Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την κατανάλωση στα καύσιμα τους θερινούς μήνες ο πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Φώτη Πούλος, καθώς και οι τιμές κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σχολίασε όμως ότι η πιθανότητα αύξησης στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα είναι ένα ακόμη πλήγμα για τους βενζινοπώλες και τους καταναλωτές.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ κ. Κώστας Αντωνιάδης αναφορικά με το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, δεδομένου ότι τα αποτελέσματα είναι ορατά. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπήρξε το παραμικρό πρόβλημα με τον ιό του Δυτικού Νείλου ή του ιού Ζίκα  λόγω των έγκαιρών και συστηματικών ψεκασμών κατά των κουνουπιών.

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ

Στις 9 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή της Αγοράς στην Καβάλα με μεγάλες εμπορικές προσφορές και 3 μουσικά δρώμενα σε αντίστοιχες περιοχές στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδη, η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με το Σύλλογο Φροντιστηρίων σε μία προσπάθεια τόνωσης της εμπορικής κίνησης αλλά και της ψυχαγωγίας των δημοτών. Παράλληλα στοχεύουν η γιορτή αυτή να γίνει θεσμός όπως ακριβώς και η Λευκή Νύχτα.

ΥΠΟΠΤΗ

Ύποπτη χαρακτήρισε τη φωτιά που ξέσπασε στο Ύψωμα Βασιλάκη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας κ. Σωτήρης Κορέλας καθώς εκδηλώθηκε σε μία δυσπρόσιτη περιοχή. Ευτυχώς την εντόπισε άμεσα ο φύλακας και ειδοποίησε την υπηρεσία που παρενέβη αποτελεσματικά καθώς κάηκαν μόλις 50 τ.μ. δασικής έκτασης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ο αγώνας συνεχίζεται, δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καβάλας κ. Ευθύμης Μακρογιάννης αναφορικά με την προσπάθεια που γίνεται να επιστρέψουν οι απολυμένοι της ΒΦΛ στο εργοστάσιο. Όλο το βάρος πέφτει τώρα στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις 6 Σεπτεμβρίου.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

Συνολικά 14 μεταπτυχιακά «τρέχει» το ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας Θράκης σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Αθανάσιο Μητρόπουλο, δύο εξ` αυτών δωρεάν και τα υπόλοιπα με δίδακτρα. Το ΤΕΙ είναι το μοναδικό Ίδρυμα στην χώρα που διαχειρίζεται τέτοιο αριθμό μεταπτυχιακών την ίδια ώρα που τα παρακολουθούν και φοιτητές από άλλα ΑΕΙ, όπως των Αθηνών! Παράλληλα φέτος αναμένεται να εισαχθούν 500 περισσότεροι νέοι σπουδαστές στο ΤΕΙ, γεγονός που αντικατοπτρίζει και τη δυναμική του.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου ξεκινά με μία παράσταση απόψε στην Παλαιά Μουσική, στις 8.30 το βράδυ.  Η  Καβαλιώτισσα σοπράνο, Σοφία Μιχαηλίδου, μαζί με τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα και το χορευτή Γιώργο Παπαθανασίου θα μας παρουσιάσουν την “Ντολίτα στο Μόντε Κάρλο” μία μουσικοχορευτική παράσταση.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα παρουσιάσουμε αυτή την παράσταση στα πλαίσια του 17ου Φεστιβάλ Παπαϊωάννου στο μαγευτικό αυλόγυρο της Παλαιάς Μουσικής» όπως δηλώνει  η Σοφία Μιχαηλίδου.

ΠΟΛΥ ΜΠΕΤΟΝ…

Πολύ συζήτηση γίνεται για τα έργα στην οδό Πιπίνου στις Καμάρες, καθώς οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι πάρα πολλές και δικαιολογημένες, καθώς το έργο μεταξύ άλλων είναι και κακόγουστο και προσβάλει το μνημείο…

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Παναγίας «Το Κάστρο» κ. κ. Φώτης Λαζαρίδης δήλωσε ότι « Όσο για τα έργα στην Πιπίνου, έπεσε πολύ μπετόν, δεν συμφωνούμε και ελπίζουμε σε παρεμβάσεις μια και είναι έργα ΕΣΠΑ που πρέπει να ολοκληρωθούν βάσει προδιαγραφών. Και έπεσε τελικά τόσο μπετόν στην συνοικία της Παναγίας, που δεν έπεσε πουθενά αλλού. Και να σκεφθεί κανείς ότι εμείς αν θέλουμε να κάνουμε κάτι με μπετόν μας βγάζουν την Παναγία. Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει, γιατί δεν είναι καλαίσθητα αυτά που γίνονται και ελπίζουμε να γίνουν οι παρεμβάσεις για να επιδιορθωθούν τα άσχημα».

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το Εκθεσιακό Κέντρο στη Νέα Καρβάλη, σε ότι αφορά την αποκατάσταση των φθορών που υπέστη από τη φιλοξενία των προσφύγων. Ήδη έχει τοποθετηθεί η μοκέτα, ενώ αναμένονται τα διαχωριστικά πάνελ για τα περίπτερα. Έτσι από ότι φαίνεται το αργότερο στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών και η ετήσια έκθεση του Επιμελητηρίου θα γίνει κανονικότατα.

ΕΚΘΕΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια έκθεση του Επιμελητήριου θα γίνει τον Οκτώβριο παράλληλα με το Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής του ΤΕΙ. Στο Επιμελητήριο είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την επιτυχία της έκθεσης καθώς έχουν μειώσει σημαντικά τα κόστη για τους επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν. Και πιστεύουμε ότι και φέτος η έκθεση θα έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή επιχειρηματιών.

ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Προχθές σημειώθηκε ένα συμβάν στη Βιομηχανία Λιπασμάτων καθώς από τις καμινάδες βγήκαν μαύροι καπνοί. Ο διευθυντής του εργοστασίου κ. Νίκος Μπεχράκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα, απλώς γινόντουσαν κάποιες δοκιμαστικές εργασίες.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ

Στο Δήμο Νέστου πραγματικά γίνεται πολύ καλή δουλειά. Επιχειρείται ένα συμμάζεμα κι όχι μόνο. Προχθές που βρεθήκαμε και στο κάμπινγκ της Κεραμωτής διαπιστώσαμε τη δουλειά που έχει γίνει. Ένα  κάμπινγκ πραγματικό στολίδι που σώθηκε από τη κατεδάφιση την τελευταία στιγμή επειδή κάποιοι ζήλεψαν την ανάπτυξη του…

ΠΑΙΔΙΚΟΙ

Μεγάλη αισιοδοξία επικρατεί στο νομικό πρόσωπο «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας σε ότι αφορά τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν φέτος στους Παιδικούς Σταθμούς. Έχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά από την πρόεδρο του νομικού προσώπου κ. Δρακονάκη κι έτσι σχεδόν όλες οι αιτήσεις για το ΕΣΠΑ θα γίνουν δεκτές. Που σημαίνει δωρεάν φιλοξενία παιδιών και βρεφών!

ΣΤΟ ΠΑΛΗΟ

Στο Παληό βρίσκονται τα συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας και επιχειρούν ένα γενναίο λίφτινγκ από χόρτα και απορρίμματα. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό όπως διαπιστώσαμε προσωπικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *