Κύριο άρθροΠεριβάλλον

Σύσκεψη για τις δασικές πυρκαγιές στην Καβάλα με τους εθελοντικούς συλλόγους

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) κ. Θεόδωρου  Μαρκόπουλου, πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη χθες εθελοντικών ομάδων του Νομού, παρουσία και του υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Καβάλας, κ. Κυριάκου Μανδράκη  με θέμα τις δασικές πυρκαγιές.

Στην σύσκεψη έδωσαν το παρόν τους οι περισσότερες εθελοντικές οργανώσεις του Ν. Καβάλας ενώ την συζήτηση συντόνισε ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρος Κυβράκης. Ο κ. Μαρκόπουλος επεσήμανε πως σκοπός της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των δυνάμεων και των ενεργειών για την αντιπυρική προστασία της χρονιάς. «Χρειάζεται να έχουμε έναν πολύ καλό συντονισμό καθώς από μόνες τους οι υπηρεσίες δεν είναι αρκετές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Μαρκόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές για το γεγονός ότι προσφέρουν τον χρόνο τους και βοηθούν στην αντιπυρική προσπάθεια, μία ενέργεια αλτρουισμού. Καταληκτικά σχολίασε πως η χρονιά χαρακτηρίζεται από καιρική αστάθεια καθώς έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας και εκδηλώνονται συχνές βροχοπτώσεις και πρέπει να γίνουν καλά οργανωμένες προσπάθειες για να φέρουν σε πέρας το έργο τους, κάνοντας γνωστό ότι θα επαναλάβουν αυτή την σύσκεψη για να οργανωθούν απέναντι στις δυσκολίες που θα προκύψουν και να τις αντιμετωπίσουν καλύτερα, όταν μάλιστα υπάρχει οικονομική στενότητα πόρων και πρέπει να ισοσκελίσουν αυτή την κατάσταση για καλύτερο αποτέλεσμα.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ο κ. Κυβράκης από πλευράς του σημείωσε ότι σκοπός της σύσκεψης ήταν να καταγράψουν τις δυνάμεις σε επίπεδο νομού, τονίζοντας ότι ο εθελοντισμός βοηθάει σημαντικά, την ίδια ώρα που δεν πρέπει να εφησυχάζουν. Σε ότι αφορά τα χρήματα που δόθηκαν από την Πολιτική Προστασία για φέτος είναι 200.000 ευρώ που αφορούν και την διάνοιξη δασικών δρόμων και τον εξοπλισμό των εθελοντικών ομάδων ενώ φέτος την προσπάθεια αυτή ενισχύει και η Περιφέρεια ΑΜΘ με 300.000 ευρώ με σκοπό να ανακουφιστούν οικονομικά οι δήμοι και να ενισχύσουν οικονομικά το έργο των εθελοντικών ομάδων.

Από την πλευρά του ο κ. Μανδράκης Κυριάκος ανέφερε πως σκοπός τους είναι να συντονίσουν τις δασικές περιπολίες των εθελοντικών συλλόγων στο δασικό σύμπλεγμα του Νομού καβάλας καθόλη την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, κάνοντας λόγο για πολύ υψηλό επίπεδο συνεργασίας με τους εθελοντικούς συλλόγους.

** Στην συνέχεια έγινε διάλογος με τους συλλόγους και έγινε ένας πρώτος συντονισμός και προγραμματισμός για τις περιπολίες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *