Κύριο άρθροΣχόλια

Σχόλια….

ΔΙΚΤΥΟ

Δημοπρατείται από τη ΔΕΔΑ η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη και Δράμα, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για το σπουδαιότερο αναπτυξιακό έργο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κομοτηνή ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος.

Σε ό,τι αφορά το δίκτυο της Καβάλας, ο κ. Μέτιος σημείωσε ότι για να προχωρήσει θα πρέπει να προχωρήσει και η κατασκευή από τον ΔΕΣΦΑ των Σταθμών Μέτρησης και Μείωσης Πίεσης στο Χαλκερό, ενώ για την Ορεστιάδα ανέφερε ότι η ΔΕΔΑ επεξεργάζεται τους όρους για την ασφαλή μεταφορά του φυσικού αερίου με ειδικά βυτιοφόρα οχήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ

Έτσι για μία ακόμη φορά η Καβάλα έμεινε τελευταία στην σύνδεση με το φυσικό αέριο…. Και αυτό διότι δεν είχε σχεδιαστεί η διαδικασία από την προηγούμενη κυβέρνηση…

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Στην ολοκλήρωση της διαδικασίας καθορισμού της τιμής αποζημίωσης των επικειμένων της πράξης εφαρμογής Περιγιαλίου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε αρχικά ο κ. Μουριάδης, επρόκειτο για μια ουσιαστική εκκρεμότητα, που έπρεπε να λυθεί για να μπορέσει να προχωρήσει η υλοποίηση του Σχεδίου Περιγιαλίου, μια εκκρεμότητα που έπρεπε να είχε τελειώσει το 2016.

Το θέμα είχε κολλήσει για υπηρεσιακούς λόγους στην Περιφέρεια και πλέον έχει υπογραφεί η αποζημίωση των επικειμένων, που συνεπάγεται ότι ο Δήμος Καβάλας από εδώ και πέρα μπορεί να ανοίξει τους δρόμους και να αρχίσει να υλοποιεί το Σχέδιο Περιγιαλίου, σημείωσε ο δήμαρχος Καβάλας.

ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας επανέφερε όλα τα δρομολόγια του στην παραλιακή γραμμή από Καβάλα προς Ελαιοχώρι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Κώστα Πανταζή τα προγραμμάτισαν εκ νέου για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό. Υπενθυμίζεται ότι λόγω οικονομικής κρίσης το Υπεραστικό ΚΤΕΛ είχε μειώσει τα δρομολόγια  αλλά μετά από διαμαρτυρίες του επιβατικού κοινού τα επανέφερε τροποποιημένα.

ΠΑΓΓΑΙΟ

Ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης υπέγραψε την σύμβαση του έργου της αποκατάστασης των Κατασκηνώσεων Νέας Περάμου. Πρόκειται για εργασίες απαραίτητες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την θεομηνία του περασμένου Ιουνίου 2019.  ΣΧΟΛΕΣ

Οι Ιδιοκτήτες Σχολών Υποψηφίων Οδηγών διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι μόλις δύο υποψήφιοι τους οδηγοί δίνουν  θεωρητικές εξετάσεις την εβδομάδα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Σχολών κ. Ανδρέα Κορδύλη συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνιάδη και έως σήμερα θα υπάρξει απάντηση του.

ΟΣΜΑΝ

Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας την απελευθέρωση του ακτιβιστή Οσμάν Καβάλας. Σύμφωνα με  τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού κ. Γιάννη Βύζικα, ο Οσμάν Καβάλας είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου και επίτιμος δημότης Καβάλας.  Ως εκ τούτου πιέζουν για την απελευθέρωση του.

ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθησαν, στον Αερολιμένα Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Καβάλας, δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα με τη χρήση πλαστών εγγράφων.

Συγκεκριμένα, οι δράστες μετέβησαν στο παραπάνω αεροδρόμιο, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Φραγκφούρτη Γερμανίας, όπου κατά τον έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς δύο  πλαστά δελτία ταυτότητας των πολωνικών αρχών, τα οποία και κατασχέθηκαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πολλοστή φορά που αλλοδαποί προσπαθούν να διαφύγουν στο εξωτερικό από το Αεροδρόμιο Καβάλας κάτι που μας εκθέτει…

ΔΩΡΕΑ

Την Δευτέρα   στις 10 π.μ.  η εταιρεία ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΛΤΔ δια της εκπροσώπου της  Δρ. Θεοδώρα Κουλουρά Διευθύντρια της εταιρείας, παρέδωσε  3 στολές στεγανού τύπου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής ευθύνης.

ΣΚΑΚΙ

Από την   Δευτέρα  άρχισε στο Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας η νέα εκπαιδευτική περίοδος, με πιστή τήρηση του εγκεκριμένου για το σκάκι υγειονομικού πρωτοκόλλου. 

Τα μαθήματα σκακιού στα τμήματα αρχαρίων και οι προπονήσεις των προχωρημένων θα γίνονται καθημερινά από 4 έμπειρους εκπαιδευτές – προπονητές στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στις 20.00 στην κεντρική πλατεία το Τ. Σ Καβάλας της ΚΝΕ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού  Νοσοκομείου Καβάλας (που έχει άλλη είσοδο και όχι τη γενική είσοδο του Νοσοκομείου.)  Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 7/9- Παρασκευή 11/9 από τις 8.30-13.30 και το Σάββατο 12/9 από τις 10.00- 12.00.

ΝΕΣΤΟΣ

Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Νέστου, για την περίοδο από τις 4 Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2021, με απόφαση που εξέδωσε ο Δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης.  Πιο συγκεκριμένα, ανανεώθηκε η θητεία του Αντιδημάρχου Δημοτικής Ενότητας Κεραμωτής Δημήτρη Βλάχου όπως και του Ιωάννη Τερζόπουλου ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ορεινού και γι’αυτή την περίοδο.

Ο Θόδωρος Κουμπίδης διατηρεί τη θέση του Αντιδημάρχου, με αρμοδιότητα των οικονομικών και των διοικητικών θεμάτων, όπως και των θεμάτων των επιχειρήσεων, καταστημάτων και εμπορίου.

Η δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γατούλα, αναλαμβάνει ως άμισθη Αντιδήμαρχος τον νεοσύστατο τομέα της Κοινωνικής Προστασίας.

Παραμένει Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών ο Κωνσταντίνος Χιώτης ενώ ορίζεται άμισθος Αντιδήμαρχος Υποδομών και Δικτύων ο Γεώργιος Κιοτζένης με ευθύνη την εποπτεία και εκτέλεση έργων οδοποιίας κτιριακών έργων και έργων υπαίθριων χώρων.

Τέλος, ορίζεται Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος ο Δημοτικός Σύμβουλος Αλέξανδρος Πουταχίδης.

Με την ίδια απόφαση ο Δήμαρχος Σάββας Μιχαηλίδης, ορίζει πως κατά την απουσία του, θα ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου, ο Αντιδήμαρχος Θόδωρος Κουμπίδης.

ΠΟΛΥΛΟΓΙΑ

Η πολυλογία συνεχίζεται στις συνεδριάσεις; Του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας… Υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν ένα δημοτικό συμβούλιο δικό τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *