Σχόλια…

ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ

Στην τελευταία συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΟΛΚ κ. Ηλιάδης με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αντωνιάδη, έγινε γνωστό ότι για φέτος είναι επιβεβαιωμένες μόνο πέντε αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο κεντρικό Λιμάνι Καβάλας. Πλην όμως όπως πληροφορηθήκαμε πολύ πιθανόν να έχουμε αρκετές έκτακτες αφίξεις. Κι αυτό διότι το Λιμάνι της Καβάλας και γενικά η Καβάλα θεωρείται ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός, με σημείο αναφοράς τον Αρχαιολογικό Χώρο Φιλίππων! Τώρα μάλιστα που οι Φίλιπποι έχουν ενταχθεί στα  προστατευόμενα μνημεία της ΟΥΝΕΣΚΟ.

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η έλλειψη χώρου στάθμευσης στο Νοσοκομείο Καβάλας πραγματικά είναι ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Οι επισκέπτες κυριολεκτικά φτύνουν αίμα να βρουν χώρο στάθμευσης και κάνουν πολλές φορές το γύρο του Νοσοκομειακού Συγκροτήματος για να βρουν χώρο στάθμευσης  και πολλές φορές κυριολεκτικά εγκαταλείπουν το αυτοκίνητό τους όπου βρουν. Νομίζουμε ότι κάτι πρέπει να γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΚΑΛΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η παράσταση «το Ψωμί της Νινευή» των αδελφών Κούφαλη πραγματικά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις την Πέμπτη που πρωτοπαρουσιάστηκε. Οι παραστάσεις θα ολοκληρωθούν αύριο και είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους φίλους του θεάτρου να απολαύσουν μια παράσταση που στην Αθήνα πήρε εξαιρετικές κριτικές.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Επιτέλους αλλάξανε τα δρομολόγια των φέρρυ μπόουτ σε ότι αφορά την ώρα εκτέλεσής τους στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας Πρίνου. Το πρώτο εκτελείται στις 7.15 από Πρίνο και πραγματικά εξυπηρετεί πλέον τους Θασίους.

ΒΛΑΒΗ..

Μεγάλη βλάβη προκλήθηκε στην περιοχή Λαζέϊκα στο δίκτυο της ΔΕΥΑΚ από εργολάβο του ΟΤΕ με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό μία πολύ μεγάλη περιοχή της Καβάλας χωρίς υδροδότηση από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα! Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Ξανθόπουλος σε δηλώσεις του σημείωσε πως κατέβαλαν μία πολύ μεγάλη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Και πραγματικά η ΔΕΥΑΚ ξεπέρασε τον εαυτό της γιατί το πρόβλημα ήταν τεράστιο.

ΔΡΑΣΗ

Μία πολύ μεγάλη δράση, η Let`ς Do It Greece θα πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου και αφορά τον καθαρισμό της πόλης της Καβάλας. Η Αντιδήμαρχος κ. Πρασσά ήδη συναντήθηκε με φορείς και συλλόγους το περασμένο Σάββατο για τον καλύτερο συντονισμό όλων. Η κ. Πρασσά δήλωσε ότι θα είναι μια πρωτόγνωρη δράση για την Καβάλα, καθώς θα λάβει χώρα σε διάφορες περιοχές της πόλεως. Μάλιστα συμμετέχει μέχρι και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

ΑΝΑΜΟΝΗ

Στάση αναμονής τηρούν οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου Καβάλας όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Καβάλας κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.   Υπενθυμίζεται ότι ο Επίτροπος δεν υπογράφει τα εντάλματα πληρωμής με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι οι συμβασιούχοι εδώ και 3 μήνες περίπου.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Μάλιστα και οι συμβασιούχοι της Καβάλας θα συμμετάσχουν σε μεγάλο συλλαλητήριο συναδέλφων τους που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν απλήρωτοι συμβασιούχοι από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Άλλωστε κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει το πρόβλημα όπου οι Επίτροποι δεν υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής τους.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Από 15-6-2017 θα ξεκινήσουν τα θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας ώστε να διευκολυνθεί το επιβατικό κοινό καθώς  θα υπάρξει σύνδεση και με την Πλαζ Μπάτης. Ήδη έχουν έρθει σε συνεννόηση και με τον επιχειρηματία της Πλαζ, τον κ. Μάκη Παπαδόπουλο έτσι ώστε να μπει ένα εκδοτήριο εισιτηρίων στην είσοδο για το επιβατικό κοινό, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μακρογιαννίδης Στράτος.

ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

Οι ενστάσεις για τους δασικούς χάρτες  έχουν καταληκτική ημερομηνία την 30η Μαρτίου. Τελικά δόθηκε παράταση ενός μηνός   αυτής της διαδικασίας… Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Μυστακίδης, τονίζοντας ότι τελικά δόθηκε παράταση υποβολής των ενστάσεων και είναι μέχρι τέλος Απριλίου. Και είναι λογικό γιατί ακόμα πάρα πολλοί θιγόμενοι δεν γνωρίζουν το πρόβλημά τους.

ΝΤΡΟΠΗ

Και είναι ντροπή για την Ελλάδα που ακόμα δεν έχει ούτε Εθνικό Κτηματολόγιο αλλά  ούτε και δασικούς χάρτες σε όλη την Επικράτεια. Τελικά είμαστε χειρότεροι και από τριτοκοσμική χώρα…

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ξενοφών Κροκίδης, ο οποίος τόνισε πως ήταν  μια πολύ εποικοδομητική συνέλευση όπου συζητήθηκαν όλα τα θέματά τους.

ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Στο μεταξύ τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η λίστα χειρουργείων στο Νοσοκομείο Καβάλας. Αυτό είναι οριστικό και αμετάκλητο, καθώς έχουν ολοκληρωθεί και οι διαβουλεύσεις μεταξύ της διοίκησης του Νοσοκομείου και των γιατρών.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις αναφορικά με την επικείμενη συγχώνευση του 21ου με το 18ο Νηπιαγωγείο Καβάλας. Όπως υποστηρίζουν οι γονείς του 21ου Νηπιαγωγείου αν αυτό καταργηθεί δεν θα έχουν ποτέ νηπιαγωγείο στη γειτονιά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση