ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Σύσκεψη για την πορεία των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρο Μαρκόπουλο επισκέφθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος και υπηρεσιακοί παράγοντες και συσκέφθηκαν για την πορεία των έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ο κ. Μαρκόπουλος είπε ότι «χθες (σ.σ. τη Δευτέρα) είχαμε μία σύσκεψη εκτεταμένη και πολύωρη, μάλιστα, η οποία είχε να κάνει με την πορεία έργων και γενικά αναπτυξιακών προσπαθειών τις οποίες αναλαμβάνουμε σαν Περιφέρεια για να μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και ξέρετε ότι δεν είναι εύκολο να μπορέσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, παρ’ όλα αυτά κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και την κάνουμε αυτήν την προσπάθεια κι εμείς σαν Περιφερειακή Ενότητα, διεκδικούμε πάντα το καλύτερο για την περιοχή μας, για το Νομό μας. Κι ο Περιφερειάρχης κάνει μια συνολική προσπάθεια για την περιφέρεια και γι’ αυτόν το λόγο κάποιες φορές απαιτείται να γίνει και μία σύσκεψη στην οποία θα δούμε τα πράγματα με τη σειρά, ένα- ένα, και οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι διευθυντές και ο Περιφερειάρχης και οι Θεματικοί –όλοι μαζί. Έτσι είχαμε μία σύσκεψη η οποία ήταν και εργώδης και κοπιώδης και πολύωρη».

ΦΟΡΤΙΟ ΕΡΓΩΝ

Για την ιχθυόσκαλα που απασχόλησε τον τοπικό Τύπο είπε ότι «το έργο αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα το οποίο προσπαθούμε να το τελειώσουμε». Όσο για το τι ειπώθηκε στη σύσκεψη είπε ότι «στην Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχουμε υλοποιήσει ένα σημαντικό φορτίο έργων και τώρα εκείνο το οποίο συζητάμε είναι το τι θα μπορέσουμε να κάνουμε από ‘δω και πέρα. Δεν θα σας απαριθμήσω ένα προς ένα τα έργα αλλά έχουμε τα έργα εγγειοβελτιωτικά, έργα οδοποιίας, είναι τα θέματα τα οποία έχουμε έναν πολλαπλασιαστή και στην τοπική οικονομία αλλά και σε άλλους τομείς όπως είναι η εμπορική κίνηση και ο τουρισμός. Κάναμε μία πολύ μεγάλη συζήτηση, εξετάζοντας ένα προς ένα όλα τα θέματα. Δεν υπάρχουν δυσκολίες, κοινός παρονομαστής είναι η έλλειψη προσωπικού, ο πολλαπλασιασμός της γραφειοκρατίας, παρ’ όλα αυτά εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας με όσο καλύτερη διάθεση μπορούμε και με όση περισσότερη αποφασιστικότητα γίνεται για να μπορέσουμε να πετύχουμε αποτελέσματα».

ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 2019

Για το φράγμα του Μαρμαρά είπε ότι «ενδεχομένως το 2019 να μπορέσει να ολοκληρωθεί αλλά αυτήν τη στιγμή είναι δύσκολο να πω ότι είμαι βέβαιος πως η ροή των χρημάτων θα είναι αυτή που θέλουμε. Έχουμε πολύ καλή προσπάθεια τον τελευταίο καιρό. Βεβαίως, από την αλλαγή της μίας προγραμματικής περιόδου στην άλλη δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι χάθηκε πάρα πολύς χρόνος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *