Σχόλια….

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνέντευξη  παραχώρησε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνιάδης με τους δημάρχους για το θέμα του κορωνοϊού.  Μετά την διασπορά των κρουσμάτων η κατάσταση θεωρείται ανησυχητική…

ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Και μαζί με τον κορωνοϊό μας ήρθε και ο καύσωνας…. Χθες η κατάσταση ήταν πραγματικά δύσκολη στην  Καβάλα.

ΟΡΚΟΜΟΣΙΑ

Ενώπιον του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, ορκίστηκε την Τρίτη 28 Ιουλίου, ο νέος σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Καβάλας, Νίκος Μελαδιανός.

Ο κ. Μελαδιανός κατέλαβε τη θέση της παραιτηθείσας τοπικής συμβούλου, Αγγελικής Μουτάφη, η οποία είχε εκλεγεί κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, στις 26 Μαΐου 2019.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2020, και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως τα κουνούπια, θα πραγματοποιηθούν  ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου (ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές Ποντολιβάδου, Ερατεινού, Χρυσούπολης, Κεραμωτής), σήμερα  από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

ΜΑΣΚΑ

Έπειτα από την αύξηση που καταγράφηκε στα κρούσματα COVID-19 στη χώρα μας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως πλέον  καθίσταται υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στους χώρους των γραφείων όπου υπάρχει επαφή με κοινό.

Αυτονόητα και σε εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ισχύει από χθες  η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας και το κοινό που επισκέπτεται τα γραφεία του Τμήματος στην Καβάλα και τη Δράμα.

ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ

 Μία Διακοματική Επιτροπή συστάθηκε για την ανάπτυξη της Θράκης εξαιρώντας την Δράμα και την Καβάλα που αποτελούν ενότητες της ίδιας Περιφέρειας. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής υπογράμμισε ότι η Καβάλα και η Δράμα αποτελούν μέρος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να εξαιρούνται από το πρόγραμμα ανάπτυξης. .

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ

Πρόστιμο επιβλήθηκε από την περιφέρεια για τις οσμές στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δάτου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολο Χρόνη υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα τα οποία αναμένεται να επιλυθούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Δήμος Καβάλας ανακάλεσε την έφεση για τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των εργαζομένων κ. Κοκοτζή Δέσποινα η ενέργεια αυτή τους γεμίζει με αισιοδοξία καθώς διασφαλίζεται η εργασία τους. 

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ολοκληρώθηκε η διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Καβάλας στο Κλειστό της Καλαμίτσας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά η διανομή ήταν για 2 μήνες και όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και η Πανεπιστημιούπολη Καβάλας θα είναι κλειστό από 1η έως 16η Αυγούστου. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας κ. Θανάση Μητρόπουλο ενδεχομένως οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου θα γίνουν εξ αποστάσεως.

ΔΣ

Ιδιαίτερα εποικοδομητική χαρακτήρισε την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ο πρόεδρος του κ. Κώστας Πεφάνης.  Σύμφωνα με τον ίδιο παρότι οι συνεδριάσεις διεξάγονται με τηλεδιάσκεψη, παρ` όλα αυτά το επίπεδο είναι υψηλό καθώς υπάρχει άψογη ηλεκτρονική υποστήριξη.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Η Εταιρεία Λιπάσματα Καβάλας στηρίζει οικονομικά το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης.  Σύμφωνα με την Διευθύντρια της βιομηχανίας κ. Θεοδώρα Κουλουρά  στηρίζουν οικονομικά την μελέτη για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας συμβάλλοντας στην τοπική κοινωνία.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τελικά χάθηκε η χρονιά για το φετινό καλοκαίρι πρόωρα…   Οι ακυρώσεις βροχή στα ξενοδοχεία….

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Τελευταία ελπίδα ο Αύγουστος για τους ξενοδόχους.  Η Θάσος βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις…. Πολλά ξενοδοχεία ετοιμάζονται να κλείσουν….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.