Σύσκεψη για τον τουρισμό χθες στο Διοικητήριο

Όπως  ήταν προγραμματισμένο, σύσκεψη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για τις δράσεις που προτείνεται να δρομολογηθούν κατά το έτος τουρισμού 2017, στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας και Θάσου, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Θόδωρου Μαρκόπουλου.

«Η περιφέρεια Α.Μ.Θ. αποφάσισε ομόφωνα, μετά από πρόταση του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη, να ανακηρύξει το 2017 έτος τουρισμού. Δεν είναι μια διαδικασία που γίνεται για κάποιους συμβολικούς λόγους, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε ένας από τους αναπτυσσόμενους τουριστικά νομούς, καθώς στην Α.Μ.Θ. έχουμε πολλά σημεία με ραγδαία τουριστική ανάπτυξη, αλλά και γιατί πιστεύουμε ότι η προσπάθεια που έχουμε κάνει έχει αρχίσει και αποδίδει σημαντικούς καρπούς. Πιστεύουμε ότι τα επόμενα χρόνια μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα αποτελέσματα», δήλωσε στην εισήγησή του ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας.

ΕΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Για να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια πολλών ανθρώπων, επιχειρήσεων, συλλογικών φορέων και δήμων, ανακηρύξαμε το 2017 έτος τουρισμού, έχοντας την διάθεση παρά την οικονομική στενότητα, να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα, ώστε να δούμε τι δράσεις θα εντάξουμε σε αυτό το έτος. Λειτουργούμε συνθετικά, ακούμε πάντα τους ανθρώπους που προέρχονται από δήμους, επιμελητήρια και εν προκειμένω από το χώρο των ξενοδόχων. Έχει ήδη υπάρξει μια μεγάλη κινητικότητα, μας κατατέθηκαν απόψεις και σήμερα οργανωμένα εδώ και στην συνέχεια και στις άλλες Π.Ε., θα γίνει προσπάθεια διαλόγου, ανταλλαγής απόψεων που θα τις αξιοποιήσουμε για το σχεδιασμό μας για το 2017», συμπλήρωσε σχετικά ο Θόδωρος Μαρκόπουλος.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, τόνισε επίσης ότι σε εποχές οικονομικής στενότητας με προβλήματα γραφειοκρατικά, «απαιτείται να είμαστε πιο στοχευμένοι στις επιλογές μας. Στην πραγματικότητα όσο περισσότερο βελτιώνουμε τις υποδομές και επιλύουμε τα προβλήματα της περιφέρειας, τόσο περισσότερο συντελούμε στον τουρισμό. Η Θάσος είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού και στα οικονομικά αποτελέσματα και βέβαια βελτιώνει το προφίλ της περιφέρειας μας».

Από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Π.Α.Μ.Θ., Μιχάλης Αμοιρίδης, στην εισήγησή του ανέφερε ότι  «Ο περιφερειάρχης από την αρχή έχει βάλει τον τουρισμό στην καρδιά της ανάπτυξης. Έχουμε καταφέρει να αναδείξουμε κάποια συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η περιφέρεια με καλά αποτελέσματα όπως τη φετινή τουριστική περίοδο. Το ζητούμενο για εμάς είναι να αναδείξουμε περαιτέρω το τουριστικό προϊόν. Όπου βρίσκουμε πρόσφορο έδαφος για συνεργασία έχουμε γρήγορα αποτελέσματα. Θέτοντας το 2017 ως έτος τουρισμού, αυτό που θέλει να αναδείξει η περιφέρεια είναι η συνεργασία όλων των φορέων και της τοπικής κοινωνίας και μέσα από διαβούλευση να βάλουμε μια κατεύθυνση για κάθε τόπο, χωρίς βεβιασμένες κινήσεις. Στόχος, πέρα από το ήλιος και θάλασσα, είναι να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο και να μπορέσουμε να αναδείξουμε κι άλλες θεματικές μορφές τουρισμού.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, παρέστησαν η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χρήστος Γάκης και οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Καβάλας και Θάσου, Αντώνης Μιτζάλης και Πάρης Παρασχούδης αντίστοιχα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση