Σύντομα θα γίνουν προσλήψεις στον Δήμο Καβάλας από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, όπως δηλώνει η δήμαρχος

Καθημερινά οι δημότες της Καβάλας έρχονται αντιμέτωποι με μικρά ή και μεγάλα προβλήματα στις γειτονιές  κάτι που τους οδηγεί να επιρρίπτουν τις ευθύνες στην Διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα απαντά ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού και το θέμα θα λυθεί με τις προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

 Για το γεγονός ότι δεν γίνονται προσλήψεις η κ. Τσανάκα ανέφερε ότι «Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονίων, αυτά είναι τα αποτελέσματα της χρεωκοπίας της χώρας, αυτά είναι τα αποτελέσματα του γεγονότος ότι ο Δήμος Καβάλας στα ταμεία του έχει λεφτά αλλά δεν το αφήνουν να προσλάβει προσωπικό! Και δεν  στέλνουν και τους εργαζόμενους από το πρόγραμμα  Κοινωφελούς Εργασίας. Ευτυχώς βγήκαν οι προσωρινοί πίνακες για τις προσλήψεις από το πρόγραμμα, αλλά θα περιμένουμε 15 μέρες για να ελεγχθούν οι αιτήσεις τους και  θα περιμένουμε και τις ενστάσεις και υπολογίζω ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε εργαζόμενους από την Κοινωφελή Εργασία ώστε να μπορέσουμε επιτέλους να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας!

Εμένα με ενημερώνουν συνέχεια τηλεφωνικά και μου ζητούν  συχνά να στείλω κάποιον άνθρωπο για να αντικαταστήσει μία  λάμπα. Υποσχέθηκα να βοηθήσω αλλά ο 1,5 υπάλληλος που έχουμε στην Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού δεν αρκεί… Ο Δήμος Καβάλας εδώ και λίγες  ημέρες ασχολούμασταν  με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και δεν μπορούσαμε  να το αφήσουμε αφού χρειαζόντουσαν ηλεκτρικές συνδέσεις.

 Ζητώ λίγο υπομονή από τους συμπολίτες μου και οι λάμπες θα μπουν σε μια σειρά. Πριν από 15 ημέρες δεν είχαμε λάμπες, τώρα έχουμε λάμπες και περιμένουμε πια και τους ηλεκτρολόγους για να γεμίσουμε την Καβάλα λάμπες».

 ΠΕΡΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Στο ερώτημα γιατί δεν έσπευσε στην Ελευθερούπολη να συναντήσει τον Υπουργό Άμυνας  κ.  Πάνο Καμμένο απάντησε ότι  «Δεν πήγα, πρώτον γιατί δεν προσκλήθηκα και δεύτερον για να πάω να πω τι; Που πήρε το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου και το έκαναν στρατόπεδο συγκεντρώσεως προσφύγων; Τι να το κάνω εγώ που ήθελα να το κάνω Μητροπολιτικό Πάρκο; Τι να το κάνει ο ίδιος ο στρατός; Και εκείνος ήθελε να το αξιοποιήσει και να το κάνει ξενοδοχείο για να έχει έσοδα ο στρατός. Οι ίδιοι έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους. Διότι τι ξενοδοχείο θα είναι αυτό που θα έχει 500 πρόσφυγες δίπλα τους. Όταν τους λέμε βάλτε τους σε σπίτια σε γειτονιές δεν μας ακούει κανείς. Διότι έτσι γίνεται η ενσωμάτωση των προσφύγων.

 Εμείς κάναμε και τη μελέτη που μου ζήτησαν από το Υπουργείο Άμυνας για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Ασημακοπούλου, με μελέτη σκοπιμότητας κατέβηκα στην Αθήνα και μάλιστα τότε δεν υπήρχε και πλατφόρμα ηλεκτρονική για τις μελέτες και παρακάλεσα τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Δέμπα και έκανε την μελέτη δώρο στο Δήμο Καβάλας. Εγώ όλα αυτά τα ακούω βερεσέ. Οι ίδιοι χαρακτήριζαν ως διαμάντι και στολίδι  το στρατόπεδο και οι ίδιοι το κατέστρεψαν».

 ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ

Αναφορικά με τις άλλες διεκδικήσεις ακίνητων απο πλευράς του Δήμου Καβάλας   δήλωσε ότι  « εδώ και 4 χρόνια ανεβαίνω και κατεβαίνω στην Αθήνα. Και δεν κουράστηκα. Και πάλι  θα κατέβω. Και όχι μόνο εγώ. Κατεβαίνει και η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου και πηγαίνει  στα υπουργεία… Εγώ πια έχω καταλήξει ότι δεν θέλουν να τα δώσουν σε εμάς.

 Και στο Δήμο Παγγαίου δεν είναι παραχώρηση η περίπτωση του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών, είναι ενοίκιο. Και μάλιστα η ιδιοκτησία παραμένει στο στρατό. Αν το κάνω για 60 στρέμματα ενοίκιο στο Ασημακοπούλου θα κοστίσει το ενοίκιο ο κούκος αηδόνι για το Δήμο Καβάλας. Γιατί; Για τους πρόσφυγες».

 Στο ερώτημα αν υπάρχει κάποια εξέλιξη για το παλιό Πρωτοδικείο θύμισε ότι  «300 χιλιάδες ευρώ ήταν τότε η παραχώρηση …Τώρα δεν ξέρω γιατί από την ΕΤΑΔ πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ το κτήριο. Να τα δίδαμε και να συμψηφίζουμε στις εργασίες που πρέπει να γίνουν για ένα κτήριο που είναι κλειστό 7-8 χρόνια. Δεν θέλουν να μας δώσουν το Πρωτοδικείο…

 Για δε την περίπτωση της πλάζ  Καλαμίτσας αναμένουν εξέλιξη και νομίζουν ότι είναι μια ακριβή πλαζ με έσοδα για το Δήμο Καβάλας. Την συγκρίνουν με την ακτή του Μπάτη και δεν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μια λαϊκή πλαζ για τον πολύ κόσμο. Δεν ξέρουν ότι η άμμος φεύγει και απλά με την αστυνομία έδιωξαν τις ομπρέλες και τα καθίσματα των ιδιωτών….».

 

Η ίδια η Δήμαρχος επανέλαβε  ότι αναμένονται 270 άτομα από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.