Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια…..

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ο Δήμος Καβάλας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα είδη Παντοπωλείου, ΒΥΣ, ελαιόλαδο, κρέας και φέτα από Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου έως Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι οι παραλαβή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί για τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας από το σημείο διανομής – Κεντρικές Αποθήκες Δήμου Καβάλας Στρατόπεδο Κωτσάλου και για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων από το σημείο διανομής Παλαιό Δημαρχείο Φιλίππων – Κρηνίδες.

ATYXHMA

Έγινε και αυτό! Ενημερώθηκε την Δευτέρα το Α’ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για τραυματισμό 45χρονου αλλοδαπού στην περιοχή “ΓΚΙΟΛΑ”  Θάσου μετά την εκτέλεση βουτιάς στη θάλασσα, από βραχώδες σημείο. Ο άνδρας τοποθετήθηκε σε φορείο με τη συνδρομή στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και ακολούθως, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για περεταίρω ιατρική περίθαλψη.   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας θα παραμείνει κλειστό από σήμερα έως και την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, λόγω ετήσιων τακτικών εργασιών συντήρησης.

ΤΕΕ

Σε συνέχεια σχετικού εγγράφου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προκειμένου να συγκροτηθούν άμεσα τα Συμβούλια Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) (Α) και (Β) στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας καλεί  τα μέλη του  να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την εκπροσώπηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους στη φόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.teeam.gr

Οι ενδιαφερόμενοι Μηχανικοί θα πρέπει να έχουν δωδεκαετή επαγγελματική εμπειρία σε θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας ή οκταετή εμπειρία, εφόσον διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε συναφές γνωστικό αντικείμενο ή μελετητικό πτυχίο κατηγορίας 1 ή 2.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Ξεκίνησε η διαδικασία δηλώσεων των κατοίκων της Πανναγίας για το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε πως θα ξεκινήσουν μία διαβούλευση με τους κατοίκους ώστε να εξετάσουν  πως θα εφαρμοστεί το μέτρο. Παράλληλα ο Σύλλογος Κατοίκων Παναγίας συμφώνησε απόλυτα με τη εφαρμογή του μέτρου.

ΨΑΡΙΑ

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εντοπίστηκαν νεκρά ψάρια σε λίμνες. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιείας κ. Ανδρέα Καραγιώργη έγιναν τοξικές μελέτες και δεν εντοπίστηκε κάτι το ανησυχητικό. Το φαινόμενο  εντοπίζεται στην έλλειψη οξυγόνου στα ύδατα οπόταν αναμένεται να προβούν σε ενίσχυση τους με οξυγόνο.  

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Επέστρεψαν στα σχολεία οι Σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας και ενημερώθηκαν για τα καθήκοντα τους. Σύμφωνα με την πρόεδρο τους κ. Φωτεινή Στρουμπούλη   όλες οι καθαρίστριες που ειδοποιήθηκαν  ανέλαβαν καθήκοντα για 3 ώρες. Η κ. Στρουμπούλη υποστηρίζει ότι οι 3 ώρες δεν επαρκούν για τον πλήρη καθαρισμό των σχολειών.

ΜΑΣΚΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας σε ανακοίνωση του σημειώνει την ανάγκη χρήσης της μάσκας. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Αλέξη Πολίτη η μάσκα είναι απαραίτητη στα σχολεία για τους μικρούς μαθητές. Επεσήμανε δε ότι δεν προκαλούνται υγειονομικά προβλήματα με την χρήση της.

ΑΕΡΙΟ

Με ανακοίνωση του ο Περιφερειάρχης κ. Μέτιος γνωστοποίησε το έργο της σύνδεσης όλων των Νομών με το δίκτυο φυσικού αερίου. Η Καβάλα θα συνδεθεί με το δίκτυο τελευταία καθώς σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή ο αγωγός έρχεται με μεγάλη πίεση και απαιτείται να κατασκευαστεί ένας σταθμός αποσυμπίεσης. Αυτός ο σταθμός δεν είχε σχεδιαστεί για την Καβάλα κάτι που σχεδιάζεται σήμερα. 

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού της τιμής αποζημίωσης των επικειμένων της πράξης εφαρμογής Περιγιαλίου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε  την Δευτερα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Κατοίκων Περιγιαλίου  κ. Παναγιώτη Μαμτσαδέλη έγινε πλέον το πρώτο βήμα καθώς για τα έργα οδοποιίας θα αποζημιωθούν όλοι όσοι μέρος της ιδιοκτησίας τους θα απαλλοτριωθεί.

ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ

Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Χρυσούπολης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας διαθέτει μόνιμο Ιατρό Φυσίατρο.

Ο Φυσίατρος συντονίζει τη Διεπιστημονική Ομάδα, η οποία απαρτίζεται από Ψυχολόγο, Κοινωνιολόγο, Εργοθεραπευτή, Φυσικοθεραπευτή, Λογοθεραπευτή, Νοσηλευτές.

Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ εξυπηρετεί κατόπιν ραντεβού , όλων των ηλικιών και ασφαλιστικών ταμείων.

ΖΕΣΤΗ

Μας τρέλανε η παρατεταμένη ζέστη…..

ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού τις τελευταίες 5 ημέρες στο Νοσοκομείο Καβάλας!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Άπαντες ετοιμάζονται για το άνοιγμα των σχολείων την Δευτέρα. Άντε να δούμε τι θα δούμε…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *