Σχόλια…

ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Σύντομη συνάντηση με το Σωματείο  Εργαζομένων στην  Βιομηχανία  Φωσφορικών Λιπασμάτων και  τον πρόεδρό του κ.  Νίκο Βογιατζίδη είχε προχθές  ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος περιόδευσε και στην Καβάλα και μίλησε σε μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Σκουρλέτης απάντησε σε ερωτήσεις, παρισταμένων στο ξενοδοχείο όπου έκανε την ομιλία του σε ότι  αφορά τα Λιπάσματα Καβάλας. Ο υπουργός χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των απολυμένων καθώς  γνωρίζει καλά το θέμα από τότε που ήταν στο υπουργείο Ενέργειας.

Αναφορικά με τα χρέη του κ. Λαυρεντιάδη, ο κ. Σκουρλέτης είπε, «ο Θεός να τον κάνει κύριο τον Λαυρεντιάδη» και έκανε λόγο  για μια περίπτωση ανθρώπου που συνεχώς αλλάζει πρόσωπα και εταιρίες, δείχνοντας μια τρομερή δυνατότητα να ελίσσεται.  «Αλλά νομίζω ότι θα δοθεί μια λύση η οποία όχι μόνο θα κατοχυρώνει τους εργαζόμενους, αλλά θα διασφαλίζει και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης» σημείωσε χαρακτηριστικά..

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Τοποθετήσεις για το  θέμα της ΒΦΛ έκαναν και οι δύο βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στην ομιλία  Σκουρλέτη.  Αρχικά ο βουλευτής  κ. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, δήλωσε ότι «είμαστε ταμένοι και ταγμένοι στην κανονικότητα και όλοι αγωνιζόμαστε στο να πρυτανεύσει η νομιμότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί αυτά που συμβαίνουν με τον συγκεκριμένο «επιχειρηματία» τραυματίζουν την κοινωνία, τραυματίζουν την πολιτεία και μόνο επιχειρηματική δεν είναι η δραστηριότητα αυτού του ανθρώπου, αλλά η επιτομή μιας προκλητικής συμπεριφοράς κι εκεί θα κληθούμε να απαντήσουμε».

ΕΚΤΟΣ!

Ο  βουλευτής  κ. Γιώργος Παπαφιλίππου, τόνισε  ότι «αναλάβαμε την κυβέρνηση με εκλογές και όχι με επανάσταση και είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε την ισχύουσα νομοθεσία, διότι σε αντίθετη περίπτωση, οποιαδήποτε ενέργεια κάνουμε που δε θα στηρίζεται στη νομιμότητα, θα τη βρούμε μπροστά μας».

Μάλιστα εξέφρασε την  βεβαιότητα ότι θα βρεθεί λύση που θα διασφαλίσει και την επάνοδο των εργαζομένων στην εργασία με κανονικούς όρους και  με  συμβάσεις αορίστου χρόνου και θα είναι εκτός του νέου επιχειρηματικού πλάνου ο κ. Λαυρεντιάδης.  Το τελευταίο το ανέφερε και πριν μερικές εβδομάδες ότι δηλαδή ο κ. Λαυρεντιάδης αναμένεται να τεθεί έκτος βιομηχανίας….

ΈΝΣΤΑΣΗ

Στο μεταξύ ένσταση  κατατέθηκε  χθες το πρωί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης κατά της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας  κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου που εγκρίνει τη μεταβίβαση της άδειας λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων  στην εταιρεία Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε.

Την ένσταση που κατατέθηκε, όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη,  την  υπογράφουν πολίτες του Νομού Καβάλας, όπου προβάλλεται  σειρά νομικών επιχειρημάτων που αφορούν στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας κατά τις διαδικασίες αδειοδότησης  καθώς και ζητήματα  που αφορούν την τήρηση των περιβαλλοντολογικών όρων λειτουργίας της Βιομηχανίας.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ

Σήμερα και αύριο   θα πραγματοποιηθεί προειδοποιητική σαρανταοκτάωρη απεργία και κλείσιμο των καταστημάτων του Σωματείου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Νομού Καβάλας.  Οι πράκτορες αρνούνται να υπογράψουν νέες συμβάσεις πρακτόρευσης  καθώς  με αυτές  υποστηρίζου ότι υποδουλώνονται οικονομικά στην ΟΠΑΠ ΑΕ  καθώς και ότι χάνουν όλα τα δικαιώματα τους.

 ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

Ως γνωστό με  απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ορίστηκαν οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες και οι αρμοδιότητές τους. Στην Ανατολική Μακεδονία ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, από την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ορίστηκε ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και ο κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, από την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, ορίστηκε Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Ο κ. Αντωνιάδης δήλωσε  ότι το στοίχημα  για τον ίδιο και την Περιφέρεια είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο κ. Αντωνιάδης σημείωσε πως η φετινή χρονιά έχει ορισθεί ως έτος τουρισμού για τη Περιφέρεια  και ως εκ τούτου οι ευθύνες του είναι βαριές.

ΒΡΟΧΕΣ

Αρκετά προβλήματα χθες στην Καβάλα λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης. Το κυκλοφοριακό στο φόρτε του καθώς οι περισσότεροι προτίμησαν την κάθοδο τους στο κέντρο της πόλης με τα ΙΧ οχήματα τους….

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Και φυσικά για μία ακόμη φορά ο εφιάλτης της εύρεσης χώρου στάθμευσης στην πόλη της Καβάλας  ήταν ανείπωτος..  Τα πεζοδρόμια αναστέναξαν…

ΝΕΟ ΦΕΡΡΥ

Την Κυριακή 19 Μαρτίου αναμένεται να καταπλεύσει στο Λιμάνι της  Καβάλας το νέο φέρρυ μπόουτ της εταιρίας «Φιλίαγκος»! Και το όνομα αυτού  «Νικητής». Θα αναλάβει να εκτελεί δρομολόγια από Καβάλα για Θάσο και αντίστροφα.. . Ας ελπίσουμε να αλλάξει κάτι ως προς τον αριθμό των δρομολογίων κυρίως στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου… Λέμε τώρα….

ΔΕΝ

Επίσης μάλλον δεν θα επανέλθει στα δρομολόγια της Καβάλας – Θάσου  το υδροπτέρυγο «Ήλιδα ΙΙ» καθώς  για την περίοδο του φετινού Καλοκαιριού δηλώθηκε στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών  στα  δρομολόγια των Ιονίων νήσων. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να το κρατήσουμε….

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Άλλωστε η δήμαρχος κ. Τσανάκα απουσιάζει στην Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου..

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση