Σχόλια…..

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του εθνικού και επαρχιακού κεντρικού οδικού δικτύου στο νησί της Θάσου, από την ανάδοχο εταιρία, προϋπολογισμού πεντακοσίων (500.000)ευρώ.

Με αφορμή τις σχετικές εργασίες ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες πραγματοποίησαν επίσκεψη σε έργα που υλοποιούνται στο νησί της Θάσου και ειδικότερα στις δημοτικές ενότητες σκάλας Πρίνου, Σωτήρος, Καλλιράχι και Ραχώνι.

ΘΕΑΤΡΟ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζουν μία παράσταση με θέμα τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο πλαίσιο του νέου θεσμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».  Η παράσταση «Η φυλλάδα του Μεγαλέξανδρου», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, θα παρουσιαστεί στις Αιγές (Βασιλικοί Τάφοι) την Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 21.00.

Βασισμένοι στη λαϊκή «παραμυθία» της Φυλλάδας του Μεγαλέξανδρου, της θρυλικής ιστορίας του βίου, των άθλων και των ταξιδιών του μεγάλου Μακεδόνα που τη δημιούργησε η λαϊκή φαντασία αιώνες μετά τον θάνατό του, αλλά και στους «ντέντεκτιβς» ιστορικούς Αρριανό και Πλούταρχο, διοργανώνουμε μια συνάντηση με τον πιο γνωστό άγνωστο Οικουμενικό.

Η επίσημη ιστοριογραφία συνομιλεί με μύθους, θρύλους, μοιρολόγια και εμβατήρια στο πατρογονικό των Αιγών, το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων και το Θέατρο Δάσους.

ΟΜΑΔΑ

Η   ομάδα μας Α.Ο. Καβάλα μπάσκετ σε αμαξίδιο με επιστολή της  εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της για την αντιμετώπιση της εταιρείας Agean Airlines  όσο αφορά στους ανθρώπους με βαριές κινητικές αναπηρίες. όπως σημειώνουν   το ελληνικό κράτος είχε προβλέψει τρεις δωρεάν θέσεις στους ελεγχόμενους χώρους στάθμευσης των αεροδρομίων για όσα άτομα με αναπηρία χρειαστεί να ταξιδέψουν με αυτό το μέσο. Όπως τονίζεται χωρίς να έχουν  ειδοποιηθεί από την εταιρεία   το 2019 ζητήθηκε από την ομάδα τους  να καταβάλει χρηματικό αντίτιμο για τις  μέχρι πρότινος δωρεάν  θέσεις στάθμευσης, κάτι με το οποίο αντιδρούν και ζητούν αποκατάσταση.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σήμερα   στις  8.00μ.μ στο Θεατράκι Αγίας Βαρβάρας Δράμας,  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση της Παράταξής Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία  με θέμα “Η υπό διαβούλευση μελέτη χάραξης νέας σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Καβάλας. Οι στόχοι και οι συνέπειες της πρότασης. Ο επαπειλούμενος σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Δράμας” με ομιλητή τον επικεφαλής της Παράταξης Κώστα Κατσιμίγα, Αρχιτέκτονα – Χωροτάκτη.

ΔΙΚΤΥΟ

Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) του Δήμου Καβάλας αποκτά παρουσία στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δημότες καλούνται  μέσα από το νέο περιεχόμενο του ιστοχώρου www.urbankavala.gr και να την «ακολουθήσουν» στο Facebook και στο Instagram.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Την Τρίτη 28 Ιουλίου  και ώρα 13:00 μ.μ. θα διεξαχθούν εξετάσεις για την απόκτηση ειδικής αδείας Ε.Δ.Χ. (ΤΑΞΙ), στην αίθουσα εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της Π.Ε. Ενότητας Καβάλας.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Δεκατέσσερεις αιτήσεις κατατέθηκαν από πλευράς των συμβασιούχων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» για να προσληφθούν ως μόνιμοι εργαζόμενοι. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Δέσποινα Κοκοτζή σημείωσε ότι αναμένουν τα αποτελέσματα.

ΕΡΓΑΤΕΣ

Απαραίτητοι είναι οι εργάτες γης στην Καβάλα για την κάλυψη αναγκών στις αγροτικές καλλιέργειες. Ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης σημείωσε ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στις αμπελοκαλλιέργειες  καθώς και στις ελαιοκαλλιέργειες.

ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

ύσκεψη για την κρουαζιέρα πραγματοποιήθηκε στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας όπου συμμετείχαν διάφοροι φορείς. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας  υπογράμμισε ότι λόγω του κορωνοϊού η κατάσταση έχει αλλάξει και η προσπάθεια όλων είναι να επιστρέψουν τα κρουαζιερόπλοια στην περιοχή. Η συνάντηση αυτή αφορούσε την προσέγγιση στο θέμα της κρουαζιέρας.

ΚΤΕΥΛ

Μειωμένη αισθητά είναι η επιβατική κίνηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας με τις κυρίαρχες γραμμές Καβάλας Θεσσαλονίκης και Καβάλας – Αθηνών να υπολειτουργούν. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Κώστας Πανταζής σημείωσε πως αυτό οφείλεται και στην έλλειψη τουριστών.

ΣΥΝΔΕΣΗ

Μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση θα δώσει για την Καβάλα η σιδηροδρομική σύνδεση της με την Θεσσαλονίκη. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαδόπουλος χαρακτήρισε το έργο αναπτυξιακό ζητώντας από τους φορείς να πιέσουν για την επίσπευση του έργου.

ΑΓΟΡΑ

Μειωμένη είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας κατά 50% σε σχέση με την περυσινή κίνηση στην διάρκεια των εκπτώσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη αυτό οφείλεται και στην έλλειψη τουριστών.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών με επίγεια μέσα παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης στο γήπεδο Ανθή Καραγιάννη. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα εντατικών ψεκασμών που εφαρμόζεται για πρώτη φορά. Ο κ. Αντωνιάδης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το έργο της τάξεως των 900.000 ευρώ.

ΔΙΑΛΥΣΗ

Στα όρια της διάλυσης βρίσκονται πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι λόγω κορωνοϊού και ανύπαρκτων εκδηλώσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θρακικής Εστίας Καβάλας κ. Νίκο Τσουμπάκη στόχος τους είναι να έχουν μία οικονομική αυτοτέλεια και διατήρηση  των μελών τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.