Σχόλια…

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»

Σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε  σήμερα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου για το Ίδρυμα για το Ειδικό Παιδί «Αγία Μαρίνα» στις 10 το πρωί.  Κατά την διάρκεια της  αναλύθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις επαφές που είχαν οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου για την ένταξη του Ιδρύματος στην Κοινωνική Πρόνοια με στόχο την διάσωση του Ιδρύματος που λόγω υπέρογκων οφειλών προς το ΙΚΑ κινδυνεύει με κλείσιμο. Η σκέψη που κυριάρχησε είναι να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας αυτοτελής  απαλλαγμένος από τα χρέη του παρελθόντος και ιδιαίτερα του ΙΚΑ που πνίγουν το Ίδρυμα.  Το κλίμα στην σύσκεψη ήταν πιεστικό και άπαντες ήταν προβληματισμένοι για το αύριο του Ιδρύματος. ….

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Σε αντικείμενο αντιπαράθεσης εξελίχθηκε   η ενέργεια του   Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου  Μαρκόπουλου να  υπογράψει την αδειοδότηση της εταιρείας Λιπάσματα Καρβάλης  Α.Ε. κατόπιν εισήγησης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Αξίζει να σημειωθεί ότι προχθές  το απόγευμα σε κοινή συνεδρίαση των Υπουργείων  Ανάπτυξης  και Εργασίας αποφασίστηκε να υπάρξει ενδελεχής εξέταση   της απόφασης του κ. Μαρκόπουλου καθώς θεωρείται ότι η υπόθεση έχει πολλά κενά σημεία όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας κ. Νεφελούδης και ενδεχομένως να υπάρξει ένσταση κατά της απόφασης αδειοδότησης. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων κ. Νίκος Βογιατζίδης χθες  κατηγόρησε τον κ. Μαρκόπουλο ότι βιάστηκε να προβεί σε αυτή την ενέργεια παρότι σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ελέγχου της βιομηχανίας συνολικά από δημόσιους ελεγκτές. Ο κ. Μαρκόπουλος απάντησε ότι δεν επηρεάζεται η διαδικασία της αδειοδότησης από τον έλεγχο που γίνεται στην λειτουργία της βιομηχανίας.

ΠΟΛΛΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Πάντως αν  κρίνουμε από την διάσταση που έλαβε το θέμα αυτό είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλά επεισόδια στο σήριαλ…  Την ίδια ώρα που η αγωνία έχει κορυφωθεί και μεταξύ των εργαζομένων αλλά και των απολυμένων…

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ

Το θέμα αλλαγής όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας όπως το έθεσε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή όδευσης κ. Παναγιώτης Αρσονιάδης. Σύμφωνα με τον ίδιο ο αγωγός απειλεί τις ζωές τους αφού διέρχεται μέσα από καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατοικίες και η εταιρία έχει ως μοναδικό επιχείρημα το υψηλό κόστος για τη μη αλλαγή όδευσης του αγωγού. Η δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα υποστήριξε ότι ουδέποτε είχαν τέτοια ενημέρωση από την εταιρία, ενώ ο κ. Αρσονιάδης αναρωτήθηκε γιατί δεν δέχεται η εταιρία τις εναλλακτικές προτάσεις όδευσης του αγωγού από το Σύμβολο Όρος ή βορειοανατολικά των Κρηνίδων ή και ακόμα μέσα από τη θάλασσα. Σημείωσε δε ότι ουσιαστικά η εταιρία δεσμεύει 440 μέτρα γης και αποζημιώνει μόνο για τα 20, τονίζοντας ότι υπάρχουν 48 υπογραφές θιγόμενων δημοτών που θα κινηθούν νομικά εις βάρος της εταιρίας. Ο κ. Αρσονιάδης σημείωσε ότι ο αγωγός θα περάσει πάνω από το πτώμα τους, κάνοντας λόγο για περιβαλλοντικό έκτρωμα στην περιοχή του Ζυγού, όπου έχουν  φτάσει μέχρι σήμερα οι εργασίες  του αγωγού. Η δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει μια σύσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς, υπό την αιγίδα του Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας Θράκης κ. Μέτιου και τη συμμετοχή των βουλευτών για το όλο θέμα.

ΔΟΪΡΑΝΗΣ

Επίσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  έγινε εκτενής αναφορά στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πεζοδρόμηση που έγινε στο τμήμα της οδού Δοϊράνης μεταξύ των οδών Ομονοίας και Καράνου. Ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών της περιοχής κ. Χατζηθεοδοσίου Νίκος τόνισε πως έτσι όπως έχει γίνει ο δρόμος ουσιαστικά δεν είναι πεζόδρομος και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση ούτε άτομα με αναπηρίες αλλά ούτε και μία μητέρα με ένα καρότσι  ενώ είναι γεμάτος με τραπεζοκαθίσματα. Υπενθύμισε ότι αυτός ο δρόμος ήταν εμπορικός εδώ και 100 χρόνια τονίζοντας ότι έχει γίνει ένα έκτρωμα εκεί και ζητώντας αυτός ο δρόμος να ξαναγίνει κανονικός για τη διέλευση οχημάτων. Η κ. Τσανάκα δήλωσε ότι θα το επανεξετάσουν το θέμα, τονίζοντας ότι επειδή είναι πεζόδρομος δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να περνάνε αυτοκίνητα! Υπενθυμίζουμε ότι πράγματι αυτή η μικρή λωρίδα του δρόμου ουδέποτε πεζοδρομήθηκε με την έννοια της πλακόστρωσης.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Σε δύο Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις έλαβε μέρος  η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια», στης Ινδίας που ξεκίνησε στις 21 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε  στις 23 Φεβρουαρίου και στου Βελιγραδίου Σερβίας που ξεκίνησε στις   23 Φεβρουαρίου και ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή.  Η πρόεδρος της επιχείρησης κ. Ιωσηφίδου αναφορικά με την συμμετοχή τους στην Ινδία, ανέφερε πως η επιλογή τους δικαιώθηκε καθώς συμμετέχει και η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά.

ΛΕΥΚΗ

Οριστικά στις 5  Μαΐου θα πραγματοποιηθεί η Λευκή Νύχτα από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας όπως αποφασίστηκε προχθές από το ΔΣ.  Σε ότι αφορά την Λευκή Νύχτα, οι εκδηλώσεις θα επεκταθούν και στην οδό Βενιζέλου στο τμήμα που αναπλάστηκε, όπως το διαβεβαίωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης.

ΑΛΛΑΓΕΣ..

Προχθές  το πρωί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του  Δήμου Καβάλας κ. Φίλιππος Φιλιππίδης αποχαιρέτησε το προσωπικό της υπηρεσίας, επιβεβαιώνοντας τις φήμες για την επικείμενη αντικατάσταση του.   Στη θέση αυτή έχει συμπληρώσει  2,5 περίπου χρόνια.  Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αντικαθίστανται και ο αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα τον πρώην Δήμο Φιλίππων κ. Ανέστης Τσουρουκίδης. Θέση αντιδημάρχου αναλαμβάνει και  η κ. Μαρία Φρατζεσκάκη, εντεταλμένη σύμβουλος η κ. Δρακονάκη.  Προς αποχώρηση από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και ο κ.   Ζήσης Μπόνιας;  Εκ νέου Αντιδήμαρχος ο κ. Δημοσθένης Τουλκίδης.

ΣΤΑ ΟΡΕΙΑ

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης.  «Χρειάζονται άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολλά υποσχόμενες και φέτος οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα του Πολιτιστικού Αιμοδοτικού Συλλόγου Ακροβουνίου, σύμφωνα με την νέα πρόεδρο κ. Μένια Νικοπούλου.  Φέτος θα έχουν και τηγανητές πατάτες για τα μικρά παιδιά!

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Απολογισμό των 2,5 ετών διοίκησης του Δήμου Νέστου έκανε ο δήμαρχος κ. Τσομπανόπουλος στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης. Ήταν μία καλή ευκαιρία για τον κ. Τσομπανόπουλο  μέσα σε 3 ώρες να ενημερώσει τους δημότες του για το έργο που έκαναν ως νέα Διοίκηση. Και ομολογουμένως τα πήγαν πολύ καλά..

ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Εορταστικό τριήμερο από σήμερα λόγω της αργίας της Καθαράς Δευτέρας. Πολλές οι εκδηλώσεις στον Νομό καβάλας, ξεχωρίζει το γειτονικό Καρναβάλι της Ξάνθης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.