλλά και την Θασιακή Ένωση Καβάλας όπως τονίζει ο Αντιπρόεδρος της κ. Τσιλογιώργης ενώ και ο Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού κ. Αντωνιάδης θα έρθει σε επικοινωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες για να βρεθεί μία μόνιμη λύση… Υπενθυμίζεται ότι χθες τελικά επαναλήφθηκαν τα δρομολόγια στην εν λόγω πορθμειακή γραμμή και ήταν τα πρώτα του Απριλίου καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο φέρρυ!! Από πλευράς του ο κ. Αντωνιάδης τόνισε ότι   «Δυστυχώς βλέπω ότι υπάρχει μια  κοροϊδία από την κεντρική διοίκηση και για το λόγο αυτό κάνουμε μια ύστατη προσπάθεια να δούμε πως μπορούμε να βρούμε κάποια επίλυση αυτού του τόσο σημαντικού και σοβαρού θέματος που απασχολεί και το νησί της Θάσου αλλά και την πόλη της Καβάλας.

Κατά καιρούς και από την προηγούμενη και από την σημερινή κυβέρνηση ακούγαμε διάφορες προφάσεις και δικαιολογίες ότι τάχα θα βρεθεί λύση για το συγκεκριμένο πρόβλημα που υπάρχει στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας αλλά δυστυχώς οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια και δεν έχει γίνει κάτι.

Θα καλέσω εταιρείες, θεσμικούς φορείς, τους Δημάρχους, τους ξενοδόχους για να δούμε τι θα γίνει με την γραμμή Πρίνου Καβάλας. Άλλωστε έρχεται το καλοκαίρι, όλοι θέλουμε να έχουμε μια καλή τουριστική προβολή και νομίζω ότι το να συνεχίζεται αυτή η ταλαιπωρία των κατοίκων ένθεν και ένθεν δεν τιμά κανένα. Από την στιγμή που κερδίζουν οι ναυτιλιακές εταιρίες από τη γραμμή Λιμένα – Κεραμωτή θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη γραμμή Πρίνου – Καβάλας Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν επιτέλους ότι εκτός από το οικονομικό,  υπάρχει και το κοινωνικό συμφέρον. Και μπορούμε και εμείς, όλοι μαζί να συνεισφέρουμε στην αύξηση των κερδών των εταιρειών».

ΘΑΣΙΟΙ

Με την σειρά του ο κ. Τσιλογεώργης τόνισε ότι  «Στην πορθμειακή γραμμή του Πρίνου επικρατεί ο πλήρης παραλογισμός. Έχουμε χορτάσει πια από δηλώσεις και υποσχέσεις. Διαβουλεύσεις, συναντήσεις και υποσχέσεις πολλές και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα. Ο κόσμος ταλαιπωρείται, καθώς άλλοτε εκτελούνται τα δρομολόγια και άλλοτε όχι…  Ό,τι θέλουν κάνουν οι εταιρείες. Για αυτό και πολλές φορές λέω ότι οργίζομαι και εγώ και οι Θάσιοι που ταλαιπωρούμαστε, επειδή το υπουργείο Ναυτιλίας δεν μπορεί να βάλει τάξη σε αυτή τη γραμμή.

Το θέμα δεν είναι αν θα μπουν πρόστιμα. Κάθε εταιρεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Και το υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να βάλει τάξη. Ποια είναι η τάξη; Απλά αφαίρεση της άδειας. Αν δεν μπορεί  η ναυτιλιακή εταιρεία  να κάνει δρομολόγια βάσει συμφωνητικού, τότε η  εταιρεία να χάνει την άδεια,. Την τελευταία στιγμή η ΑΝΕΘ ζήτησε την παράταση της ακινησίας που είχε για 60 ημέρες. Αμέσως πρέπει να βρεθεί μια λύση από όποια εταιρεία δημιουργεί θέμα.

Και αν η εταιρεία  δεν μπορεί να κάνει δρομολόγια επειδή χαλάει ένα πλοίο, δεν μπορεί να κλείνει η γραμμή. Ας βάλουν άλλο πλοίο. Η ΑΝΕΘ έχει την ευθύνη. Αλλά από την στιγμή που η ΑΝΕΘ δεν μπορεί να κάνει δρομολόγιο με τα άλλα πλοία της Κεραμωτής που είναι αμφίπλευρα και δεν μπορούν να μπουν στη γραμμή του Πρίνου, ας βάλουν άλλη εταιρεία. Υπάρχουν άλλες δύο εταιρείες που μπορούν να κάνουν αυτό το δρομολόγιο. Μόνο η εταιρεία του  κ. Φιλιάγκου έχει πιστοποιητικά και για τις δύο γραμμές. Αλλά όλα αυτά από το υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να ρυθμίζονται. Χθες τελικά επαναλήφθηκαν τα δρομολόγια…  Καταντήσαμε γραφικοί αλλά δεν θα πάψουμε να παλεύουμε. Ο στόχος των εταιρειών είναι να κλείσουν τελείως τη γραμμή Καβάλας – Πρίνου.. Ας αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας  και οι τοπικοί βουλευτές κυρίως τις ευθύνες τους. Ο κόσμος έχει χορτάσει από λόγια. Ο καθένας φλυαρεί, το αποτέλεσμα όμως είναι αυτό».

ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Μάλιστα  πρέπει να επισημανθεί  ότι ένας κάτοικος του Θεολόγου για να έρθει στην Καβάλα θέλει κόστος και χρόνο. «Για να έρθει ο κάτοικος του Θεολόγου στην Καβάλα πρέπει να ξεκινήσει από τα χαράματα για να φτάσει μετά από 5 ώρες στην πόλη!!!

Εκτός από την ταλαιπωρία χρειάζονται και χρήματα που ο κόσμος δεν έχει να διαθέσει. Φέτος ήταν ο χειρότερος χειμώνας και εμείς δεν θα σταματήσουμε να φωνάζουμε. Γραφικοί μεν, αλλά αγωνιστές εν συνεχεία. Ξέρω ότι ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνιάδης θα καλέσει τις εταιρείες για να βρούμε μια κοινή συνισταμένη για να σταματήσει αυτό που βιώνει ο κόσμος σήμερα. Απαράδεκτο για το Κέντρο Υγείας. Και ο Δήμαρχος και όλοι και οι κάτοικοι δηλώνουμε οργισμένοι από αυτή την στάση ασέβειας των εταιρειών.

Αντί για παραπάνω δρομολόγια που ζητούσαμε για αυτή την γραμμή χάσαμε και αυτά που είχαμε. Συναντηθήκαμε με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλή, μας υποσχέθηκε άμεση επίλυση του προβλήματος και όμως πάμε από το κακό στο χειρότερο. Αυτά όλα είναι πρωτόγνωρα και την ευθύνη την έχει το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι εταιρείες δεν φταίνε. Τα λεφτά είναι πολλά. Από την Κεραμωτή έχουμε δρομολόγιο κάθε 20 λεπτά και η πρωτεύουσα του νομού, η Καβάλα είναι αποκομμένη. Όλοι ενδιαφέρονται αλλά μας έγραψαν… Σε κάθε περίπτωση το πιο απλό θα ήταν αφού έχουμε ένα παροπλισμένο πλοίο να μπει ένα άλλο πλοίο για να κάνει το δρομολόγιο Καβάλας – Πρίνου κάτι που τελικά έγινε  ουσιαστικά χθες…

Μάλιστα  και νομικά σκεφθήκαμε να κινηθούμε. Αλλά το παν είναι αφαίρεση της άδειας εκτέλεσης δρομολογίων για τις εταιρείες όταν δεν εκτελούν τα δρομολόγια όπως πρέπει. Αυτό μπορεί να το επιβάλει το υπουργείο Ναυτιλίας. Διαφορετικά τίποτε δεν θα γίνει» κατέληξε με νόημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.