Σχόλια…

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Ο Υπουργός Ναυτιλίας  κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε χθες την Καβάλα στο πλαίσιο ανακοινώσεων παραχώρησης τμημάτων της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού Καβάλας. Συγκεκριμένα παραχωρείται από τον Οργανισμό Λιμένα στο Δήμο Καβάλας η περιοχή των Καλαφατιών, 1.300 τετραγωνικά μέτρα από τις αποθήκες στο χώρο του Τελωνείου και το Πάρκο Φαλήρου.

Ο υπουργός ξεκίνησε την επίσκεψη του στις 11.15 το πρωί από το  Λιμάνι Φίλιππος B` όπου συναντήθηκε με τους Λιμενεργάτες και ακολούθως στις 12:00 το μεσημέρι είχε συνάντηση στο Δημαρχείο Καβάλας με την δήμαρχο κ. Τσανάκα όπου στην συνέχεια παραχώρησε και συνέντευξη τύπου. Στην συνέχεια στις 2 μετά το μεσημέρι είχε συνάντηση  με τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και αμέσως μετά πραγματοποίησε στις 3 το απόγευμα επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Καβάλας και στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

ΓΕΜΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα του υπουργού κ. Κουρουμπλή ήταν πραγματικά πολύ γεμάτο και δεν άφησε καμία εκκρεμότητα σε ότι αφορά επαφές που αφορούν το υπουργείο του. Στην δε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Δημαρχείο δεν άφησε καμία ερώτηση αναπάντητη.

ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ

Η δήμαρχος κ. Τσανάκα  σε δηλώσεις της αναφορικά με τις εξαγγελίες Κουρουμπλή τόνισε πως πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ημέρα για την Καβάλα και τους δημότες της.

Και δεν έχει καθόλου άδικο καθώς παραχωρήθηκαν κατά χρήση στον Δήμο καβάλας πολλά «φιλέτα» προς αξιοποίηση.. Και ο Δήμος Καβάλας έβαλε για πρώτη φορά στην ιστορία του «πόδι» στη χερσαία λιμενική ζώνη..

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ

Στην Διεθνή Έκθεσή ΜΙΤΤ της Μόσχας συμμετείχε η Περιφέρεια ΑΜΘ με στόχο να προβληθεί τουριστικά. Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο της Περιφέρειας για θέματα Αγροτικής Οικονομίας κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος κατάφεραν να προβάλλουν τουριστικά την Καβάλα και το έντυπο που έγινε ανάρπαστο ήταν αυτό για τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου. Άντε επιτέλους να δούμε τον θρησκευτικό τουρισμό να αναπτύσσεται στην Καβάλα. Είναι πραγματικά κρίμα να μην εκμεταλλευόμαστε τα Βήματα του Απόστολου Παύλου.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Παράταση λίγων ημερών δόθηκε για τους Ιχθυοπώλες της Καβάλας σε ότι αφορά τη διαβούλευση για το δακτύλιο όπου θα απαγορεύεται να λειτουργούν ιχθυοπωλεία.

Η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Φραντζεσκάκη σημείωσε ότι έδωσαν παράταση ολίγων ημερών για να ενημερωθούν καλύτερα οι ιχθυοπώλες. Άλλωστε υπάρχουν αρκετές ενστάσεις από τους ιχθυοπώλες της Δημοτικής Αγοράς σε ότι αφορά τη μείωση του δακτυλίου για την λειτουργία ιχθυοπωλείων στο κέντρο της πόλης.

ΔΙΟΔΙΑ

Με βάση τους σχεδιασμούς της Εγνατίας Οδού ΑΕ οι σταθμοί διοδίων στην Καβάλα θα γίνουν δύο, αριθμός υπερβολικός όταν από την Καβάλα μέχρι και την Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν συνολικά τέσσερις σταθμοί. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος σχολίασε πως κάποια στιγμή θα πρέπει μαζί με την Εγνατία Οδό Α.Ε. να τα εξετάσουν αυτά τα θέματα για να βρεθεί μία λύση δεδομένου ότι αυτή η κατάσταση είναι παράλογη.

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ

Σε δύο εβδομάδες περίπου θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη για το Ίδρυμα Αγία Μαρίνα υπό τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο με την ελπίδα να το αναλάβει ο Δήμος Καβάλας. Σύμφωνα με τη νομική σύμβουλο του Ιδρύματος κ. Φιλιππίδου είναι η μόνη λύση καθώς δεν διαφαίνεται πρόθεση της κυβέρνησης να το εντάξει στις κρατικές δομές. Σε περίπτωση  δε που δεν το αναλάβει ο Δήμος Καβάλας τότε το Ίδρυμα θα κλείσει οριστικά..

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ..

Όπως έγινε γνωστό, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης απέρριψε την προσφυγή της ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, της εταιρείας που δραστηριοποιείται στη ΒΦΛ, με την οποία ζητούσε ακύρωση του προστίμου 50.000  ευρώ που της επέβαλλε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για περιβαλλοντικά ζητήματα. Και τώρα καλείται να το πληρώσει αυτό το ποσό…

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Στο μεταξύ το Σωματείο Εργαζομένων στη ΒΦΛ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Αθήνα. Αναμένεται να έχουν επαφές τα αρμόδια υπουργεία για το θέμα της αδειοδότησης της εταιρίας Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο έκανε προσφυγή κατά της αδειοδότησης της εταιρίας από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

ΛΑΪΚΗ

Η Λαϊκή Αγορά Καβάλας λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου δεν θα γίνει το Σάββατο. Οι μικροπωλητές και οι παραγωγοί προτίμησαν να γίνει την Πέμπτη αντί της Παρασκευής λόγω του ότι την Παρασκευή έχουμε Λαϊκή στην Ελευθερούπολη.

ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ

Αξιοθέατο έγινε ο τεμαχισμός του βυθισμένου πλωτού γερανού στη Ραψάνη. Καθημερινά αρκετός κόσμος συγκεντρώνεται στην ταβέρνα Φλοίσβος στα κάγκελα και παρακολουθούν τις εργασίες. Οι εργασίες οι οποίες από ότι φαίνεται θα ολοκληρωθούν την επόμενη βδομάδα.

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας ζητά από το Δήμο Καβάλας να τους παραχωρηθεί άμεσα το κτήριο του ανακατασκευασθέντος μεντρεσέ. Και είναι ό μοναδικός σύλλογος που ενδιαφέρεται για το κτήριο αυτό. Νομίζουμε ότι είναι θέμα ημερών να προχωρήσουν οι διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου Καβάλας.

ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΔΕΣ

Τις τελευταίες μέρες είχαμε κάποια συμβάντα με πορτοφολάδες στην Καβάλα. καλό θα είναι κυρίως οι γυναίκες όταν ψωνίζουν να προσέχουν διότι στη σημερινή εποχή τέτοια φαινόμενα είναι πλέον καθημερινά.

ΕΡΗΜΩΣΕ

Ερήμωσε κυριολεκτικά το μονοδρομηθέν τμήμα της Βενιζέλου από επιχειρήσεις. Σχεδόν οι μισές εμπορικές στέγες είναι ανοίκιαστες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση