Σχόλια….

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Πρωτομηνιά σήμερα, καλό Σεπτέμβριο!!! Βέβαια η θερμοκρασία δεν θυμίζει Σεπτέμβριο, αλλά είπαμε, φέτος τα είδαμε όλα…..

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ…

Από την άλλη στην  Καβάλα η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ελεγχόμενη. Ευτυχώς…

ΣΧΟΛΕΙΑ…

Πολλοί γονείς ρωτούν πότε τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία… Από ότι φαίνεται μάλλον στις 14 Σεπτεμβρίου…

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Με 1.250.000 ευρώ θα ενισχυθεί το Νοσοκομείο Καβάλας από την Περιφέρεια για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού λόγω του κορωνοϊού. Ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος το ανακοίνωσε αυτό από την Καβάλα και το Νοσοκομείο της. Ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε ότι είναι μία πολύ γενναία απόφαση.

Με απόφαση του κ. Μέτιου θα ενισχυθούν   με περίπου 12 εκ. ευρώ  οι  δομές υγείας της Περιφέρειας προκειμένου να καλυφθεί το μισθολογικό κόστος των 240 ατόμων που προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ιατρικού και παρα-ιατρικού προσωπικού.

ΘΑΣΟΣ

Υποτονική ήταν η τουριστική κίνηση το φετινό καλοκαίρι στη Θάσο. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης σημείωσε πως η κατάσταση για τους επαγγελματίες ήταν οικτρή.

Όπως σχολίασες στην  ΕΡΤ Καβάλας άλλες χρονιές το νησί έσφυζε από ζωή και τώρα η εικόνα είναι σαν να είμαστε τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Πικρή γεύση αφήνει η περίοδος των θερινών  εκπτώσεων για τους εμπόρους της Καβάλας, εκπτώσεις που ολοκληρώθηκαν χθες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη η πτώση που σημειώθηκε στην αγοραστική κίνηση σε σχέση με πέρυσι είναι της τάξης του 50%.

Ο κ. Λεμονίδης σημείωσε ότι ανέμεναν τις εκπτώσεις για να αυξήσουμε τους τζίρους μας αλλά αυτό δεν επετεύχθη διότι ούτε το τουριστικό κύμα ήρθε στην περιοχή μας και η εσωτερική κατανάλωση ήταν σε χαμηλά επίπεδα.

ΥΠΟΤΟΝΙΚΑ

Από την άλλη γενικά όλα κινούνται υποτονικά στην Καβάλα. Ο κορωνοϊός δεν άφησε τίποτε άθιχτο..

ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ..

Μόνον οι παραλίες χθες θύμιζαν καλοκαίρι…  Καρφίτσα δεν έπεφτε…

ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στο ΚΕΠ Αμυγδαλεώνα και σύντομα θα τοποθετηθεί και ΑΤΜ. Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι σε εξέλιξη είναι και οι διαδικασίες αναβάθμισης του σχολείου Κρηνίδων.

Παράλληλα  πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από την Επιτροπή Εντοπισμού- Καταγραφής και Αποτίμησης Ζημιών που προκαλούνται από πλημμύρες και λοιπές θεομηνίες ΠΕ Καβάλας, μετέβησαν στα Λιμενάρια Θάσου όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις πληγείσες επιχειρήσεις και ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας παρακολούθησε τις εργασίες καθαρισμού του κεντρικού ρέματος των Λιμεναρίων που εκτελεί η ανάδοχος εταιρεία εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ.

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Με τις αθλήτριες του ΟΚΑΚ, Μαρία Ζαχαρούδη, Ανατολή Μιχαηλίδου και Σοφία Ιωσηφίδου, οι οποίες διέπραψαν κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου που διεξήχθη στην Πάτρα, συναντήθηκε την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στο δημαρχιακό μέγαρο, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Μουριάδης απένειμε τα εύσημα τόσο στις αθλήτριες του ΟΚΑΚ όσο και στην πρόεδρο του Ομίλου, Κατερίνα Δράκου, για τις επιδόσεις και τη συνολική τους παρουσία στον χώρο του κλασικού αθλητισμού, ενώ υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Καβάλας θα στηρίξει με κάθε τρόπο την προσπάθεια που καταβάλλουν όχι μόνο για να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο, αλλά και για να κάνουν ξανά υπερήφανους όλους τους Καβαλιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Ζαχαρούδη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος Κ23 στο έπταθλο, ενώ η Σοφία Ιωσηφίδου και η Ανατολή Μιχαηλίδου, μαζί με τις Άννα Δάφτσου και Θάλεια Παπαδοπούλου, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στη σκυταλοδρομία 4×100.

ΜΗΝΥΜΑ

Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης  σε μήνυμα του  συγχαίρει  όλα τα παιδιά που κατάφεραν να εισαχθούν στις σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και εύχεται  από καρδιάς να αποκτήσουν πλούσιες εμπειρίες και να διευρύνουν το επίπεδο των γνώσεων τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Παράλληλα τονίζει ότι οι μαθητές που έμειναν μακριά από τον στόχο τους, δεν πρέπει να εγκαταλείψουν την προσπάθεια.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ  – Ποιοι οι δικαιούχοι & πως μπορούν να αιτηθούν κρατική επιδότηση  διάρκειας 9 μηνών» την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου στις 3 το απόγευμα.

 Σκοπός της εκδήλωσης είναι η αναλυτική πληροφόρηση των δυνητικών δικαιούχων για τη ρύθμιση & επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας όσων επλήγησαν οικονομικά από τον COVID-19. Το πρόγραμμα αφορά στην κρατική επιδότηση των δανείων που βαρύνουν και απειλούν την κύρια κατοικία.

 Κεντρικός ομιλητής ΘΑ ΕΙΝΑΙ ο κ.  Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, του Υπουργείου Οικονομικών.

ΚΤΕΛ

Ολοκληρώθηκαν χθες  τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για την ακτή του Μπάτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα κ. Γιάννη Χαλεπιάδη η γραμμή φέτος ήταν σκέτη αποτυχία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.