Σχόλια…..

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

Μετά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. Χρήστου Μέτιου και της αναδόχου εταιρίας, ξεκίνησαν οι εργασίες των αντιπλημμυρικών έργων και του καθαρισμού της κοίτης των ρεμάτων σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, προϋπολογισμού 238.753,62ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης  τόνισε ότι σε συνεργασία με την υπηρεσία Τεχνικών Έργων της Π.Ε Καβάλας προχώρησαν  στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου για την κλιματική αλλαγή και την προστασία των συμπολιτών μας. Με τον καθαρισμό των ρεμάτων ενισχύουν  ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική «θωράκιση» της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, επενδύοντας στην πρόληψη και προστατεύοντας τους πολίτες, περιουσίες-υποδομές. Καταληκτικά  ανέφερε ότι  η προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας ήταν και παραμένει για τους ίδιους κορυφαία προτεραιότητα.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει πόρους ύψους 386.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό της Πρόγραμμα για τη λειτουργία των δομών σίτισης των Δήμων Ιάσμου και Νέστου για τα επόμενα 3 χρόνια.

Για το Δήμο Νέστου οι πόροι που θα διαθέσει η Περιφέρεια είναι 195.000 ευρώ και θα επιτρέψουν την καθημερινή σίτιση 150 ατόμων τα οποία ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας λόγω ανεργίας, αναπηρίας, αδυναμίας αυτόνομης διαβίωσης, εξαρτήσεων, διαβίωσης σε υποβαθμισμένες περιοχές, υπερχρέωσης κτλ.

ΠΑΝΘΗΡΕΣ

Με τις αθλήτριες και την εκπρόσωπο του Διοικητικού Συμβουλίου της γυναικείας ομάδας μπάσκετ “Πάνθηρες”, Χριστίνα Κουρβούλη, συναντήθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στο δημαρχιακό μέγαρο, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Κώστα Βακιρτζή, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο κ. Μουριάδης, αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές του συλλόγου για την άνοδο στην Α2 κατηγορία, τόνισε ότι ο Δήμος θα σταθεί, στο μέτρο του δυνατού, αρωγός στην προσπάθεια που θα κάνουν τη φετινή περίοδο, για να διακριθούν στους αγωνιστικούς χώρους και να διαφημίσουν την πόλη και τον Καβαλιώτικο αθλητισμό, σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας.

Γ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας ορίστηκε ο δικηγόρος Καβάλας  κ. Γιώργος Γραμμένος.

Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, δημοτικός σύμβουλος καθώς και τέως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ο κ. Γραμμένος διαθέτει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία τόσο από τη θητεία του σε διοικητικές θέσεις ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (ΟΤΑ) και την ιδιότητά του ως αιρετού της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και από την επαγγελματική του ενασχόληση.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζουν μία παράσταση με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».  Η παράσταση «Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, θα παρουσιαστεί στo Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων την Κυριακή 9 Αυγούστου, στις 21.00.

ΕΚΘΕΣΗ

Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου 2020» της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.  και με σκοπό την ανάδειξη και προβολή  Θασίων δημιουργών, φιλοξενείται στο Καλογερικό Λιμένα Θάσου, έως  την Κυριακή στις 12.00,  η  εικαστική έκθεση του Κώστα Λόβουλου και της Αλεξάνδρας Γεωργακούδη.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη, συνεργατική έκθεση ενός  καταξιωμένου και  διακεκριμένου Γλύπτη,  του Κώστα  Λόβουλου και μιας νέας  και ταλαντούχας  Ζωγράφου,  της Αλεξάνδρας Γεωργακούδη, που  τώρα ανοίγει τα φτερά της.

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Σε εγρήγορση είναι οι υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας λόγω του κορωνοϊου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μουριάδη η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους συναλλασσόμενους με τον Δήμο Καβάλας.

ΛΑΪΚΕΣ

Συνεδρίασε η Επιτροπή του Δήμου Καβάλας για τον κανονισμό λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών.  Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Καβάλας κ. Μαυρουδάκη, ο νέος κανονισμός είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τραγική χαρακτήρισε την κατάσταση στον κλάδο της εστίασης στην Καβάλα το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Μακαρίτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η έλλειψη τουριστών είναι αυτή που προκάλεσε την δραματική διαφορά. Παράλληλα ζήτησε την ενίσχυση της κυβέρνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δεν έχει ικανοποιηθεί ακόμη το αίτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος για την παραχώρηση του παλιού Πρωτοδικείου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη κ. Δημήτρη Μπαντέκα μέχρι σήμερα η ΕΤΑΔ δεν ανταποκρίθηκε και το κτίριο έχει χορταριάσει.

ΧΕΡΙΑ

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν αγρότες του Νομού Καβάλας που δεν διαθέτουν εργατικά χέρια. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης παρενέβη για να υπάρξει παράταση παραμονής αλλοδαπών εργατών.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ

Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση στην Καβάλα σε ότι αφορά τα κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδη τα κρούσματα ήταν 8 στην τελευταία καταγραφή.

ΓΙΟΡΤΗ

Κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, εορτάζει την Μεγάλη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού, η οποία είναι μια από τις σημαντικές εορτές τόσο στην Θεολογία της Εκκλησίας μας, όσο και στην ζωή των Χριστιανών.

Στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην Κεραμωτή, τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος την Τετάρτη 5 Αυγούστου, εκπρόσωποι της Δημοτική αλλά και Τοπικής Αρχής.

Εκτός από τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη παρευρέθηκε και ο Αντιπερειφεριάρχης Κώστας Αντωνιάδης, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Η στήλη μας πάει σε καλοκαιρινές διακοπές. Μαζί σας και πάλι σε 2 εβδομάδες!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.