Σχόλια….

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας απέστειλε επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη με θέμα την οικονομική ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.  Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να εφαρμόσει η Περιφέρεια ανάλογη απόφαση του  Περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα να ενισχύσει οικονομικά με το ποσό των 150 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά, το οποίο προέρχεται από ευρωπαϊκούς πόρους, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της περιφέρειάς του, που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Με απόφαση του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, συστήνεται επιτροπή για την παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος στήριξης καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, προς επανασύνδεση του δικτύου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η εν λόγω επιτροπή θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του Δήμου Καβάλας, έναν εκπρόσωπο του Διαχειριστή του ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. Α.Ε) και έναν εκπρόσωπο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, για την εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων και την αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης των αιτούντων, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία χορήγησης ειδικού βοηθήματος και παροχής της εντολής για την επανασύνδεση των ευπαθών καταναλωτών.

ΣΚΑΚΙ

Από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου αρχίζει στο Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας η νέα εκπαιδευτική περίοδος, με πιστή τήρηση του εγκεκριμένου για το σκάκι υγειονομικού πρωτοκόλλου. 

Τα μαθήματα σκακιού στα τμήματα αρχαρίων και οι προπονήσεις των προχωρημένων θα γίνονται καθημερινά από 4 έμπειρους εκπαιδευτές – προπονητές στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Στα πλαίσια του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Σεπτέμβρη στις 20.00 στην κεντρική πλατεία το Τ. Σ Καβάλας της ΚΝΕ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού  Νοσοκομείου Καβάλας (που έχει άλλη είσοδο και όχι τη γενική είσοδο του Νοσοκομείου.)  Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 7/9- Παρασκευή 11/9 από τις 8.30-13.30 και το Σάββατο 12/9 από τις 10.00- 12.00.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αρκετά ικανοποιητική ήταν η τουριστική κίνηση για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Θάσο τον Αύγουστο. Σύμφωνα όμως  με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννη Μαρκιανό ήδη προγραμματίζουν  για το επόμενο καλοκαίρι καθώς το φετινό ήταν απογοητευτικό.

ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Αλλάζει το καθεστώς χορήγησης αντιβιοτικών στους ασθενείς καθώς πλέον η χορήγηση τους θα γίνεται μόνον με συνταγογράφηση. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή σε δηλώσεις της διευκρίνισε ότι δεν τους επιτρέπεται πλέον να χορηγούν αντιβιοτικά χωρίς ηλεκτρονική συνταγή γιατρού.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει τα σχολεία απροετοίμαστα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ΣΤΗΝ ΕΡΤ Καβάλας η βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου.  Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  υπογράμμισε πως δεν υπάρχει ετοιμότητα για την λειτουργία των σχολείων υπενθυμίζοντας ότι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας εξέδωσαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η δικαστική χρονιά και στην Καβάλα με ιδιαίτερα επιβαρυμένο πρόγραμμα δικαστικών υποθέσεων. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος υπογράμμισε ότι οι δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν είναι πάρα πολλές.

ΔΣ

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας   θα γίνει στις 07 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα  με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα της έγκρισης παράτασης Οριακής Προθεσμίας του έργου «Συντηρήσεις – επισκευές στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας.  

ΕΦΡΑΞΕ…

Προχθές το απόγευμα έφραξε το δίκτυο αποχέτευσης στον Αμυγδαλεώνα και το Ζυγό καθώς εντοπίσθηκαν μορομάντιλα και άλλα υλικά στο δίκτυο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη πρόκειται για μία ανεύθυνη συμπεριφορά που κοστίζει στην  επιχείρηση και στους καταναλωτές.

ΝΤΡΟΠΗ

Και είναι πραγματικά ντροπιαστικό να ξεφορτώνονται οι συμπολίτες μας ότι τους βολεύει στις αποχετεύσεις…

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σε φάση προετοιμασίας της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων βρίσκεται η Πςεριφερειακή Διεύθυνση Παιδείας. Ο πρόεδρος της κ. Κώστας Μπαντίκος υπογράμμισε πως βρίσκονται σε επαφή με όλες τις διευθύνσεις σχολείων για την καλύτερη δυνατή επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας για την  παραχώρηση της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής στην Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Η Εταιρεία σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Αρχέλαο Γρανά θα υποβάλλει στην Μητρόπολη την αντιπρόταση της καθώς η Μητρόπολη ζήτησε την αγορά του κτιρίου.

ΑΠΟΧΗ

Συνεχίζεται η αποχή των εργαζομένων του ΕΚΑΒ από την μεταφορά των Δευτερογενών Περιστατικών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη συνεχίζουν την κινητοποίηση τους έως να γίνουν προσλήψεις στο Νοσοκομείο Καβάλας.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Επαγγελματίες της Ηρακλείτσας με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Σαρρή διοργάνωσαν χθες  μουσική εκδήλωση στην ταβέρνα του κ. Σαρρή, για να προμηθευτούν έναν απινιδωτή για να δοθεί ως δωρεά στην Αστυνομία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.