Σχόλια…..

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επιθεώρησε   τις εργασίες εγκατάστασης προθηκών στη Δημοτική Καπναποθήκη, στους χώρους που θα φιλοξενηθούν τα εκθέματα του γλύπτη και ζωγράφου, Πολύγνωτου Βαγή και του Λαογραφικού Μουσείου Καβάλας.

Το συγκεκριμένο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 889.370 ευρώ, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και αφορά τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων και την προμήθεια εξοπλισμού, με στόχο την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής μας.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καβάλας. «Η πρώτη φάση της παρέμβασής μας στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο Καβάλας-Ξάνθης και δη στο ύψος της Βιομηχανικής Περιοχής, ολοκληρώθηκε», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης «Συνεχίζουμε να συντηρούμε και να βελτιώνουμε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, κάνοντας ασφαλέστερες τις μετακινήσεις όλων των συμπολιτών μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.  Καβάλας  ημερίδα με τίτλο «Παρουσίαση του Προγράμματος HELIOS».  Η ημερίδα  περιλάμβανε  την παρουσίαση του Προγράμματος HELIOS σε φορείς της τοπικής κοινωνίας που δραστηριοποιούνται ή δύναται να δραστηριοποιηθούν στην μίσθωση ακινήτων σε πολίτες τρίτων χωρών κατόχων Δελτίων Διεθνούς Προστασίας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου Καβάλας  θα γίνει σήμερα  στις 10 το πρωί  με τηλεδιάσκεψη, με 20 θέματα.

ΠΑΝΑΓΙΑ

Ο Δήμος Καβάλας καλεί όλους τους μόνιμους  κάτοικους της χερσονήσου της Παναγίας, από 25 Αυγούστου μέχρι και  30 Σεπτεμβρίου 2020, όπως καταθέσουν αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση (citypolice@kavala.gov.gr) του Δήμου Καβάλας δικαιολογητικά   για την ελεγχόμενη στάθμευση.

ΚΤΕΛ

Έως τις 31 Αυγούστου θα συνεχιστούν τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ για την ακτή του Μπάτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα κ. Γιάννη Χαλεπιάδη η γραμμή φέτος ήταν σκέτη αποτυχία.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Μάλιστα ο κ. Χαλεπιάδης απέδωσε την μικρή κίνηση στον Μπάτη και στο πολύ υψηλό εισιτήριο που έβαλαν φέτος.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Στάση αναμονής τηρούν οι Σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας μετά την προκήρυξη των θέσεων τους. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών κ. Φωτεινή Στρουμπούλη οι θέσεις είναι μόλις 14 και η κατάσταση τους επιδεινώνεται.

ΔΥΣΚΟΛΗ

Η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης   Καβάλας χαρακτηρίζει πολύ δύσκολη την κατάσταση καθώς θα πρέπει να εφαρμοστούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο  της κ. Τότη από την στιγμή που τα μέτρα συστήνονται από τους γιατρούς πρέπει να τηρηθούν.

ΕΚΘΕΣΗ

Λόγω του κορωνοϊού η ετήσια έκθεση του Επιμελητηρίου Καβάλας δεν θα πραγματοποιηθεί μετά από 27 συναπτά έτη. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε ότι προέχει η υγειονομική ασφάλεια και αναζητούν μία εναλλακτική λύση.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά το νέο δικαστικό έτος και στην Καβάλα. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι ο κλάδος τους είναι πανέτοιμος για την έναρξη της λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου ενώ αναμένεται να εκδικαστούν αυξημένες υποθέσεις καθώς λόγω κορωνοϊού εκκρεμεί σημαντικός αριθμός.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση σε ότι αφορά τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής κ. Ξενοφών Κροκίδη τα κρούσματα είναι ελάχιστα πλην όμως χρειάζεται εγρήγορση.

ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ

Ιδιαίτερα θετική ήταν η καλοκαιρινή περίοδος στην έναρξη της για τις επιχειρήσεις εστίασης στην Ηρακλείτσα. Όμως ο  πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών κ. Γιάννης Σαρρής σημείωσε ότι αντίθετα τον Αύγουστο η κίνηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

ΚΟΥΦΛΕΡ

Στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας παραχωρήθηκε η καπναποθήκη του Κούφλερ Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.