Σχόλια…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση με τους συνοικιακούς Πολιτιστικούς Συλλόγους της Καβάλας είχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Πρασσά και Φραντζεσκάκη για την εθελοντική δράση Let`s Do it Greece.

Σύμφωνα με την κ. Φραντζεσκάκη έγινε ένας πολύ καλός διάλογος με τους συλλόγους και ήταν μία πολύ καλή εμπειρία η όλη διαδικασία. μάλιστα σύμφωνα με την ίδια αναμένεται να υλοποιηθούν και κάποιες προτάσεις από την πλευρά των συλλόγων στο πλαίσιο αυτής της δημιουργικής συνεργασίας που έχει προηγηθεί.

ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ

Μόνιμο πεδίο βολής θα αποκτήσει η Θάσος για τους εθνοφύλακες, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο. Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Καβάλας κ. Γιώργος Τσακίρης σχολίασε πως η προχθεσινή άσκηση στην Θάσο έδειξε και την ετοιμότητα των εθνοφυλάκων σε κάθε εθνική απειλή.

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Θάσου κ. Χατζηεμμανουήλ βρίσκεται στην Αθήνα από την Τετάρτη και είχε σειρά επαφών στα υπουργεία και από ότι φαίνεται με γεμάτες βαλίτσες είναι η επιστροφή του στο νησί. Αν μη τι άλλο ο κ. Χατζηεμμανουήλ ξέρει καλά το παιχνίδι των Αθηνών, διότι αν δεν τρέξεις στα υπουργεία δεν κάνεις τίποτα.

ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ

Δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για την απλή αναλογική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου κ. Κώστα  Χατζηεμμανουήλ. Ο δήμαρχος σχολιάζει πως προέχει η καλύτερη ενημέρωση των πολιτών για τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Προβλήματα με την υδροδότηση των κτηνοτροφικών μονάδων προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και χθες ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Μπόνιας έσπευσε επιτόπου για να ελέγξει έναν σπασμένο κρουνό. Τα προβλήματα είναι πολλά απόρροια της κακοκαιρίας του περασμένου Ιανουαρίου. Ο κ. Μπόνιας έχει πάρει ζεστά τα νέα του καθήκοντα και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά το πόσο χρήσιμη μονάδα είναι για το Δήμο Καβάλας.

ΑΓΕΛΑΔΕΣ

Επίσης ο κ. Μπόνιας δεσμεύτηκε πως θα αντιμετωπίσει με όλες του τις δυνάμεις το ακανθώδες θέμα με τις αδέσποτες αγελάδες. Ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πάντες σε περιοχές όπως Χαλκερό, Παλιά Καβάλα, Κρυονέρι κλπ. Και όπως σχολίασε δεν είναι θέμα μόνο προστίμων γιατί σε αυτή τη χώρα δεν φτάνουν μόνο τα πρόστιμα και αυτό που κυρίως πρέπει να γίνει είναι να πειστούν οι εμπλεκόμενοι.

ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Μόσχας έλαβε  μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος  Μαρκόπουλος, μία μεγάλη ευκαιρία για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας και του Ν. Καβάλας ειδικότερα. Την ίδια ώρα που μέσα στο Μάιο θα ξεκινήσουν και οι απευθείας πτήσεις από Ρωσία και Λευκορωσία για την Καβάλα και μάλιστα πτήσεις τακτικές. Ήδη δε ο κ. Μαρκόπουλος είχε επαφές με τους ανθρώπους που θα τρέξουν αυτές τις πτήσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα «Στηρίζω» είναι παρελθόν πλην όμως ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ συνεχίζει να δραστηριοποιείται μέσα από άλλες υπάρχουσες δομές, όπως εξηγεί το μέλος της ΠΝΟΗ κ. Νίκη Ανέστη. Και είναι γεγονός ότι η ΠΝΟΗ αποδεικνύει διαχρονικά ότι είναι μια μεγάλη αξία για την Καβάλα στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Ο πρόεδρος του ΟΛΚ κ. Ηλιάδης συναντήθηκε ως γνωστόν προχθές με το νέο Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αντωνιάδη. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η δέσμευση και των δύο ήταν ότι θα προσπαθήσουν πάση θυσία να αναβαθμίσουν τις υποδομές στο Λιμάνι Καβάλας και να το αναδείξουν τουριστικά. Κάτι το οποίο δεν είναι και δύσκολο με βάση τη στρατηγική θέση που έχει και τις ήδη υπάρχουσες υποδομές.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Επίσης οι κ.κ. Ηλιάδης και Αντωνιάδης σχολίασαν ότι σε ότι αφορά την κρουαζιέρα πως η Καβάλα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει με την Τουρκία. Ως γνωστό φέτος οι βεβαιωμένες αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το Λιμάνι Καβάλας είναι μόλις 5, κάτι που οφείλεται στα τρομοκρατικά χτυπήματα στην Κων/λη. Φυσικά δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια αλλαγή στο μέσον της τουριστικής περιόδου, αφού γενικότερα επικρατεί μια ρευστότητα με τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΜΟΙΡΙΔΗ

Ως γνωστό, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αρμόδιος για Θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκθέσεων, Υποστήριξης Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων κ. Αμοιρίδης Μιχάλης, υπέβαλε την παραίτηση του στον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο. Μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:

«με τη σχετική απόφαση Περιφερειάρχη, μου μετεβιβασθήκαν οι αναφερόμενες σε αυτή αρμοδιότητες. Μετά την ανάθεση από εσάς, αυτών, αφενός σε θεματικό Αντιπεριφερειάρχη και αφετέρου σε περιφερειακό σύμβουλο και προκειμένου να μην υπάρξει σύγχυση κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, σας υποβάλω την παραίτηση μου από το σύνολο των αρμοδιοτήτων που μου ανατέθηκαν».

ΛΟΓΙΚΟ

Και είναι λογικό από πλευράς του κ. Αμοιρίδη να παραιτηθεί, από τη στιγμή που επισήμως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού έχει αναλάβει ο κ. Κώστας Αντωνιάδης.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Επειγόντως κάτι πρέπει να γίνει με το οδόστρωμα από το ξενοδοχείο Εγνατία μέχρι το Σταυρό Αμυγδαλεώνα. Η κατάσταση είναι εφιαλτική.

ΔΕΝ ΗΡΘΕ

Το νέο φέρρυ μπόουτ της εταιρίας Φιλιάγκου «Νικητής»  δεν ήρθε τελικά στην Καβάλα όπως αναμενόταν. Και μάλιστα άλλη ανταγωνιστική ναυτιλιακή εταιρία έκανε διαμαρτυρία προς το υπουργείο Ναυτιλίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση