Σύσκεψη για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Σύσκεψη για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Θέμης Καλπακίδης δήλωσε πως δεν προσκλήθηκαν στη σύσκεψη, τονίζοντας πως «η Κοινοπραξία και κάποιοι ακόμα τα τελευταία χρόνια μας έχουν συνηθίσει να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οπότε μόνοι τους συσκέπτονται, συμμετέχουν σε όποιες συσκέψεις θέλουν αυτοί ανάλογα με το πώς τους βολεύει και ουσιαστικά προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα και ενδεχομένως με διάφορα αναληθή επιχειρήματα να αποπροσανατολίσουν και το υπουργείο και την κοινή γνώμη. Παρατηρούμε τελευταία κάποια δημοσιεύματα, διαβάσαμε στην εφημερίδα Κεφάλαιο ότι στο τέλος αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Αγροτικός Σύλλογος ιδρύθηκε για να σταματήσει τον αγωγό ΤΑΡ. Κάτι το οποίο και φυσικά δεν ισχύει και αν υπάρχει κάποιος που το ισχυρίζεται επώνυμα αυτό την επόμενη μέρα θα καταθέσουμε μήνυση, αλλά δυστυχώς το αφήνουνε ως υπονοούμενο και δεν το λένε ξεκάθαρα. Το άλλο είναι ότι ενώ μέχρι σήμερα υποτίθεται ότι συζητούσανε με όλους, κατηγορούν έναν αντιδήμαρχος Καβάλας για λαϊκισμό και πελατειακές σχέσεις μετά την απόφαση που πάρθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την όδευση του ΤΑΡ. Συνεχίζει να απαξιώνει την τοπική κοινωνία η Κοινοπραξία συνεχίζοντας να βάζει ερωτήματα και απαντήσεις μόνη της, ουσιαστικά προσπαθεί να μας επιβάλλει την όδευση από τη συγκεκριμένη περιοχή».

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Τόνισε δε πως «αυτό δεν θα το επιτρέψουμε εμείς και το έχουμε αποδείξει, θα το παλέψουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας προκειμένου να αλλάξει η όδευση του αγωγού και να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει για το καλό του τόπου. Γιατί ακούσαμε και το ότι κάποιοι από μας επιδιώκουμε προσωπικά συμφέροντα και διάφορα τέτοια. Κάτι που το ακούμε από το 2013 αλλά δυστυχώς διαψεύδονται καθημερινά. Η Κοινοπραξία χρησιμοποιεί τα πάντα προκειμένου να απαξιώσει την προσπάθεια. Και βλέπουμε ότι συνεχώς στοχοποιούν συγκεκριμένα πρόσωπα, στοχοποιούν τον Αγροτικό Σύλλογο, στοχοποιούν τον πρόεδρο του συλλόγου τη στιγμή που ο Αγροτικός Σύλλογος πλέον δεν ηγείται της προσπάθειας αυτής αλλά συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή και τεχνηέντως προσπαθούν να περάσουν στον κόσμο ότι είναι ένας Αγροτικός Σύλλογος με κάποιους λίγους ιδιοκτήτες και με έναν πρόεδρο ο οποίος ενδεχομένως να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του. Η προσπάθεια γίνεται εδώ και δύο χρόνια περίπου από τη Συντονιστική στην οποία συμμετέχουν πάρα πολλές συλλογικότητες και φορείς στην προσπάθεια αυτή. Επίσης με πολύ μεγάλη τέχνη αποφεύγουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που βάζουμε ως τοπική κοινωνία, αποφεύγουν να απαντήσουν σχετικά με τις αποφάσεις της Περιφέρειας, του δήμου και λένε πάντα τα δικά τους. Έναν μονόλογο, συνεντεύξεις που καλούν όποιον θέλουν αυτοί, δελτία τύπου που γράφουν ότι θέλουν αυτοί και ουσιαστικά πρόκειται για συμπεριφορά κατακτητή. Αυτό δεν θα περάσει από την περιοχή μας αν δεν λυθούν τα ζητήματα όλα».

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι η Κοινοπραξία είναι αυτή που δεν κάθεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, «από τη στιγμή που εμείς δεχόμαστε να καθίσουμε σε αυτό το τραπέζι της συζήτησης θα βάλουμε μια προϋπόθεση. Αν δεν μας λύσουν τα ζητήματα αυτά όλα που βάζουμε θα συζητήσουμε για την αλλαγή της όδευσης. Η Κοινοπραξία ισχυρίζεται ότι μπορεί να λύσει όλα τα ζητήματα αλλά δεν δέχεται αυτήν την προϋπόθεση. Οπότε δεν μπορεί να λύσει όλα τα ζητήματα. Η εταιρία είπε ότι τα πάντα είναι τεχνικώς εφικτά. Αυτό που δεν είναι εφικτό είναι να αντιμετωπίσουν τα φυσικά φαινόμενα που υπάρχουν στην περιοχή μας και κάποιες διασφαλίσεις που ζητάμε. Η εταιρία αν θέλει μπορεί να κάνει την αλλαγή. Από κει και πέρα προφανώς υπάρχουν άλλες σκοπιμότητες και μάλιστα η νέα διευθύντρια προφανώς είναι ευαισθητοποιημένη περιβαλλοντικά, έχει κάποια όρια γιατί διαχωρίζει το περιβάλλον, λέγοντας ότι η πρόταση που έχουμε κάνει ότι περνάει από οικότοπο. Αυτό σημαίνει ότι προφανώς θα κάνει δεκάδες αλλαγές της όδευσης ακόμα γιατί ο αγωγός περνάει από πάρα πολλούς οικότοπους. Δείχνει ότι θα κάνει αλλαγές από όπου υπάρχουν άλλοι οικότοποι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.