Σχόλια…..

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Από ότι φαίνεται ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του.

«ΠΑΙΖΕΙ»

Μάλιστα το όνομα του καβαλιώτη βουλευτή κ. Μακάριου Λαζαρίδη «παίζει» στο ενδεχόμενο να υπουργοποιηθεί.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Απαράδεκτο είναι να παραμένει κλειστός ο κόμβος στην Εξοχή του Δήμου Παγγαίου.  Ταλαιπωρούνται χιλιάδες άνθρωποι….

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Την  ίδια ώρα που η θερμοκρασία έχει ανέβει αισθητά και ο κόσμος τρέχει στις παραλίες….

ΘΑΣΟΣ

Το «Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου» ξεκίνησε προχθές  και περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά, νέους και ενήλικες, δίνοντας έμφαση στην ανάδειξη των ιδιαίτερων τόπων και μνημείων του  νησιού, με το ξεκίνημα μιας σειράς δράσεων με τίτλο «Οι τόποι μιλούν».

Επίσης, ξεκινά μια συστηματική προσπάθεια ανάδειξης των καλλιτεχνών του νησιού αλλά και νέων δημιουργών από όλη την χώρα.

Το Φεστιβάλ ξεκινά με Έκθεση Φωτογραφίας του Φωτογράφου Αντώνη Πασβάντη

με τίτλο  «Sombre Caste» με ώρες λειτουργίας από 8 το βράδυ έως τις 11 το βράδυ στο Καλογερικό του Λιμένα.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης και οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης isea, παρουσίασαν προχθές   στις 5 το απόγευμα  στο cafe Barocco στην Νέα Καρβάλη, τη δράση υποβρύχιου καθαρισμού στην παραλία της Νέας Καρβάλης, ενώ παράλληλα  αναφέρθηκαν  και στις αντίστοιχες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα  στο Περιγιάλι και την Καλαμίτσα.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη για την κρουαζιέρα πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας όπου συμμετείχαν διάφοροι φορείς. Σύμφωνα με την Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Άννα Θυσιάδου  αυτό που επιδιώκουν είναι να προσλάβουν έναν σύμβουλο κρουαζιέρας για να τους κατευθύνει. Υπογράμμισε δε ότι το λιμάνι της Καβάλας είναι από τα ασφαλέστερα της χώρας και είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για κρουαζιερόπλοια.

ΔΕΥΑΚ

Εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΔΕΥΑΚ το έργο του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Αμυγδαλεώνα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης κ. Απόστολο Χρόνη το έργο θα δώσει λύσεις στον τομέα της ύδρευσης στον Αμυγδαλεώνα που σήμερα διαθέτει κοινό δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης. Με το έργο αυτό θα αποκτήσει δύο διαφορετικά δίκτυα.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ

Το Σωματείο «Άγιος Νέστωρας» θα παραχωρήσει 10 υποτροφίες σε φοιτητές που στηρίζει. Η πρόεδρος του σωματείου κ. Νίκη Ανέστη σημείωσε ότι η προθεσμία είναι έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ικανοποιητική κρίνεται η τουριστική κίνηση στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερών του Δήμου Παγγαίου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Πριονίδης σημείωσε ότι κυρίως έχουν τουρισμό από Παρασκευή έως και Κυριακή, Βαλκάνιους και Έλληνες.

ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ

Περί τις 350.000 ευρώ τον χρόνο κοστίζουν οι ναυαγοσώστες στον Δήμο Παγγαίου. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παγγαίου κ. Χρήστο Μποσμπότη το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τον δήμο τους. Παράλληλα είναι δύσκολο και να βρεθούν ναυαγοσώστες.

ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ

Ικανοποιητική εμπορική κίνηση έχει ο κλάδος της εστίασης στην Νέα Ηρακλείτσα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών κ. Γιάννης Σαρρής σημείωσε ότι  κινούνται κυρίως με Έλληνες πελάτες.

ΠΙΝΑΚΙΔΑ

Αποκαθηλώθηκε η ταμπέλα στην είσοδο του κτιρίου της πρώην Μεγάλης Λέσχης στην Καβάλα. Ο δημοσιογράφος κ. Κώστας Παπακοσμάς υπογράμμισε ότι το κτίριο αυτό είναι εμβληματικό και προβλήθηκε και από το κανάλι της Βουλής. Σε ότι αφορά την πινακίδα, σχολίασε πως είχα κάποια λάθη που πρέπει να διορθωθούν.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Μία επιστολή στον Διεθνή Οργανισμό έστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών σε ότι αφορά την δομή Φιλοξενίας προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο πρόεδρος της κ. Χατζηχρήστος Θεόδωρος σημείωσε πως οι προμήθειες πρέπει να γίνονται από την τοπική κοινωνία. Άμεσα θα επιδιώξουν μία συνάντηση με τον Διοικητή της. 

ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ

Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζει η Παιδόπολη Καβάλας λόγω κορωνοϊού. Τα παιδιά φέτος για πρώτη φορά δεν πήγαν σε κάποια κατασκήνωση ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Παιδόπολης κ. Περιφεράκη τα 14 παιδιά που φιλοξενούνται αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.